ania-aneczka
Fanka BB :)
Karwiczki mniaaammmii szampan Ale bezalkoolowy to PICOLLO?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W poprzedniej ciąży kupiłam do 3 miesiąca bluzkę ciążową i dwie pary majtek, ciążę straciam, ciuchy są teraz dla mnie za małe(miałam wtedy 10 kg mniej), majtek nie zdążyam nawet użyć... Nie chciałabym zostać z rzeczami dla dziecka jakby się coś stało. Ja mam już wybrane co chcę kupić tylko po 1 nie będę kupowała tak wczesnie, bo nie potrzebuję jeszcze, po 2 nie mam miejsca na dziecięce ciuszki i inne akcesoria (przeprowadzam się dopiero po porodzie), a po 3 mam uzbierane narazie 250 zł na jakiekolwiek rzeczy da dziecka:-)
Ainhoa przepraszam ale podnosi mi się ciśnienie jak słyszę o tych zabobonach to jest tak jakby czekać aż stanie się coś złego a prawda jest taka, że nieszczęście może się zdarzyć nawet i przy porodzie! Trzeba myślec pozytywnie i cieszyć się z przyjścia na świat Maleństwa Poza tym człowiek nie jest w stanie w ostatnim miesiącu zrobić wyprawki fizycznie i psychicznie bo jest to ciężka sprawa.. A zwalać na partnera? Pogubiłby się.. Wiem, że nie raz przy nas ludzie i bliscy którzy wmawiają nam, że nie można.. Trzeba olać ich i robić po swojemu tak jak my tu wszystkie robimy :-) a co do poduszki to faktycznie, nie daje się dziecku jak jest małe bo jest to niebezpieczne.. Ja np zaopatruję się w poduszkę klin - jest bardzo polecana!