reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Dziewczyny !!!! Jestem taka podekscytowana:) Mamy CÓRECZKĘ:) Będzie Emilia:) Mimo, że chciałam chłopca jestem szczęśliwa!!!

Dzidzia pięknie się rozwija, ma 11 cm, waży 190 gram:) Mamusia przytyła 700 gram :) Badanie pół godzinne, mierzył kości, główkę wszystko :) Są nerki, serduszko ma dwie komory i dwa przedsionki i na tę chwile wszystko dobrze, nerki są;) I duży żołądek co lekarez powiedział, że to dobrze bo znaczy, że dużo płynu owodniowego sobie dzidzia pije :) I w ogóle tak dziwnie się ułozyła głowką na dół, ale zdjęc nie mam fajnych :) Pytał czy czuje ruchy i mówił, ze za dwa tygodnie powinnam czuć. No i mam zrobić to badanie na glukoze, ale musze sie dowiedzieć bo ponoć mam to kupić w aptece i z tym iśc do laborki:) Wyniki mam dobre no i odstawić kwas foliowy i brac witaminy. Dał mi jakieś próbki PRENAPLUS czy jakoś tak, znacie to? muszę porównać ceny, składy i zobaczyć co i jak. No i magnez z B6 mogę nadal brać. AAA i na basen mogę chodzić:) Wręcz powinnam:) PORÓD na 7.07.2012r. :)

reklama
Aniu WIELKIE gratulacje!! :*:* Ciesze się razem z Tobą :-):-) buziaki dla Emilci :*

Aaaa żeby było śmiesznie.. ja po ostatniej wizycie też mam termin na 7 lipca :-D:-D u mnie to jest szczególna data bo moja mama ma urodziny hihi :-D Także może będziemy rodzić razem ;-)

Fajna data 7.07 :) A moja teściowa ma urodziny 8.07 i taki termin jest wg. ostatniej miesiączki choć wątpie żeby tak było, że urodzimy w terminie:) NIE MOGE SIĘ DOCZEKAĆ!! Tak bardzo kocham tę dziecinkę:) Chce już ją przytulić:)

Aniu doczekamy się :) data super - moja mama jest prze-szczęśliwa z tego powodu :-D mój tata ma urodziny 15.07 a 16.07 był nasz ślub :-) więc może jednak uda się w jakąś wstrzelić. Ale z mężem cieszymy się że otrzymamy najpiękniejszy prezent na pierwszą rocznice ślubu :-D
Damy radę! jeszcze 5 mcy ;-)

galwaygirl oczywiście odpoczywam i robię przerwy tym bardziej że coś mnie dzisiaj bolało podbrzusze tak jakby skurcze ale nie wiem.. Wzięłam nospę, poleżałam i przeszło :]

Uwielbiam tę ekscytację po wizycie u lekarza.
Aneczka, gratuluję córeczki, będzie miała wielu adoratorów forumowych :) Emilka to śliczne imię, sama brałam je pod uwagę dla dziewczynki. Super, że wszystko z dzidzią dobrze. Poczekaj jeszcze z ubrankami różowymi, żeby nie było jak u Agagu, albo u moich dwóch koleżanek (jedna z chłopca miała dziewczynkę a druga odwrotnie). Niech Ci choć jeszcze raz potwierdzą płeć. A czemu kazała odstawić kwas? Czy po prosu masz brać zestaw witamin dla ciężarnych i tam jest już kwas?
Ale macie fajne terminy dziewczynki. Zakończenie Euro 2012 :-D a może Polska będzie w finale i mężowie zamiast przed telewizorem to na porodówce będą w tym czasie???

Galwaygirl no właśnie, Euro :-D oby poród nie wypadł na finał hehe :eek::-D śmiejemy się, że jak będzie ważny mecz to będziemy rodzić z telefonem przy uchu tym bardziej, że ja też jestem fanką takich imprez jak Euro czy Mundial :-D

galwaygirl Ty jesteś bardziej zaawansowana i powiedz mi.. Miałaś czasami takie silniejsze bóle w podbrzuszu? U mnie się zdarzają takie silne, kilkusekundowe.. Ale kładę się, wezmę nospę i przechodzi. Nie mam plamienia i kontroluję serducho więc nic poza tym się nie dzieje więc nie chcę panikować..

