reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dziewczyny !!!! Jestem taka podekscytowana:) Mamy CÓRECZKĘ:) Będzie Emilia:) Mimo, że chciałam chłopca jestem szczęśliwa!!!

Dzidzia pięknie się rozwija, ma 11 cm, waży 190 gram:) Mamusia przytyła 700 gram :) Badanie pół godzinne, mierzył kości, główkę wszystko :) Są nerki, serduszko ma dwie komory i dwa przedsionki i na tę chwile wszystko dobrze, nerki są;) I duży żołądek co lekarez powiedział, że to dobrze bo znaczy, że dużo płynu owodniowego sobie dzidzia pije :) I w ogóle tak dziwnie się ułozyła głowką na dół, ale zdjęc nie mam fajnych :) Pytał czy czuje ruchy i mówił, ze za dwa tygodnie powinnam czuć. No i mam zrobić to badanie na glukoze, ale musze sie dowiedzieć bo ponoć mam to kupić w aptece i z tym iśc do laborki:) Wyniki mam dobre no i odstawić kwas foliowy i brac witaminy. Dał mi jakieś próbki PRENAPLUS czy jakoś tak, znacie to? muszę porównać ceny, składy i zobaczyć co i jak. No i magnez z B6 mogę nadal brać. AAA i na basen mogę chodzić:) Wręcz powinnam:) PORÓD na 7.07.2012r. :)

reklama
Aniu WIELKIE gratulacje!! :*:* Ciesze się razem z Tobą :-):-) buziaki dla Emilci :*

Aaaa żeby było śmiesznie.. ja po ostatniej wizycie też mam termin na 7 lipca :-D:-D u mnie to jest szczególna data bo moja mama ma urodziny hihi :-D Także może będziemy rodzić razem ;-)

Fajna data 7.07 :) A moja teściowa ma urodziny 8.07 i taki termin jest wg. ostatniej miesiączki choć wątpie żeby tak było, że urodzimy w terminie:) NIE MOGE SIĘ DOCZEKAĆ!! Tak bardzo kocham tę dziecinkę:) Chce już ją przytulić:)

Aniu doczekamy się :) data super - moja mama jest prze-szczęśliwa z tego powodu :-D mój tata ma urodziny 15.07 a 16.07 był nasz ślub :-) więc może jednak uda się w jakąś wstrzelić. Ale z mężem cieszymy się że otrzymamy najpiękniejszy prezent na pierwszą rocznice ślubu :-D
Damy radę! jeszcze 5 mcy ;-)

galwaygirl oczywiście odpoczywam i robię przerwy tym bardziej że coś mnie dzisiaj bolało podbrzusze tak jakby skurcze ale nie wiem.. Wzięłam nospę, poleżałam i przeszło :]

Uwielbiam tę ekscytację po wizycie u lekarza.
Aneczka, gratuluję córeczki, będzie miała wielu adoratorów forumowych :) Emilka to śliczne imię, sama brałam je pod uwagę dla dziewczynki. Super, że wszystko z dzidzią dobrze. Poczekaj jeszcze z ubrankami różowymi, żeby nie było jak u Agagu, albo u moich dwóch koleżanek (jedna z chłopca miała dziewczynkę a druga odwrotnie). Niech Ci choć jeszcze raz potwierdzą płeć. A czemu kazała odstawić kwas? Czy po prosu masz brać zestaw witamin dla ciężarnych i tam jest już kwas?
Ale macie fajne terminy dziewczynki. Zakończenie Euro 2012 :-D a może Polska będzie w finale i mężowie zamiast przed telewizorem to na porodówce będą w tym czasie???

Galwaygirl no właśnie, Euro :-D oby poród nie wypadł na finał hehe :eek::-D śmiejemy się, że jak będzie ważny mecz to będziemy rodzić z telefonem przy uchu tym bardziej, że ja też jestem fanką takich imprez jak Euro czy Mundial :-D

galwaygirl Ty jesteś bardziej zaawansowana i powiedz mi.. Miałaś czasami takie silniejsze bóle w podbrzuszu? U mnie się zdarzają takie silne, kilkusekundowe.. Ale kładę się, wezmę nospę i przechodzi. Nie mam plamienia i kontroluję serducho więc nic poza tym się nie dzieje więc nie chcę panikować..

