reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Ja też nie ma okresu od listopada:D - sorry, musiałam to napisać:D

ja zanim się zaczęłam leczyć potrafiłam mieć okres raz na pół roku, a nawet rzadziej...

reklama
Tzn od 14stego listopada miałam 6 dni @ czyli standard u mnie, nie przejmowałam się jednak brakiem @ tak do stycznia/początku lutego (zazwyczaj mam regularny cykl 32-34 dni) ponieważ przedostatnio miałam spóźniony okres o miesiąc - własnie ten który miałam 14 listopada, i od tej pory nie mam wogóle. Wcześniej bałam się robić test bo nie wiem co zrobię jak się okaże, że nie jestem w ciąży a @ nie będzie nadal z innych przyczyn. Chyba bym tego nie wytrzymała.

Trochę masło maślane ale nie umiem tłumaczyć :D. Zazwyczaj miałam regularny ale zdarzały się np miesięczne, półtoramiesięczne spóźnienia ale to raz w roku. Góra dwa.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja już dzisiaj będę uciekać troche poleżeć i pooglądać co w tv puszczają ;))))
anulaa_89 Tobie życzę 2 kresek na teście daj znać co tam u ciebie będę czekać i trzymać kciuki żeby się udało ;)))

Papa ;)))) Pozdrawiam i do jutra buziaki :*:*:*:*:*

dziwie się że nie udałaś sie do ginekologa
Z tym to trochę skomplikowane, ponieważ jestem na ubezpieczeniu mamy (bo się ucze i tak zadecydowałam że na razie może zostać) i nie chciałam jej denerwować, z resztą z nią sie nie da gadać (tak wiem piszę teraz jak 12letni smark który robi z igły widły i tak dalej), ponieważ kiedyś chciałam zaśięgnąć jej opinii na temat dobrego ginekologa w mojej okolicy - tak ot żeby wiedzieć bo chciałam coś skonsultować i powiedziała, że "Pomyślimy" i tak już czekam na to jej pomyślenie z rok (a jest osobą wykształconą, jest nauczycielką więc chyba cholercia powinna być bardziej odpowiedzialna) wg mnie ona totraktuje jak temat TABU i dlatego nie miałam ochoty jej mówić, żeby mi dała książeczkę żebym się mogła zarejestrować... I ot dlatego nie zawitałam jeszcze nigdy w gabinecie ginekologa.

i trzymam kciuki za dwie kerski powodzenie ;)))
Tobie życzę 2 kresek na teście daj znać co tam u ciebie będę czekać i trzymać kciuki żeby się udało ;)))

@Agagu87 miłego leżonka :)

DZIĘKUJĘ :*:*:* mam nadzieję, że będzie jak mi się marzy, jutro robię z samego rana - a jak nie to śmigam do gina tak czy siak bo zdrowie to podstawa.

Ostatnia edycja:
anulaa_ Kochana a ile Ty masz lat?? ze tak zapytam bo widzisz tu nawet nie chodzi o ciąze tylko o Twoje zdrowie współżyjesz już ze swoim partnerem powinnas już zawitać do ginekologa zbadać się bo tu chodzi o Twoje zdrowie jesli okaże się że jesteś w ciąży lekarza obowiązuje tajemnica a mamie na kłam jeśli się boisz :*:*:*:* życzę powodzonka i jutro napisz co i jak

22 i połowa ;). I oczywiście, że dam znać co i jak :)

Edit: Wiem, że powinnam, ale jakoś nie umiałam się zmotywować, a moja matka jest taka wścibska że szok. I ja nie umiem jej okłamać niestety pod tym względem, jeśli byłaby to błachostka to tak... ale nie lekarz bo miałam dawniej problemy z sercem i jest przewrażliwiona.

Ostatnia edycja:
reklama
anula rob test i dawaj znac jak wyszedl,a potem smigaj do gina!!!jak bedziesz w ciazy,a moze juz nawet jestes to i tak bedziesz musiala na kontrole chodzic,takze przelam sie,powiedz mamie co i jak,powiedz,ze podejrzewasz ciaze i ze to wazne,na pewno to zrozumie:tak:masz stalego partnera czy czemu tak obawiasz sie z mama porozmawiac?

a co z reszta dziewczyn?jak sie macie?

Do góry