reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

My też mamy weekend w rozjazdach:) wczoraj na urodzinach, dziś do mojej mamusi z teściami na kawkę więc znowu ciasto ;) I z tych 700 gram zrobi się 2 kg haha;) Za tydzień do mojego taty na urodzinki a za dwa do IKEI :) Za 3 do znajomych na ślub:) i tak wciaż coś:) Ale to dobrze, czas szybciej mija...

Dziś mi się śniło, że urodziłam Emilie. I była taaakaa malutka, zachwycałam się jej maleńkimi paluszkami i jaka jest piękna:) Mam w sobie tyle miłości dla Naszej córeczki:)

Miłego dnia :)

reklama
Cześć kochane :*

No Ania brzuszek coraz większy! super :* Udanych zakupów

A ja dzisiaj spędzę cały dzień w łóżku.. Przeginam przez ostatnie dni trochę, wczoraj znowu zakupy :/ A wieczorem potworny ból brzucha i klucia tak jakby centralnie w macicy co mnie zaniepokoiło ale już przeszło. Dzisiaj stawiam na odpoczynek.

Będę do Was zaglądać
Buziaki

Aniu, wyglądasz kwitnąco, no i brzusio już ładnie widać, super.
Agagu, dziękujemy za pozdrowienia, leż grzecznie i dbaj o Was. Jak to powiedziała mi w sobotę koleżanki teściowa, "wyleżane jeszcze bardziej wyczekane i kochane", o ile da się bardziej.
Natkusia, super że sesja z głowy, no oceny superowe.
Karwiczki, u nas nie ma tak różowo. Ja mam teraz opiekę za darmo, ale to tylko do rozwiązania, położna przychodzi pierwsze kilka dni sprawdzić mnie i dziecko, a później jeszcze jedna darmowa wizyta Dzidziusia w 6 tygodniu i wszystkie obowiązkowe szczepionki, a tak poza tym to w razie choroby trzeba płacić, lekarstwa też płatne normalnie, więc nie ma kolorowo. Na dziecko dodatek zmniejszyli już chyba do 160, a macierzyński jest w wysokości 260 tygodniowo, z pracy nic nie dostaję dodatkowo, więc pasa trochę trzeba będzie zacisnąć, tym bardziej, że od 2 tygodni jestem na socjalu 180/tydz), bo praca mi płaciła do 100% mojej wypłaty przez 3 miesiące, a ja w sumie 4 będę na zwolnieniu, no ale to i tak dobrze, bo w innych pracach nie ma tak dobrze, że pracodawca dopłaca do pełnej wypłaty.
Trochę lipa, bo auto nam nie przeszło przeglądu i musimy powymieniać kilka rzeczy, z robocizną 300E nam mechanik powiedział, ale to i tak tanio. No i Mąż myśli nad zmianą autka ale teraz ciężko będzie :angry:

Dziękuje:) Faktycznie czuje się coraz lepiej, kwitnąco :) Wszyscy się na mnie dziś gapili i krępowało mnie to , nie wiem dlaczego hehe :) No i brzusio w tej tunice fajnie widać:) Kupiłam sobie dżinsy z panelem, leginsy z panelem takie do chodzenia po domku i kilka tanich bluzeczek, ale takich większy rozmiarów. W Hm'ie bardzo drogie są typowo ciążowe ciuszki więc pokupowałam w NEW YORKER tańsze:) No i nie wytrzymałam i kupiłam EMILCE śliczne body:) Powaliły mnie :) Tylko teraz się skapnęłam, ze kupiłam z tych emocji 68 rozmiar :( więc to pewnie na poł roku a wtedy będzie zima:( a chciałam małej ubrać na początku takie śliczne do wózka ehh;; i paragonu nie wzięłam więc pewnie nie wymienią...

NATKUSIU odpoczywaj koniecznie bo w dupke dostaniesz od Nas !!!

