reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

galway jak na razie nie ide z tym twardnieniem do lekarza,wszedzie gdzie czytam tu na forach to kobiety,ktore to maja poprostu odsylane sa do domu z diagnoza,ze sa to "übungswehen" czyli cwiczeniowe skurcze macicy i jest to normalne w tym okresie w ktorym teraz ja jestem,chyba ze towarzysza temu bole krzyza i bole typowo menstruacyjne,czego ja nie mam.Wcz.tez mialam pare skurczy(moze 10-12 w ciagu dnia) ale poza tym czuje sie swietnie :)
Ciekawa jestem ile Piotrus pozwoli na siebie czekac,moze akurat przyjdzie punktualnie:-)
Aha,dzieki za zaproszenie na FB

Agagu
milo,ze do nas zawitalas,zawsze sie ciesze jak cos napiszesz,bo wiem ze nastepny post nie pojawi sie tak szybko:-) To mowisz,ze Twoj Kacperek taki ruchliwy!Kurcze nie daje Ci teraz spokoju,a co dopiero bedzie pozniej :rofl2: U mnie jest spokojniej,czuje jak sie przekreca i boksuje,ale tylko wieczorami i dosc rzadko czyli chyba caly czas spi,noca nic nie czuje.A jak u Ciebie ze spaniem na brzuchu?U mnie jest to calkiem mozliwe,jeszcze tak jak przed ciaza.Zbiera Ci sie juz czasami woda?Bo ja widze,ze czasami z rana jestem bardziej opuchnieta,twarz w szczegolnosci,wtedy staram sie pic duzo wody,bo to teraz bardzo wazne :-)

Ja zycze Wam bardzo tlustego czwartku:-):-):-)Pozwolcie sobie dzis na wiecej,na pewno nic nie zaszkodzi!Ja mam zamiar robic paczki i faworki,bedzie wyzerka,a jutro stawanie na wadze lepiej omine ,hehe:-D

A to dla Was !
paczki1.jpg

​Smacznego tlustego czwartku!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Aneczko brzuch napina sie w sumie w dole,caly dol jest sztywny jakby Carmelek juz chcial wyjsc,po jakis 5-8 sek.znow jest miekki,nie jest to nieprzyjemne ale sie wlasnie napina,dla pewnosci spytam lekarki,tyle ze teraz ma przerwe do 15

Witam i melduję się w dwupaku, co prawda Młody kombinuje jak tu z brzucha bokiem wyjść, ale na razie bezskutecznie :-D Ciągle Go namawiamy do wyjścia, a Mąż już się nie może doczekać aż zacznie chodzić:angry:
Karwiczki, ja dziś tylko faworki i pralinki orzechowe robię, ale z faworkami to Mąż musi pomóc powałkować. Co do napięcia, to u mnie na początku to było około 30sec więc u Ciebie jeszcze nie jest tak źle. Nie pamiętam czy bierzesz magnez z wit B6, na pewno nie zaszkodzi, a mnie dzięki temu ominęły bolesne skurcze, bo magnez się łatwo wypłukuje i w zasadzie nie da się go przedawkować.
Ale przed chwilą miałam szaleństwo, nie wiem co to było, ale mój brzuch wyrósł w jednym miejscu na 5cm w górę, aż zabolało a ja się wystraszyłam, bo tak mocno to jeszcze nigdy nie było:szok::szok::szok::szok::szok:
Aneczka, a ten piesek po lewej to ten sam co po prawej? tylko kilka lat wcześniej? Słodycz, ja za kotami nie przepadam, ale pieski ubóstwiam.

Aniu te pieski masz super :biggrin2: moi teściowie maja psa ale starego ma chyba z 15 lat.. I jak go już nie będzie to zastanowimy się na jakimś szczeniakiem :tak: w domu dużo miejsca, duży plac to czemu nie, natomiast mieszkałam zawsze w bloku i nie zdecydowałabym się.

Karwiczki myślę, że te skurcze masz normalne :biggrin2: i macica już się przygotowuję więc nie masz się o co martwić. Na następnej wizycie powiesz lekarce. A jak tam Carmelek? Daje spać po nocach?

