reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

reklama
Witam się z rana :-)

Dzisiaj mój Michał postanowił mnie z rana obudzić swoimi kopniakami i od 6 już nie śpię :confused2: o żesz.. jego kopniaki są coraz to mocniejsze :szok:

Karwiczki szalajesz z szampanem! ;-) ja w niedzielę będę piła ale picolo bo u nas chyba takich szampanów nie ma :cool2:

Aniu ja jeszcze do porodu nic nie zamówiłam :sorry: chyba ze strachu :-D ale muszę się za to zabrać!

Agagu noo czas leci niemiłosiernie! karwiczki dobrze piszę, wy już jesteście w 31 tyg a my z Anią kończymy 25 i w niedzielę zaczyna się 26 :-)

Ainhoa przepraszam ale podnosi mi się ciśnienie jak słyszę o tych zabobonach :wściekła/y: to jest tak jakby czekać aż stanie się coś złego a prawda jest taka, że nieszczęście może się zdarzyć nawet i przy porodzie! Trzeba myślec pozytywnie i cieszyć się z przyjścia na świat Maleństwa :tak: Poza tym człowiek nie jest w stanie w ostatnim miesiącu zrobić wyprawki fizycznie i psychicznie bo jest to ciężka sprawa.. A zwalać na partnera? Pogubiłby się.. Wiem, że nie raz przy nas ludzie i bliscy którzy wmawiają nam, że nie można.. Trzeba olać ich i robić po swojemu tak jak my tu wszystkie robimy :-):tak: a co do poduszki to faktycznie, nie daje się dziecku jak jest małe bo jest to niebezpieczne.. Ja np zaopatruję się w poduszkę klin - jest bardzo polecana!

witam i ja!

Natkusiu tego szampanika pije czasami,a co tam :) i tak bezalkoholu i do tego jest niedrogi :)
Rzeczy do porodu tez jeszcze nie mam,znaczy dostalam szlafroki 2 i pare koszul nocnych od szwagierki,ale szczerze mowiac....moja babcia miala pewnie lepsze rzeczy,hihi:-p wiem,ze szpital to nie rewia mody,ale byle czego tez nie musze zakladac ,a te rzeczy naprawde sa paskudne ;)
Gacie to sobie tez zamowie w ebayu,ile par ich wziasc?sa to takie siatkowe czy czego mam szukac?

Ainhoa my kupimy tylko spiworek na wiosna-lato i jesien-zima i tylko w tym bedzie nasz synek spal.
A Ty masz juz imie wybrane dla Twojej dziewczynki?

A dziewczyny Wy kiedy do szpitala sie zapisujecie?My jedziemy w nastepnym tygodniu,tam gdzie chce rodzic od 32 tygodnia mozna juz sie zapisac,w tym szpitalu sa tez 2 pokoje rodzinne,czyli teoretycznie na okres pobytu w szpitalu moglby moj maz tam ze mna "mieszkac",ale jak ja nawet nie mam pewnosci czy on w ogole bedzie przy porodzie...eh...:wściekła/y:

Ja pije kawke i zaraz lece na miasto :-)

:-)

Ainhoa przepraszam ale podnosi mi się ciśnienie jak słyszę o tych zabobonach :wściekła/y: to jest tak jakby czekać aż stanie się coś złego a prawda jest taka, że nieszczęście może się zdarzyć nawet i przy porodzie! Trzeba myślec pozytywnie i cieszyć się z przyjścia na świat Maleństwa :tak: Poza tym człowiek nie jest w stanie w ostatnim miesiącu zrobić wyprawki fizycznie i psychicznie bo jest to ciężka sprawa.. A zwalać na partnera? Pogubiłby się.. Wiem, że nie raz przy nas ludzie i bliscy którzy wmawiają nam, że nie można.. Trzeba olać ich i robić po swojemu tak jak my tu wszystkie robimy :-):tak: a co do poduszki to faktycznie, nie daje się dziecku jak jest małe bo jest to niebezpieczne.. Ja np zaopatruję się w poduszkę klin - jest bardzo polecana!
W poprzedniej ciąży kupiłam do 3 miesiąca bluzkę ciążową i dwie pary majtek, ciążę straciam, ciuchy są teraz dla mnie za małe(miałam wtedy 10 kg mniej), majtek nie zdążyam nawet użyć... Nie chciałabym zostać z rzeczami dla dziecka jakby się coś stało. Ja mam już wybrane co chcę kupić tylko po 1 nie będę kupowała tak wczesnie, bo nie potrzebuję jeszcze, po 2 nie mam miejsca na dziecięce ciuszki i inne akcesoria (przeprowadzam się dopiero po porodzie), a po 3 mam uzbierane narazie 250 zł na jakiekolwiek rzeczy da dziecka:D:D
A uwierz mi, że gdybym miała wszystko z wyżej wymienionych być może już bym coś kupiła (ale raczej po 4 miesiącu, tak z doświadczenia), ale mój chciał, żeby zacząć kupowanie w 8 miesiącu, a w najlepiej w 9 miesiącu...

karwiczki9, zanim zaszłam w ciążę mieliśmy już imiona Zuza i Mikołaj, jak już wiadomo, że to dziewczynka to zaczęły się dylematy, bo Amelka nam się podoba, mi jeszcze Karolinka, Lenka i Paulinka:)
Do szpitala trzeba się zapisać???:szok:

