reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Słuchajcie kochane:) Oglądałam ten wózek. Jest w idealnym stanie !!! Naprawdę jak nowy. Dam za niego max 900 zł. I tak ustawię lixcytacje bo niestety Ci Państwo nie chcieli wycofać licytacji, wiadomo każdy ma swój interes w tym.
Jest wszystko świeże , wyprawne...
Karwiczki jeśli chodzi o Twoje pytanie to my mieszkamy na 4 piętrze i naprawdę ciężko wnosić taki wózek. On waży chyba 13 kg gondola i 12 kg spacerówka...Spacerówka nadaje się np. na zimę ,ale na lato jest już zbyt masywna, wtedy kupuje się lekkie spacerówki tzn parasolki, które ważą 5-7 kg i stykają już do 3 latek:) U Nas wszyscy znajomi wymieniali max po roku wózki n nowe lekkie spacerówki..a my nie mamy mozliwości trzymąc w piwnicy, wózkowni czy tego typu pomieszczeniach...dlatego wiem, że takie wózki używa sie krótko..przecież w samej gondoli dziecko tak do 7 mc jeździ nie? dopóki nie siada:)
Karwiczki ten Wasz wózek to super jest :) ale Wam się też udało :)
Licytacja kończy się w niedziele. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Zawsze 500 zł w kieszeni bo nowy kosztuje 1400:) Kochana ten wózek jest dwie ulice obok naszej :):):) Więc odpada kurier i takie różne:) Ma gwarancje do października, nową kupioną parasolkę , śpiowrek na zimę, folię przeciwdeszczową, okrycie na nóżki do gonoli i spacerówki i torbę:)

Natkusiu buziaki dla agagu niech odpoczywa i pogłaszcze brzuszek !!

Galwaygirl całuski dla naszego głodniaszka ssaczka:)

Ostatnia edycja:
reklama
Galwaygirl to fajnie,ze tyle polskich sklepow masz w poblizu,ja do polskiego musze troche dalej jechac,ale czesto w nim nie kupuje.Jak herbatke maja to lepiej,zaoszczedzisz na przesylce:tak:

Natkusiu dobre wiesci od Agagu,jestem dobrej mysli,ze Kacperka donosi,duzo juz nie zostalo,a nasza Agnieszka naprawde sie oszczedza,szkoda tylko,ze tyle lekow musi lykac,ale najwazniejsze,ze Kacperek ma sie dobrze:tak:juz 2 kilogramy!!!niezle!buziaczki dla niej od nas!!!powiedz,ze o niej caly czas mysle i ma moje wsparcie :-) A ty malutka oszczedzaj sie!!!:tak:

Aneczko wiem,ze w gondoli dziecko za dlugo nie pojezdzi,pisalam o spacerowce,ze na dluzej sie przyda,a nie wspominalas,ze jest taka ciezka i musisz ja targac na 4 pietro:tak:Mowisz,ze wozek jest w swietnym stanie to tym bardziej na tak krotki czas nie oplaca sie kupowac nowego wozka tylko dla gondoli,ale to moje zdanie i ja bym tak zrobila,trzymam kciuki zeby aukcja nie przekroczyla 900zl...

My dzis na zakupy do Ikei,jesli lozeczko dzis przyjdzie,to bedziemy mieli juz wszystkie mebelki dla malego :)))

Karwiczki tylko sie pochwal :) Super widzę u Was zakupy pełną parą:)
u Nas już tylko pierdułek brakuje no i wózka rzecz jasna:)
Dziś ładna pogoda, wstałam znowu o 5, ale później przysnęłam...do 11 i nic mi sie nie chce;)
Miłego dnia

Aniu my do tej ikei to wybieramy sie jak sojki za morze,hehe,problem w tym,ze maz ma przerwe po poludniu od 15 do 18,nim przyjedzie do domu,zje,to juz jest po 16,takze na zakupy mamy srednio godzine czasu,maks.1,5 bo w soboty to juz w ogole masakra,robi caly dzien bez przerwy,a tu niestety nie jest tak super jak w Polsce,ze w niedziele mozna sie na zakupy wybrac,wszystko pozamykane :-( a jak niedziela otwarta,to maz musi robic,eh :(
Dzis jak lozeczko przyjdzie(mam nadzieje!!!:baffled:) to postaram sie wszystko ladnie urzadzic i zrobie foteczke :))) a jesli dzis nie przyjdzie,to dopiero w poniedzialek,bo jutro jest swieto.
Aniu postaraj sie na koniec licytowac,tak masz wieksze szanse na kupno :) chcialabym zeby Ci sie udalo,bo wozek jest naprawde piekny.

