reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć dziewczyny.

Jestem pierwszy raz zmęczona po badaniu.. Siedziałam 3 godz i miałam 3 podejścia do badania bo Młody nie chciał się odwrócić i ciągle był odwrócony plecami bo spał a i tak się nie udało go rozbudzić. Wszystko dokładnie zbadane oprócz twarzy bo to mały uparciuch :-D wszystko w jak najlepszym porządku i Mały dobrze się rozwija :-) jedynie czego Pani dr nie była w stanie zbadać to twarz.
A pierwszy widok na USG to jajuszka! Także na 100% potwierdzony Michaś :tak::-):-)
No i Pani dr załatwiła mi (z powodu wady mojego serca), że w 30t Michaś będzie miał dokładne Echo serca :-) także bardzo się cieszę, że będzie tak sprawdzony.

Dziękuje za trzymanie kciuków :*
Ja zmykam spać bo padam..

Aa jutro idę do mojego lekarza bo "coś" ze mnie cieknie i ma nieprzyjemny zapach. Myślałam, że to wody ale dzisiaj zostały sprawdzone i są w normie.. Więc to chyba jakaś infekcja :eek: I ostatnio mam niskie ciśnienie ok 110/60 a puls nawet 128. Więc idę z nim pogadać..

Buziole

reklama
tuniu
brzuszek swietny,nawet nie taki duzy jak myslalam,ale by bylo gdybys przed galwaygirl urodzila,niedlugo dziecko juz bedzie donoszone i wtedy juz wszystko mozliwe :)

esthera
czy za wczesnie czy nie-jestes teraz w ciazy i tego z calego serca Ci gratuluje kochana!!!wiesz juz na kiedy masz termin?pewnie jakos poczatek pazdziernika :) i gratuluje oczywicie malej coreczki :) moze akurat bedzie miala braciszka:-)

natkusiu
swietnie,ze po wizycie wszystko ok,tylko ze musialas sie niezle w cierpliwosc uzbroic,no ale oplacalo sie,najwazniejsze,ze jest wszystko dobrze zbadane.no oprocz twarzy,ale jak pomysle,ze moje polowkowe nawet nie cale 3 minuty trwalo i lekarz przy badaniu wcale buzi nie otworzyl,badal na szybkiego to Ty powinnas tym bardziej byc szczesliwa,ze tak pod lupe malego wzieli,bo nie kazdy lekarz z sercem do tego podchodzi,ja po polowkowym uslyszalam tylko-wszystko dobrze,choc to jest w sumie najwazniejsze.A wiesz ile maly mierzy?

ja uciekam,od jakiejs godziny mam uczucie jakby cos mi na zoladku siedzialo,nawet troche mdli,wydaje mi sie ze to maly uciska i dlatego tak mi jakos niedobrze...

buzka i milej nocy baby!!!:-)

Natkusia to super, że widziałaś małego MICHASIA :) CUDOWNIE :) A ciśnienie masz i tak dobre, ja mam np 90/50 ostatnio :D I żyje;) hahaha :) Ale fajnie, że jesteście po badaniu. Pozazdrościć:)

Tunia, Twój brzuszek rzeczywiście dużo mniejszy od mego. Właśnie poszłam się zmierzyć, jak mocno urósł.
W obwodzie mam rawie 97cm :zawstydzona/y: ale większość dziewczyn z lutego miało dobrze ponad 100, więc mój może tylko tak wygląda w porównaniu do mojej budowy ciała, bo ja to się zaopatruję albo w 34 Petite rozmiar albo na dziecięcym, no tak było przed ciążą ;-).
Natkusia, super, że wszystko dobrze na badaniu, no ale uparciuszka nosisz pod sercem, trochę się musiałaś naczekać na badanie, trzeba było tabliczkę czekolady zjeść, może by się rozszalał ;)
Aneczka, Natkusia, nie martwcie się niskim ciśnieniem, lepsze to niż za wysokie. Ja miałam dziś wyjątkowo wysokie drugie 98/80, a wcześniej to drugie kolo 60. Teraz zaczęła mi się woda zatrzymywać, więc pewnie stąd te zmiany.
Karwiczki​, a jak Twój żołądeczek?