Piotrusiu.. wiesz świat jest piękny, jest tak wszędzie kolorowo :tak: teraz mamy zimę i jak się uda to może zobaczysz trochę śniegu.. a potem nadejdzie piękna wiosna, będą kwiatki i drzewa kwitnąć a ptaki będą śpiewać :biggrin2: Twoja mama już nie umie się doczekać na Ciebie, a o tacie nie wspomnę więc posłuchaj ładnie cioci Natalki i zacznij się powolutku wypychać na ten jakże piękny świat ;-) :*

A dzisiaj ekipa przyjeżdża montować mi meble kuchenne :biggrin2: ah jak się cieszę hihi.. za tydzień już się wprowadzamy niah i kolejna przeprowadzka :-D

Miłego dnia :*

Witam Mamusie ;))))

Karwiczki Kochana ja nie moge spać na brzuchu już od dawna ;))))) jak mi brzuch zaczął rosnąć to właściwie zrezygnowałam z tego zresztą zawse ciężko spało mi się na brzuchu, w zasadzie każda pozycja jest teraz dla mnie nie wygodna i mam problemy ze snem jeszcze Kacperek przenieważ w nocy kopie i jest najbardziej ruchliwy zdaża się że jest spokojniejszy i mniej mi daje popalić ale to się żadko zdaża. Rano gdy wstaję mam podobnie jak ty też jestem opuchnięta ;P zwłaszcza na ustach hehe ale ogólnie jest dobrze.

W środe mam kolejną wizytę dużo leże mam nadzieje ze będzie kolejna poprawa, póki co czuje się dobrze nadal jednak dokucza mi czasami ból pleców ;((((( co oczywiście mnie martwi.

No nic Dziewczynki ja was pozdrawiam i uciekam leżeć zjem sobie jeszcze tylko troche rosołku ;)))))
buziaki uwazajcie na siebie :*:*:*:*:*:*:*

reklama
natkusiu wlasnie tych skurczy sie nie obawiam,bo takie jakie ja teraz mam sa normalne w tym okresie ciazy i nie ma powodow do zmartwien,ale na nastepnej wizycie napomne lekarce o nich.Co do ruchow Carmelo to nie sa takie jak u Agagu,Carmelo daje spac,a boksuje naprawde rzadko i dosc lekko(jak na razie pewnie ;-))takze jeszcze mi to noca nie przeszkadza:-)

agagu wypoczywaj dalej i oszczedzaj sie kochaniutka :-) Na opuchlizne polecam pic duzo wody i herbatek,ja zauwazylam,ze jak wiecej wypije czyli kolo 3 litrow w ciagu dnia to na drugi dzien wcale nie jestem opuchnieta,a bol plecow pojawia sie u mnie jak dluzej siedze i nie mam mozliwosci polozenia sie,niech Cie Twoj kochany masuje,na pewno pomoze :-) A po wizycie daj oczywiscie znac co i jak :tak:

Kurcze ten czas w nowym roku jakos tak szybko mi leci,dzis juz 18:szok: ,miesiac sie konczy,do porodu co raz blizej:-) My mamy w polowie kwietnia podwojna komunie(moja siostrzenica i siostrzeniec),pod koniec 5 urodziny siostrzenca,potem na poczatku maja komunia u corki przyjaciela meza i w maju pod koniec na wesele,na ktore raczej nie pojdziemy bo przeciez ja mam na 30 termin i nie wiadomo czy juz bedzie po czy nadal nic sie nie bedzie dzialo:happy2:Zeby bylo tego malo to moj szwagier 26 maja robi impreze urodzinowa,a 28 zaproszeni jestemy na urodziny 2 latki...czyli same imprezy ...........!!!

Tutaj karnawal trwa,jutro o 11 na naszej ulicy bedzie przechodzil maly pochod,bedzie mozna z okna obserwowac,zrobie pare zdjec i wstawie,za to w poniedzialek jest juz olbrzymi pochod na glownych ulicach Düsseldorfu,ale tam nie pojdziemy bo pracujemy i w ogole za duze tlumy.

Zycze Wam milego weekendu,pozdrawiam Was wszystkie!:-)

Do góry