reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

My też mamy weekend w rozjazdach:) wczoraj na urodzinach, dziś do mojej mamusi z teściami na kawkę więc znowu ciasto ;) I z tych 700 gram zrobi się 2 kg haha;) Za tydzień do mojego taty na urodzinki a za dwa do IKEI :) Za 3 do znajomych na ślub:) i tak wciaż coś:) Ale to dobrze, czas szybciej mija...

Dziś mi się śniło, że urodziłam Emilie. I była taaakaa malutka, zachwycałam się jej maleńkimi paluszkami i jaka jest piękna:) Mam w sobie tyle miłości dla Naszej córeczki:)

Miłego dnia :)

reklama
Cześć kochane :*

No Ania brzuszek coraz większy! super :* Udanych zakupów

A ja dzisiaj spędzę cały dzień w łóżku.. Przeginam przez ostatnie dni trochę, wczoraj znowu zakupy :/ A wieczorem potworny ból brzucha i klucia tak jakby centralnie w macicy co mnie zaniepokoiło ale już przeszło. Dzisiaj stawiam na odpoczynek.

Będę do Was zaglądać
Buziaki

Aniu, wyglądasz kwitnąco, no i brzusio już ładnie widać, super.
Agagu, dziękujemy za pozdrowienia, leż grzecznie i dbaj o Was. Jak to powiedziała mi w sobotę koleżanki teściowa, "wyleżane jeszcze bardziej wyczekane i kochane", o ile da się bardziej.
Natkusia, super że sesja z głowy, no oceny superowe.
Karwiczki, u nas nie ma tak różowo. Ja mam teraz opiekę za darmo, ale to tylko do rozwiązania, położna przychodzi pierwsze kilka dni sprawdzić mnie i dziecko, a później jeszcze jedna darmowa wizyta Dzidziusia w 6 tygodniu i wszystkie obowiązkowe szczepionki, a tak poza tym to w razie choroby trzeba płacić, lekarstwa też płatne normalnie, więc nie ma kolorowo. Na dziecko dodatek zmniejszyli już chyba do 160, a macierzyński jest w wysokości 260 tygodniowo, z pracy nic nie dostaję dodatkowo, więc pasa trochę trzeba będzie zacisnąć, tym bardziej, że od 2 tygodni jestem na socjalu 180/tydz), bo praca mi płaciła do 100% mojej wypłaty przez 3 miesiące, a ja w sumie 4 będę na zwolnieniu, no ale to i tak dobrze, bo w innych pracach nie ma tak dobrze, że pracodawca dopłaca do pełnej wypłaty.
Trochę lipa, bo auto nam nie przeszło przeglądu i musimy powymieniać kilka rzeczy, z robocizną 300E nam mechanik powiedział, ale to i tak tanio. No i Mąż myśli nad zmianą autka ale teraz ciężko będzie :angry:

Dziękuje:) Faktycznie czuje się coraz lepiej, kwitnąco :) Wszyscy się na mnie dziś gapili i krępowało mnie to , nie wiem dlaczego hehe :) No i brzusio w tej tunice fajnie widać:) Kupiłam sobie dżinsy z panelem, leginsy z panelem takie do chodzenia po domku i kilka tanich bluzeczek, ale takich większy rozmiarów. W Hm'ie bardzo drogie są typowo ciążowe ciuszki więc pokupowałam w NEW YORKER tańsze:) No i nie wytrzymałam i kupiłam EMILCE śliczne body:) Powaliły mnie :) Tylko teraz się skapnęłam, ze kupiłam z tych emocji 68 rozmiar :( więc to pewnie na poł roku a wtedy będzie zima:( a chciałam małej ubrać na początku takie śliczne do wózka ehh;; i paragonu nie wzięłam więc pewnie nie wymienią...

NATKUSIU odpoczywaj koniecznie bo w dupke dostaniesz od Nas !!!