Aniu,a to maxicosi juz masz?Wez mi doradz czy sie oplaca-tu na aukcji jest maxi cosi z baza za 129euro,wyglada nawet calkiem dobrze,za nowy fotelik bez bazy tyle bym musiala zaplacic,nie wiem czy kupic czy nie,cena juz stala,nie trzeba licytowac,a pozostaly jeszcze 2 dni,nie wiem sama,kolor tez mi odpowiadahttp://www.ebay.de/itm/Maxi-Cosi-Ca...s=63&clkid=7503612959570174700#ht_5826wt_1364

Ostatnia edycja:
Hallo :-)

Oj wczoraj odpoczywałam sobie ;-) jakoś strasznie cieszę się na święta i mam energię :-D czasami niestety zapominam, że jestem w ciąży i dostaję ochrzan :-D

Jutro idę powtórzyć test z glukozą do innego ośrodka bo ta co robiła mi to badanie to masakra.. Trzymajcie kciuki żeby jednak cukrzycy nie było!

Dzisiaj spotkałam moją ciocię, która jest położna i miała iść na emeryturę.. A okazało się, że nadal pracuję i czeka na mój poród
laugh.gif
ciocia pracuję w tym szpitalu, w którym będę rodzić. Zaskoczyła mnie
biggrin.gif

Jak tam Wasze dzieciątka? Mój od kilku dni strasznie mnie obkopuję :confused2: ciągle się wierci ale czasami jak przysadzi kopniaka to mi oczy wychodzą hehe .. Temperament to on ma i raczej nie będzie spokojnym dzieckiem.

Widzę, że piszecie o fotelikach .. ja chyba też skuszę się na Maxi Cosi ale jeszcze nie wiem który model. Musimy skoczyć do sklepu i pooglądać na żywo :-) No i dowiedzieć się, jaki model dostaniemy od rodziny (w b. dobrym stanie) ale widziałam go na początku ciąży i nie popatrzyłam na firmę.
Ania wózek super! Ja bym brała tylko zobaczysz jaka będzie cena na aukcji :-) powodzenia

Karwiczki czekam na fotki kącika Carmelka :*

Galway buziaki dla Piotrusia :* hehe daje Wam Maluszek popalić ;-)

Ostatnia edycja:
Karwiczki fotelik wydaje się być zadbany tylko nie masz pewności czy wypadkowy czy nie.
Ja bym w ciemno nie brała - tu miałam od koleżanki.
Cena wydaj mi sie dobra bo w polsce nowy fotelik plus nowa baza 1000 zł...
Musisz sama już wiedzieć. Mówię cena dobra i wygląda na fajny a baza ułatwia życie, my już nie mamy na nią kasy po prostu. Gdybym miała to bym kupiła.
Ile byście za ten wózek dały?

Karwiczki, Aneczka miała łatwiej, bo fotelik od przyjaciół, więc jak mówią, że bezwypadkowy to można zaufać, a jak ktoś wystawia na sprzedaż to jasne że napisze że bezwypadkowy bo zależy na sprzedaży. Dobrze by było obejrzeć ten fotelik pod materiałem, czy nie ma żadnych pęknięć, stłuczeń, ale z drugiej strony samo isofix tyle kosztuje to może warto było by zaryzykować i po zakupie obejrzeć dokładnie. Trudna decyzja, musicie dobrze przemyśleć.
U nas dość ponuro za oknem i wcale świąt nie czuję, ale tu Wielkanoc to tylko poczęstowanie się czekoladowym jajkiem, tyle :baffled::baffled: My na święta do Męża siostry na śniadanie, a później znajomi :)
Piotruś wycałowany i wyściskany. Wczoraj Tatuś dzielnie się spisał sam na sam z Synkiem. Wie co znaczy ryk po jedzenie, musiał się sprężać z podgrzewaniem mego mleka, bo jak zajechali do domu to był ALARM że JUŻ MLEKO!!! No i dobrze zostawić tak Dziecko Tacie, doświadczył, jak absobrujące jest zajmowanie się dzieckiem gdy nie ma nikogo do pomocy. (Głupie zapomnienie smoczka do przebierania i musisz na nowo podnieść dziecko z przewijaka, pójść do salonu, poszukać go, wziąć i wrócić do przewijania. A tak tylko się krzyknie, przynieś proszę smoczek i smoczek jest ;-))
Aneczka, co do wózka, to nie przekraczaj ceny 1000zł, bo jak będzie więcej to zawsze możesz kupić nowy a później sprzedasz swój i pieniążki wrócą

