reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dzięki dziewczyny:) Kupiliśmy ten używany fotelik i używaną huśtawkę i nadal zostały pieniążki i wyszło taniej niż nowy fotelik:) Doszła też mata edukacyjna. Jest bardzo fajna. Są dźwięki natury i melodyjka, świecą się światełka...Mata myślałam, ze będzie większa a jest ponoć jedną z większych. No i ma żyrafkę, szeleczącego liścia, metki a oprócz tego wiszące motylki, tukana małpkę i inne maskotki:) Można tez dokupić inne:) Ale mamy radochę:)

Ostatnia edycja:
reklama
No no Ania.. rzeczy super! :-) a tą matę kupiłaś tez używaną? Też się nad nią zastanawiamy hmm.. ale jak tak patrze to też opłaca się kupować używane rzeczy.. Prawie jak nowe a cena niższa :tak:

Powiem CI, że wcześniej nie myślałam o używanych. W ogóle to ja bym nie kupiła z allegro np. no bo nie wiesz od kogo, ale ludzie tak kupują. Ja to mówię, ze nie wiesz czy ktoś palił, jaki ma zapach w domu itd itp , ale te rzeczy są po dziecku koleżanki więc wiem , że w dobrym poszanowanym stanie:) A fotelik, taką matę czy huśtawkę można odświeżyć:) My jesteśmy zadowoleni:) Tym bardziej, że maty i huśtawki w ogóle nie mieliśmy w planach i gdyby nie to, że trafiła się okazja to byśmy nie kupili:) a tak mamy te rzeczy w cenie jednego nowego fotelika:)

Aniu piekne rzeczy masz,a ta mata to chyba z Fisher Price?ona tu kosztuje 60 euro!dobry zakup Aniu,czesto uzywane rzeczy sa naprawde bardzo dobre i prawie nie zniszczone,szczegolnie takie dla malutkich dzieci,bo one nawet ich nie zdarza zepsuc :) ale rozumiem Cie,ze masz obawy bo moze wlasnie papierosami smierdziec,ja sama jak patrze na aukcje uzywanych rzeczy to zwracam na to uwage,bo na szczescie prawie zawsze jest napisane czy z domu palaczy czy tez z domu,w ktorym sa zwierzeta.
Ja Aniu jesli chodzi o fotelik,to dzis zdecydowalam sie jednak na Maxi Cosi,pod tym wzgledem,ze mozna tez przyczepic go do tego wozka co my kupilismy,nawet nie wiedzialam o tym,doradzila mi wlasnie moja znajoma :) tylko nie wiem dokladnie jaki model

Karwiczki My mamy Cabrio Fix dlatego, że pasuje do naszego wózka, dlatego że jest dość duży i dlatego, że jest wyżej w rankingach niż np. Citi czy nowy peblo ...ale musicie sami zdecydować:)

my kupimy maxi cosi cabriofix,tego jestem pewna,dla nas tez sa testy bardzo wazne,wkoncu chodzi o bezpieczenstwo naszego dziecka:tak:a ten w 2010 w adac nalezal do najlepszych,takze nie ma nad czym sie zastanawiac,cenowo bez bazy okolo 150 euro,czyli taniej niz römer,ale po poscie Galway chyba jednak z baza zakupimy,zobaczymy,zawsze mozna dokupic.

Boże drogi ja już od 5 nie śpie...powód? OCzywiście wózek... Pisałam już na lipcówkach.
Bo do tej pory miało być, że nowy wózeczek. U Nas ten co my chcemy kosztuje 1400 zł i ma być z myślą o drugim dziecku. NO i miał być fiolet.
I wyszła opcja kupienia używanego u mnie w mieście, ale cena jest licytowana. Wózek kremowy bo mąz mi powiedział, ze fiolet mu się wcale ni epodoba tylko kremowy bardziej. Wózek wygląda na bardzo zadbany...Wózek Jedo Fyn 4DS Freeline (2247949126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I nie wiem co robić:( Niby nie jestem przekonana do używanych z drugiej strony wiem, ze to na góra 8 mcy bo i tak kupuje się poźniej lekką spacerówkę...no nie wiem co robić:( Pewnie do 1000 zł będzie kosztował więc nie wiem czy nie lepiej dołożyć te 500 zł do nowego? RATUNKU !!!
EDIT już podjęlismy decyzje, że jeśli cena będzie do 1000 zł do kupimu używany bo po 7-8 m-cach i tak będziemy chcieli kupić lekką spacerówkę bo na 4 piętro bez windy idzie się zajechać;) a jak aukcja będzie powyżej 900-1000 zł to kupujemy nowy :) I tyle:)
hahah jaki monolog :D:D:D
A teraz uciekam na zakupy bo musze sobie leginsy kupić i jakieś bluzki żeby jak czlowiek wyglądać a wszystko już ciasne;) BUZIAKI

