reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

reklama
Cześć dziewuszki :*

Tak Aniu! Mamy skończony 20t czyli połowa Jupi :-D a jutro leci już 21t, jak ten czas leci :eek:

Karwiczki to imprezowo będziesz miała na końcówce ciąży :-) ja mam też kilka imprez do końca maja a czerwiec już oczekiwanie :tak:

Esthera! No to wielkie gratulacje! Myśle, że spokojnie możesz się już cieszyć :tak: a z tym terminem @ chyba coś Ci się pomyliło ;-) A ja widzę, że Ty masz córce 2miesięczną? No to szacun, ze tak szybko zdecydowaliście się na kolejne dzieciątko :-) daj nam oczywiście znać jak ciąża będzie potwierdzona.

A my z mężem żyjemy już poniedziałkową wizytą :-D nie umiem się już doczekać jak zobaczę w całej okazałości mojego Malucha :-) a Pani dr powiedziała, że mamy się nastawić na długie badanie ok 1godz więc to już w ogóle rewelka :happy2:

Esthera, ja również przyłączam się do gratulacji. Widzę że szykują się "Irlandzkie bliźniaki", to określenie dotyczy dzieci, między którymi nie ma roku przerwy, a tu było to kiedyś bardzo popularne i mam kilku znajomych, którzy do takich "bliźniaków" się zaliczają.
Karwiczki - czekam na zdjęcia z parady, widać u Was ostatki jak się patrzy :)
Natkusia, Aneczka, gratuluję połówki, no to teraz już z górki.
Agagu a Ty się przyzwyczaj do tych kopniaczków, bo jak Kacperek taki aktywny teraz to raczej będzie tak jak mój Piotruś, dyskoteka dzień i noc :) Dziwnie będzie jak już skończy się falowanie brzuszka.
U mnie już ostatni tydzień, ale kiepsko to widzę by było w terminie. Mam znów bóle jak na rwę kulszową, ale o wiele gorzej niż to było w okolicach 18-22tc, teraz jak pokaszlę trochę albo postoję przy kuchni to taki ból mnie łapie, że nie dam rady się ruszyć. Wczoraj Mąż chciał mnie przetransportować do krzesła, ale z bólu piszczałam i w końcu krzesło przyszło do mnie, jakoś powoli usiadłam i po jakimś czasie trochę ból zelżał. Mam tak już kilka dni i nici z moich planów sprzątania, spacerów, skakania na piłce, bo ból jest przeszywający :-(. Mam nadzieję, że jak Piotruś zejdzie do kanału to przestanie uciskać na jakiś nerw, bo nie wyobrażam sobie takiego dodatkowego bólu przy porodzie. Coraz częściej boję się tego bólu, a te co mam teraz to tłumaczę sobie, że organizm się hartuje.
Natkusia, z niecierpliwością czekamy na relacje z godzinnego badania, wypytaj się o wszystko, niech porządnie sprawdzi serduszko, no i czekamy na zdjęcia.
Zobacz załącznik 438780A to my w 39tc.

Galway jak Ty pięknie wyglądasz !!! WOW :) Brzusio piekny, zgrabny, ale PIOTRUSIU przychodź już do mamusi i tatusia bo czekają:) Ale widać, ze mało przytyłaś:* a ja zawsze twarda, uparta w postanowieniach tak teraz nie moge zrezygnować ze słodkości:)

natkusiu powodzenia na dzisiejszej wizycie,czekamy na zdjecia maluszka!Az cala godzine badanie,niezle!!!

galwaygirl brzuch masz przeogromny!nawet jak po terminie urodzisz to i tak to juz kwestia kilkunastu dni,powodzenia!
Ja zdjec z parady nie wstawie bo nie byl aparat naladowany i zdazylam zrobic tylko pare i to takie nieciekawe,ale parada byla udana choc w ostatnich latach lepsze byly.Dzis za to beda ogromne parady,ja jednak mam wolne ale siedze w domu.

A co tam u Was dziewczynki,szkoda ze niektore juz o forum zapomnialy ...
buziaczki dla tych obecnych:-)

Karwiczki u Nas wszystko dobrze. 3 dni miałam mega ból żołądka...okropny, ale jakoś poszło. Musze przyjąć taktykę nie przejadać się i jeść częściej i mniejsze porcje. I ograniczam w tygodniu słodkie typu czekoladka bo to źle działa...Jutro idę na badania stężenia cukru we krwi, zobaczymy co z tego wyjdzie. Moja Sis miała cukrzyce w ciąży, ale mam nadzieje, że mnie to nie spotka:) POza tym wszystko dobrze. CZEKAMY NA WIEŚCI OD NATKUSI !!
Do Naszego zobaczenia Emilki już tylko 8 dni !!!! ALE TO SZYBKO ZLECIAŁO !!! :)

Esthera, to Wy zdecydowanie nie czekaliście z przytulankami wskazanych 6 tygodni. Nic Cię nie bolało i nie krwawiłaś?
Karwiczki, jaki brzuch, to tylko piłka lekarska pod sukienką :p
Aneczka, co do wagi, to teraz trochę podskoczyła, bo woda zaczęła mi się w końcu zatrzymywać (a myślałam, że mnie to ominie), no i w weekend wskazała 14. Byle do piątku. Wszyscy tak namawiają Piotrusia, a on uparcioszek... po Tatusiu ;-)
Coraz bardziej delektuję się kopniakami, ciężko sobie wyobrazić ich brak już za chwilę...

reklama
Hej dziewczynki:-)
Jestem:-)
Na poczatku napisze ze brzuszki sliczne:-)galwaygirl brzus urosl od ostatniego zdjecia starsznie jak dobrze pamietam:-)
A tu moj 36 tydzien w srode zaczynamy 37 tydzien wiec napewno tez wstawie zdjecie:-)

Zobacz załącznik 439299

W tle juz torba do szpitala spakowana:-)niech sobie stoi i czeka nigdy nic nie wiadomo a od jakiego czasu mam juz dosc mocne skurcze:-)
W piatek bylam na wizycie wszystko wporzadku z baczkiem i ze mna mialam pobrany ten wymaz na paciorkowca wyniki maja byc sroda czwartek wiec napewno dam Wam znac:-)
Kubus oczywiscie bardzo aktywny ostatnio nawet pan doktor zostal skopany jak dotykal brzuszka zeby sprawdzic czy macica dobrze sie rozciaga:-)nie wstydzi sie nikogo:-)
Szalenstwa wieczorne sa caly czas czasami mam wrazenie ze probuje mi wyjsc przez brzuch:-DNie moge sie doczekac juz kiedy zobacze swoje szczescie:-D

Do góry