Ostatnia edycja:
aneczko jestes taka sliczna kobieta!:tak: brzuszek masz tez ladniutki,od gory do dolu nic dodac,nic ujac :-) a jak zobaczylam Twoje bose stopy,to od razu pomyslalam o moim mezu,ze by zaraz chodzil za Toba z kapciami,hehe zawsze mi je prawie ze wciska na stopy sila,a ja tak lubie bez kapci :)) widze,ze zaszalalas na zakupach,sa u Was tez takie przeceny?Tu sa tak ogromne,ze tez z siostra w sobote na zakupowe szalenstwo sie wybralysmy,wygodne legginsy tez sobie kupilam i wiele innych rzeczy.od razu pojawil sie lepszy humorek :-)

natkusiu Ty tak nie szalej,zwolnij troszeczke,oszczedzaj sie bo na dobre Ci to nie wyjdzie!uwazaj na siebie kochana:tak: mam nadzieje,ze juz sie lepiej czujesz.

galwaygirl to faktycznie inaczej tam u Was,tu jesli chodzi o leki to nawet dla doroslych jest znizka,jesli lekarz przepisze lek to placisz w aptece tylko 5 euro z recepta,a reszte pokrywa kasa chorych,moj maz kaszle od tygodnia i wkoncu wybral sie dzis do lekarza,dostal krople i tabletki za ktore musialby zaplacic prawie 30 euro,no a z recepta zaplacil tylko 5,takze na sluzbe zdrowia nie ma co narzekac.
Kurcze pech z tym autem...bo kolejny wydatek,tym bardziej,ze jak dziecko jest,to z samochodem jest wygodniej i szybciej w razie gdyby do lekarza trzeba bylo podjechac.

Ja dzis mam klopoty z trawieniem,wzdelo mnie jakbym juz w 9 miesiacu byla,hehe mam nadzieje,ze jutro bedzie lepiej

Karwiczki, może popij siemię lniane albo herbatkę z kopru włoskiego, może Ci pomoże na brzuszek :/ Co do lekarza, to bliżej mieć nie mogę, jak szukaliśmy mieszkania do wynajęcia to też braliśmy pod uwagę odległość i mamy rodzinnego w tym samym budynku, podobnie jak sklep spożywczy i aptekę, bo tak czy inaczej mamy jeden samochód którym mąż jeździ do pracy, a jak coś nieplanowego by wyskoczyło, to mam mniej niż minutę do lekarza.
Dziewczynki u mnie jeszcze tylko 4 dni i już będzie ciąża donoszona, ale oczywiście dalej czekamy, jak na suwaczku pojawi się 38 dopiero wówczas poczuję się bezpiecznie. Trzymajcie kciukaski :-)

galwaygirl kopru wloskiego niestety bardzo nie lubie,jesli do jutra nic sie nie wydarzy to musze wlasnie z tym siemieniem sprobowac albo sok z kiszonej kapusty na czczo,to powinno popchac zaleglosci ;-) Fajnie,ze masz tak bliziutko do lekarza,mysle ze wtedy mozna czuc sie tez bezpieczniej w razie gdyby cos bylo.Wiesz co,zazdroszcze Ci,ze niedlugo zobaczysz juz swojego szkraba,zostal Ci niecaly miesiac do porodu,a to szybko zleci.Ciekawa jestem czy urodzisz w terminie :) Moja prawie szwagierka urodzila 11 dni przed terminem,znowusz siostra 2 tygodnie po,ciekawa jestem od czego to zalezy,niektore dzieci nawet noszone sa do 42 tygodni i jakos im sie nie spieszy,a niektore juz jak mowisz w 38 sa gotowe.

A ja mam termin dokladnie za 4 miesiace,matko,tyyyle czasu:happy:

reklama
Galway tak jak KArwiczki zazdroszczę CI :) Na pewno każda z Nas chce mieć już dzidzie przy sobie, mimo że ciąża to wspaniały stan:) Ja nie mogę sie doczekać:) Karwiczki kochana spróbuj metody , które sama mi polecałaś, albo po prostu czopek glicerynowy:)

Do góry