Ostatnia edycja:
ale pusto dzis na forum!

Aniu moim zdaniem wozek wyglada swietnie!jest zadbany,czysty,wyglada jak nowy,a kolor jest ladny,mi sie podoba,:tak: my mamy nasz w kolorze piaskowym,bo ja nie za bardzo przepadam za kolorami,lubie bardziej takie nie rzucajace sie w oczy.A czy uzywany czy nowy to juz Ty sama musisz wiedziec,ale tak jak ten wyglada to naprawde jest warty zakupu,a jesli udaloby Ci sie go za 1000zl kupic,to jednak te 500zl zawsze bys miala do nowej spacerowki.A dlaczego tylko do 8 miesiecy?przeciez jest opcja spacerowki to jeszcze na dluzej sie przyda,chyba ze jest malutka,na zdjeciu za bardzo nie widac.Trzymam kciuki zeby udalo Ci sie tanio kupic!

My Aniu kupilismy uzywany Bugaboo ze spacerowka i dodatkami,jest parasolka,torba i inne duperele,a stan wozka jest naprawde swietny,w naszym przypadku zakup sie oplacil,bo dalismy za niego 400euro,a nowy z dodatkami kosztuje od 1000euro w zwyz,takze udana inwestycja:-)

Hejka. Ja tylko na chwilę bo dzisiaj sprzątałam, byłam sprzątać na cmentarzu, zakupy i padam na mordkę.. więc przepraszam, jutro ogarnę Wasze posty :*

Wiadomość od Agagu
:
Jest już po wizycie i na szczęście jest dobrze! Szyjka rozkurczyła się z 20mm na 22mm i nie potrzebny jest żaden krążek ani szew:-) Oczywiście musi nadal odpoczywać i łykać garść leków.. Ale jeszcze miesiąc musi przecierpieć no i potem odstawia wszystkie tabletki i niech się dzieje wola nieba ;-) Kacperek jest zdrowy.. Ma już 2kg! i serduszko ładnie biję :tak: tak więc wszystko już jest dobrze :-) Oczywiście Aga bardzo dziękuję za dobre słowa i za kciuki! :tak:

No to ja mykam.. DO jutra :*

Ostatnia edycja:
reklama
Karwiczki, dzięki za linki :* na razie się wstrzymam. U nas przed świętami otworzył się nowy PL sklep (są 4 na obszarze 500m + kilka w innych miejscach) no i doszły mnie słuchy że mają duży wybór, no i była herbatka, co prawda też HIPP, ale już nie instant tylko do zaparzania, a też z koprem, anyżkiem, kminkiem (instant niby to samo ma :eek:), no i Siostra mnie skrzyczała że za mało piję. Więc dziś co chwila coś do picia, no i po spacerku, gdzie udało mi się gromadzić mleko przez 3h Piotruś się najadł i nawet do końca nie opróżnił piersi :-D a że się najadł, to pewne, bo śpi znów 3h a jadł ponad 3, także idę Go budzić bo co On w nocy będzie robił??? :szok:
A jutro wyzwanie dla Tatusia. Mama ma wychodne, dziwnie tak, ale na pewno sobie poradzą moje Ukochane Chłopaki
Agagu, wierzyłam że będzie dobrze, no i myślałam o Tobie w modlitwie, to zawsze pomaga :*
Aneczka, wózek wygląda na super stan i sporo dodatków. Jak cena będzie przystępna to może i warto. Tak jak mówi Karwiczki, 500zł w kieszeni :) A jaki jest odbiór tego wózka? Daleko masz czy mogłabyś podjechać obejrzeć przed zalicytowaniem?
Pani Natalko, Pani miała się chyba oszczędzać? Hmmm?

Do góry