Wesołych Świąt Dziewczynki :*
Wielu Błogosławieństw i Łask od Zmartwychwstałego Jezusa.
Wesołego Alleluja Kobietki Wam i Waszym Rodzinom

Ostatnia edycja:
Po Waszych radach dziewczyny zdecydowalam sie nie kupowac tego fotelika,kupimy nowy i przynajmniej bedziemy mieli pewnosc,ze jest calkiem bezpieczny dla naszego maluszka.A po czasie mozemy jeszcze zdecydowac czy baza bedzie potrzebna czy tez nie.Dzieki Wam :)

Aniu wozek tak do 1000-1100zl sie oplaca,jesli wiecej to juz lepiej kupic nowy,takie moje zdanie :)

Ja dziewczyny zycze Wam rowniez wesolych Swiat i smacznego jajka :) buziaczki!!!

Karwiczki dobra decyzja. Ja bym w ciemno nie kupowała...
A mój mąż dziś podjął decyzję, że kupujemy nowy wózek heh ;) No, ale ja nie zdecydowana. I pojechaliśmy do tej naszej hurtowni no i jest różnica (no to logiczne) między używanym a nowym. Tamten używany ma dość mocno spaczone amortyzaotory no i wiadomo materiał widać, że wiele razy prany:)
A dziś Nam sie spodobał zupełnie inny kolor granat z białym o czym nigdy bym nie pomyślała, ale na żywo prezentuje się naprawdę ładnie:) W ogóle to tak skrajeni bo nam się biel podoba i granat;) To kwestia gustu ale co sądzicie, który Wam się bardziej podoba?

2w1 FYN 4DS JEDO Warszawa od ręki kolor JSE UNIKAT (2231077624) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

FYN 4DS JEDO 2012 kolor 300 CL JSE u nas od ręki (2252821196) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

I również Wesołych, Spokojnych Świąt :*:*:*

reklama
Aneczko jak dla mnie to ten drugi,ciemniejszy :) nawet jak bedzie po jakims czasie troszke brudny,a bedzie na pewno;) to tez nie bedzie widac,ten pierwszy tez jest ladny,ale jak na moj gust za jasny :) ogolnie to ladnie prezentuje sie ten Wasz wozeczek,kupujcie:tak:
Ja na 100% juz uzywanego fotelika nie kupie,popatrzylam tu na opinie matek i ZADNA nie kupila by uzywanego fotelika,bo nawet jesli nie byl po wypadku,to nie ma sie gwarancji czy fotelik nie upadl na przyklad,a to juz powoduje mikrorysy w siedzonku i nie jest juz tak bezpieczne w razie wypadku,kupimy w sklepie i bedzie pewnosc,ze wszystko z nim w porzadku:tak:Bezpieczenstwo Carmelka jest wazniejsze od paru zaoszczedzonych pieniedzy,a nie jest tak,ze tych pieniazkow nie mamy.

Ja dzis probowalam sie zdrzemnac,ale koty wariowaly jak szalone i nici z drzemki,teraz czekam na meza.
Wczoraj zakupilismy ta komode z ikei,a lozeczko jeszcze nie przyszlo :-( kurcze,a tak sie cieszylam,no ale swieta to pewnie dlatego tak dlugo i przesylka sie ociaga.

co do wysieku z sutka to dzis nacisnelam i po krwistej wydzielinie ani sladu,jestem dobrej mysli,ze byl to moze zapchany kanalik i dlatego cos takiego wyszlo,ale i tak powiadomie o tym lekarke we wtorek.

Do góry