Ainhoa wpolczuje szczerze straconego dziecka :-( <tuli> przykro mi..tym bardziej sie ciesze,ze teraz Wam sie udalo,ja do 3-4 miesiaca tez sie trzeslam,ze moze sie cos stac,no niestety trzeba taz taka mysl do siebie dopuscic,moja siostra stracila w 3 dlatego strach byl jeszcze wiekszy.
Co do Twoich imion to wszystkie mi sie podobaja!A najbardzie Karolinka bo sami mielismy wlasnie takie imie gdyby to miala byc dziewczynka,moja siostra ma na imie Karolina a mama z tata mowia na nia Zuza bo zawsze spiewala"zuzia,lalka nie duza" i tak juz zostala dla nich Zuzia :-).Nasz synek jak moze juz zauwazylas bedzie mial na imie Carmelo,wiem ze nietypowe,ale to tylko dlatego,ze moj maz jkest Wlochem i to imie jest po jego zmarlym tacie,czyli taka historia imienia :)

Co do zameldowania w szpitalu to nie jest to obowiazkiem,ale tam gdzie ja chce rodzic powiedziano mi,ze lepiej ustalic termin wczesniej by spisac wszystkie dane dotyczace chorob w rodzinie,o tym jak przebiegala ciaza,czy sa jakies specjalne wymagania dotyczace porodu(w wodzie,ze znieczuleniem czy bez i takie tam),bo powiedziala mi,ze watpi zebym miala na to ochote jak bede juz pod wplywem skurczy i bolow,dlatego chca to zrobic wczesniej.Dzis zadzwonilam tam i mam termin na 2 maja o 8 rano,przy okazji oprowadza mnie po porodowce i zapoznaja z personalem,moim zdaniem fajnie tak i lepiej niz na ostatnia chwilke :tak:

Wstawiam dla Was brzuchol,ktory doslownie wybija sie do przodu :-):-):-)

DSC03300.jpg

brzuch juz mam chyba wiekszy niz Galwaygirl przed samym porodem,matko!!!:szok:teraz dopiero na zdjeciu to widze,hehhe

Karwiczki :szok::szok::szok: JAKI BRZUCHOLEK !!! ŚLICZNY !!! POZAZDROŚCIĆ:) CUDNY:)
A co do szampanów to u nas takich nie ma...
Ainhoa ja tak jak Natkusia uważam jeśli chodzi o zabobony, ale w Twojej sytuacji jest to całkowicie zrozumiałe. Tule Cię mocno i odpoczywaj dużo i oszczędzaj się :) Na pewno wszystko będzie dobrze;)
My wyprawkę zaczęliśmy robić w 5 m-cu wcześniej nie mieliśmy NIC :) Ale moja siostra np. dopiero w 8 ym , ale ona dużo rzeczy miała używanych, prawie wszystko dostała, jest w Stanach i tam sie ludzie wymieniają, mozna pożyczyć i takie tam:)
Ja dziś od 6 też nie śpie bo z Emilką się bawiłam:) Teraz idę sprzątać;)

Ja straciłam w 15 tygodniu w/g miesiączki natomiast dziecko zatrzymało się na 9 tygodniu w/g usg, tak dziwnie... Ta ciąża też od początku jest problemowa, bo czasami plamię, krwawiłam w 12 tygodniu, okazało się, że to krwiak, miesiąc leżałam, w tej chwili mam upławy i bóle brzucha, ale to podobno normalne, bo z dzidzią jest w porządku:) Także ja poczekam do 8 miesiąca:)

karwiczki9, masz rację, bo słyszałam, że normalnie takie papierkowe formalności załatwiają jak przyjeżdżasz, ale zastanawiam się czy np. w Poznaniu też można przedwcześnie takie coś zrobić?;>

Karwiczki ja kupiłam takie gacie Wielorazowe majtki siatkowe 2szt poporodowe L (2216268532) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i do tego podkłady Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (2196058835) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tragiczne są:) no ale laski poleciły więc kupiłam 6 sztuk. A gatki jeszcze chyba siateczkowe zwykłe kupie. A te są takie a'la bawełniane koronkowe delikatne.
Karwiczki w Polsce chyba nie ma czegoś takiego jak zapisy do szpitala;) Jak rodzisz to jedziesz, wypełniasz wpip papierków na izbie i na porodówkę;)

reklama
Aniu niedlugo tez juz taki puzon bedziesz miala :tak: dzieki za te galoty,juz wiem czego szukac,a co do wpisu do szpitala,to tu tez nie musisz ale jest opcja zeby zrobic to wczesniej i dlatego z tego korzystam,poza tym chcemy tez zobaczyc ta cala porodowke na spokojnie i w razie pytan wszystkiego sie popytac w ten termin co mi wyznaczyli,zapisze sobie wszystko co mi do glowy przyjdzie do tego terminu i wtedy zrobie wywiad, uwazam,ze fajniej tak :-)
Wpisalam na niemiecki ebay majtki siatkowe i spodziewalam sie tych co polecilas,a tu zobacz co wyskoczylo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DSexy geiler Slip Men Unterhose Brief Shorts Netz Gelb Größe Size Gr. M *NEU* | eBay hahhaahhaa!!!!!!!!!!!
pewnie sie inaczej nazywaja :-p

Ainhoa jak w Poznaniu wyglada sprawa to ja nie wiem,ale mozesz nawet zadzwonic i spytac sie,wtedy na pewno Ci powiedza :tak:

Do góry