galwaygirl mi juz dzis lepiej,za to w nocy wstawalam pare razy bo zgage mialam niemilosierna,sama sobie zaszkodzilam bo przed snem zjadlam kanapke z serem i zjadlam rozmrozone truskawki,ktore byly niezle kwasne,a nie powinno sie raczej tak robic przed snem,dzis juz lepiej ale gardelko drapie,to pewnie od tej kwasoty.Ale zyje czyli wszystko ok :)

wspominalam Wam moze,ze tesciowa chce kupic lozeczko?My wprawdzie mamy juz jedno,ale ono jest tak do gora 3 miesiecy,potem trzeba kupic normalne wieksze.Problem w tym,ze wlasnie wypatrzylam na ebay takie ladniutkie i z checia to lozeczko sami bysmy kupili...tylko wiemy tez,ze tesciowa pragnie cos od siebie dac,mieszka tak daleko od nas i chce choc troche cos dla nas zrobic i uparla sie na to lozeczko,znowusz mowic jej zeby poprostu kase dala za to co my kupimy to tez nie wypada.Popatrzcie jakie ladniutkie i cena jest dosyc niska jak za caly komplet,nawet jest w tym materac antyalergicznyBabybett Komplett "Teddybear" + voll Ausstattung NEU | eBay

Karwiczki, Rany, szkoda że Cię zgaga dopadła, musisz teraz uważać co jesz :-(. Właśnie dużo dziewczyn ode mnie z lutego ma kupiła takie łóżeczka, jakby Ci się udało to poszukaj z szufladą, u mnie niestety ceny strasznie wysokie za łóżeczko z szufladą więc mamy bez. Te łóżeczka są w PL z przeróżnymi obrazkami: Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i są też komplety z komodą :happy2: Łóżeczko Zestaw TYMON MIŚ szufladą+komoda+materac (2116210431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., wszystko takie słodkie, no a tu nie było wielkiego wyboru. My też kupiliśmy materac antyalergiczny, bo kokos podobno może pleśnią zajść, a gryka może uczulać, więc mamy sprężyny w środku :) A co do teściowej, to myślę, że nie będzie nietaktem, jeśli pokażesz jej które łóżeczko chcecie, bo skoro chce kupić, to super, a to będzie mebel w Waszym domu, więc macie prawo zasugerować które Wam najbardziej odpowiada. Zwłaszcza, że nie chcesz jakiegoś drogiego.

Brzuszki to macie przesłodkie ;-) :*
A mnie brzuchol tak boli jakby miała jednego wielkiego siniaka przez wczorajsze badanie.. Jeszcze na badaniu brzuch był ciągle twardy i musiała lekarka trochę naciskać żeby cokolwiek widzieć.. Armagedon!

Galwaygirl hehe my próbowaliśmy wszystkim: jadłam cukierki, czekoladę jadłam, piłam gorącą czekoladę, piłam cole, jadłam mega słodkiego loda, prosiliśmy, były nawet groźby :D i nic.. uparty jak osioł i koniec! Jedynie co ciągle pokazywał to swoje przyrodzenie. A na koniec się poskładaliśmy ze śmiechu bo pokazał kciuka na zasadzie "jest ok" :-D

Anula wiem, ze to ciśnienie jest różne i lepsze jest niskie tylko mnie nie pokoi też puls ponad 120 co mi się często zdarza.. A ja z moim serduchem muszę kontrolować takie rzeczy :-)

Karwiczki współczuję zgagi.. Ale słyszałam, że można też jakieś pastylki w ciąży brać więc jak już będzie Cię tak męczyć to możesz popytać <tuli> :*

A ja jeszcze wieczorem idę do lekarza z tym moim dziwny śluzem :confused: tylko muszę czekać aż położna zadzwoni jak kolejka zniknie a do lekarza mam 2min..

I mega cieszę się, że płeć się potwierdziła :-) teraz z wyprawką można działaś Yeah! W sobotę będę już na swoim i mogę się ogarniać.

galwaygirl dzieki za podpowiedz,nawet nie wiedzialam,ze sa takie lozka z szuflada,popatrzylam w internecie i znalazlam takie :-)BABYBETT "Safari2010" mit Schublade + COMFORT- MATRATZE | eBay komode kupujemy z ikea takze nie potrzeba nam do tego kompletu.A co do zgagi to bede musiala teraz uwazac co jem,szczegolnie na wieczor.

natkusiu a moze ty podlapalas jakiegos grzybka,na pewno nic powaznego z tym sluzem :) a o pastylkach na zgage pomysle,dzieki :-)

aniu te lozeczka sa slodkie,takie inne i nie takie zwyczajne,mojemu mezowi sie bardzo podoba :-)

reklama
Cześć dziewuszki :)

No ja byłam wczoraj u lekarza i wszystko jest ok, nie ma żadnej infekcji :-) Profilaktycznie dostałam jakieś globulki dopochwowo na 3 dni.. Przy okazji dr sprawdził wszystko i z szyjką jest jak najbardziej ok tak więc jestem zadowolona :-)

A Wy jak się czujecie kochane?

Galwaygirl jakieś skurcze? Piotruś nie słucha nawet cioci ;-)

Do góry