Co do kwasu foliowego to mi lekarz powiedział, że teraz mogę sobie wziąć kw. foliowy w witaminach i tak też zrobiłam :-)

aneczko gratuluje dziewczynki!!!wiedzialam,ze wszystko bedzie dobrze :-)ciesze sie razem z Toba :) Termin masz naprawde fajny,u nas w rodzinie to najstarsza siostra jest z 15 lipca,moj najmlodszy brat z 16 i mama z 18 :-) a my bralismy slub 22 takze i mi fajnie kojarzy sie lipiec:-).Wogole to duza ta Twoja Emilia!A z ruchami to sama obserwuj i nie sugeruj sie tym co lekarz powiedzial,mi moj tez tak powiedzial ze na dniach bede czula,a ja czulam dopiero po 4 tygodniach po tym jak on twierdzil,ze juz za pare dni,no i zmartwienie u mnie bylo bo nie mialam wtedy tego detektora,ale teraz za to Carmelo kopie regularnie takze nie mam co sie doszukiwac :-)

Dziewczynki ja tez nie biore kwasu,biore za to zestaw witamin i tam tez on jest,takze dodatkowo brac to byloby pewnie juz za duzo,do tego jeszcze te omega kwasy tluszczowe i robie 4 tygodniowa terapie magnezowa,bo tez mam bole brzucha.
natkusiu uwazam na siebie,choc zauwazylam,ze wlasnie po pracy i w trakcie bol jest troszeczke silniejszy,wspomne o tym mojemu przy najblizeszej wizycie

Ostatnia edycja:
Najbardziej podoba mi się że z Anulą mamy ten sam termin porodu :-D:-D

Karwiczki ja z tym bólem to nie panikuję ale powiem mojemu ginowi.. Mi lekarz powiedział, że jak boli to mam się położyć i jak ból przejdzie to znaczy, że jest to normalne :-) gorzej jakby nie przechodził więc.. uroki ciąży :confused2:

a wiecie co.. my z Anią jutro zaczynamy 5 miesiąc!! :cool2:

Natkusia, miałam bóle, ale czy to było podbrzusze??? Chyba raczej więzadła mi się rozciągały. Był czas, że nie dałam rady z samochodu wysiąść, chodziłam jak inwalida i to było na pewno przed 18tc, bo jeszcze nikt nic nie wiedział, a raz spotkałam koleżankę w sklepie i mnie pytała co mi jest, bo ja jak stara babcia oparta o męża szłam :-(, innym razem jak wysiadłam z auta, to pół minuty zajęło mi, bym się rozprostowała, taki przykurcz miałam, no i właśnie na dole brzucha. Przeszło z czasem. Ach te uroki ciąży. Dobrze, że Ci no-spa pomaga, bo na mnie zupełnie nie działa :eek:
Karwiczki no właśnie nie wiem po co Ci lekarze straszą, u mnie też koło 17tc pytała czy czuję ruchy a skąd pierworódka ma wiedzieć czy to trawienie czy ruchy, jak nie wie czego się spodziewać, no i niepotrzebny stres dokładają, że skoro nie czuję, a pytają, to pewnie już powinnam czuć, więc może coś jest nie tak, ech...

reklama
Natkusiu piękne Nasze daty :) Kochana słuchaj, pytałam o bóle brzucha, możesz też mieć te kolki nerkowe...to się zdarza w ciąży. Miałam jak ttrafiłam do szpitala, ale w mniejszym stopniu też mogą być:) Ale to nie od nerek tylko tego całego układu moczowo pęcherzowego czy jakoś tak:) To wszystko się zmienia i może boleć, szczególnie z lewej strony. No i mówił, ze wiązadła mają prawo dawać się we znaki teraz bo dzidzia robi sobie coraz więcej miejsca:) Także na to NOSPA i leżenie. No i dobrze brac MAGNEZ z B6 Ja biore teraz ASMAGB i nawet super działa na toaletę , tę grubszą;)
Galwaygirl mam brać witaminki, w których jest kwas foliowy. Polecił mi PREGNAPLUS czy jakoś tak, dostałam próbki na tydzień i mam zobaczyć jak będę się czuła, ale sama moge wybrać jakie chce i jakie cenowo mi opdowiadaja, chociaż te co on polecił mają dużo oleju z rekina więc fajnie omega 3 :)
Galwaygirl z ciuszkami poczekam:) Poza tym bardziej podobają mi się unisex w razie co na drugie dziecko - może synka:) A pewnie mamusia coś kupi jedna i druga:)Tzn babcia:) Jejku ALE RADOCHA !!! CHCE DZIDZIE:)MAM OCHOTĘ JĄ PRZYTULIĆ< WYCaŁOWAĆ< powiedzieć, ze kocham i ma rosnąć spokojnie:)
KARWICZKI a wielkość dziecka w tym czasie to 10-13 cm książkowo więc mieścimy się w normie hihih:)Ale wygląda na sporą;)cholrka niech tak nie rośnie bo poród będzie ciężki;)

Natkusia jutro 5 m-c?????

Ostatnia edycja:
Do góry