Ostatnia edycja:
aneczko jestes taka sliczna kobieta!:tak: brzuszek masz tez ladniutki,od gory do dolu nic dodac,nic ujac :-) a jak zobaczylam Twoje bose stopy,to od razu pomyslalam o moim mezu,ze by zaraz chodzil za Toba z kapciami,hehe zawsze mi je prawie ze wciska na stopy sila,a ja tak lubie bez kapci :)) widze,ze zaszalalas na zakupach,sa u Was tez takie przeceny?Tu sa tak ogromne,ze tez z siostra w sobote na zakupowe szalenstwo sie wybralysmy,wygodne legginsy tez sobie kupilam i wiele innych rzeczy.od razu pojawil sie lepszy humorek :-)

natkusiu Ty tak nie szalej,zwolnij troszeczke,oszczedzaj sie bo na dobre Ci to nie wyjdzie!uwazaj na siebie kochana:tak: mam nadzieje,ze juz sie lepiej czujesz.

galwaygirl to faktycznie inaczej tam u Was,tu jesli chodzi o leki to nawet dla doroslych jest znizka,jesli lekarz przepisze lek to placisz w aptece tylko 5 euro z recepta,a reszte pokrywa kasa chorych,moj maz kaszle od tygodnia i wkoncu wybral sie dzis do lekarza,dostal krople i tabletki za ktore musialby zaplacic prawie 30 euro,no a z recepta zaplacil tylko 5,takze na sluzbe zdrowia nie ma co narzekac.
Kurcze pech z tym autem...bo kolejny wydatek,tym bardziej,ze jak dziecko jest,to z samochodem jest wygodniej i szybciej w razie gdyby do lekarza trzeba bylo podjechac.

Ja dzis mam klopoty z trawieniem,wzdelo mnie jakbym juz w 9 miesiacu byla,hehe mam nadzieje,ze jutro bedzie lepiej

Karwiczki, może popij siemię lniane albo herbatkę z kopru włoskiego, może Ci pomoże na brzuszek :/ Co do lekarza, to bliżej mieć nie mogę, jak szukaliśmy mieszkania do wynajęcia to też braliśmy pod uwagę odległość i mamy rodzinnego w tym samym budynku, podobnie jak sklep spożywczy i aptekę, bo tak czy inaczej mamy jeden samochód którym mąż jeździ do pracy, a jak coś nieplanowego by wyskoczyło, to mam mniej niż minutę do lekarza.
Dziewczynki u mnie jeszcze tylko 4 dni i już będzie ciąża donoszona, ale oczywiście dalej czekamy, jak na suwaczku pojawi się 38 dopiero wówczas poczuję się bezpiecznie. Trzymajcie kciukaski :-)

galwaygirl kopru wloskiego niestety bardzo nie lubie,jesli do jutra nic sie nie wydarzy to musze wlasnie z tym siemieniem sprobowac albo sok z kiszonej kapusty na czczo,to powinno popchac zaleglosci ;-) Fajnie,ze masz tak bliziutko do lekarza,mysle ze wtedy mozna czuc sie tez bezpieczniej w razie gdyby cos bylo.Wiesz co,zazdroszcze Ci,ze niedlugo zobaczysz juz swojego szkraba,zostal Ci niecaly miesiac do porodu,a to szybko zleci.Ciekawa jestem czy urodzisz w terminie :) Moja prawie szwagierka urodzila 11 dni przed terminem,znowusz siostra 2 tygodnie po,ciekawa jestem od czego to zalezy,niektore dzieci nawet noszone sa do 42 tygodni i jakos im sie nie spieszy,a niektore juz jak mowisz w 38 sa gotowe.

A ja mam termin dokladnie za 4 miesiace,matko,tyyyle czasu:happy:

reklama
Galway tak jak KArwiczki zazdroszczę CI :) Na pewno każda z Nas chce mieć już dzidzie przy sobie, mimo że ciąża to wspaniały stan:) Ja nie mogę sie doczekać:) Karwiczki kochana spróbuj metody , które sama mi polecałaś, albo po prostu czopek glicerynowy:)

Do góry