Co do kwasu foliowego to mi lekarz powiedział, że teraz mogę sobie wziąć kw. foliowy w witaminach i tak też zrobiłam :-)

aneczko gratuluje dziewczynki!!!wiedzialam,ze wszystko bedzie dobrze :-)ciesze sie razem z Toba :) Termin masz naprawde fajny,u nas w rodzinie to najstarsza siostra jest z 15 lipca,moj najmlodszy brat z 16 i mama z 18 :-) a my bralismy slub 22 takze i mi fajnie kojarzy sie lipiec:-).Wogole to duza ta Twoja Emilia!A z ruchami to sama obserwuj i nie sugeruj sie tym co lekarz powiedzial,mi moj tez tak powiedzial ze na dniach bede czula,a ja czulam dopiero po 4 tygodniach po tym jak on twierdzil,ze juz za pare dni,no i zmartwienie u mnie bylo bo nie mialam wtedy tego detektora,ale teraz za to Carmelo kopie regularnie takze nie mam co sie doszukiwac :-)

Dziewczynki ja tez nie biore kwasu,biore za to zestaw witamin i tam tez on jest,takze dodatkowo brac to byloby pewnie juz za duzo,do tego jeszcze te omega kwasy tluszczowe i robie 4 tygodniowa terapie magnezowa,bo tez mam bole brzucha.
natkusiu uwazam na siebie,choc zauwazylam,ze wlasnie po pracy i w trakcie bol jest troszeczke silniejszy,wspomne o tym mojemu przy najblizeszej wizycie

Ostatnia edycja:
Najbardziej podoba mi się że z Anulą mamy ten sam termin porodu :-D:-D

Karwiczki ja z tym bólem to nie panikuję ale powiem mojemu ginowi.. Mi lekarz powiedział, że jak boli to mam się położyć i jak ból przejdzie to znaczy, że jest to normalne :-) gorzej jakby nie przechodził więc.. uroki ciąży :confused2:

a wiecie co.. my z Anią jutro zaczynamy 5 miesiąc!! :cool2:

Natkusia, miałam bóle, ale czy to było podbrzusze??? Chyba raczej więzadła mi się rozciągały. Był czas, że nie dałam rady z samochodu wysiąść, chodziłam jak inwalida i to było na pewno przed 18tc, bo jeszcze nikt nic nie wiedział, a raz spotkałam koleżankę w sklepie i mnie pytała co mi jest, bo ja jak stara babcia oparta o męża szłam :-(, innym razem jak wysiadłam z auta, to pół minuty zajęło mi, bym się rozprostowała, taki przykurcz miałam, no i właśnie na dole brzucha. Przeszło z czasem. Ach te uroki ciąży. Dobrze, że Ci no-spa pomaga, bo na mnie zupełnie nie działa :eek:
Karwiczki no właśnie nie wiem po co Ci lekarze straszą, u mnie też koło 17tc pytała czy czuję ruchy a skąd pierworódka ma wiedzieć czy to trawienie czy ruchy, jak nie wie czego się spodziewać, no i niepotrzebny stres dokładają, że skoro nie czuję, a pytają, to pewnie już powinnam czuć, więc może coś jest nie tak, ech...

reklama
Natkusiu piękne Nasze daty :) Kochana słuchaj, pytałam o bóle brzucha, możesz też mieć te kolki nerkowe...to się zdarza w ciąży. Miałam jak ttrafiłam do szpitala, ale w mniejszym stopniu też mogą być:) Ale to nie od nerek tylko tego całego układu moczowo pęcherzowego czy jakoś tak:) To wszystko się zmienia i może boleć, szczególnie z lewej strony. No i mówił, ze wiązadła mają prawo dawać się we znaki teraz bo dzidzia robi sobie coraz więcej miejsca:) Także na to NOSPA i leżenie. No i dobrze brac MAGNEZ z B6 Ja biore teraz ASMAGB i nawet super działa na toaletę , tę grubszą;)
Galwaygirl mam brać witaminki, w których jest kwas foliowy. Polecił mi PREGNAPLUS czy jakoś tak, dostałam próbki na tydzień i mam zobaczyć jak będę się czuła, ale sama moge wybrać jakie chce i jakie cenowo mi opdowiadaja, chociaż te co on polecił mają dużo oleju z rekina więc fajnie omega 3 :)
Galwaygirl z ciuszkami poczekam:) Poza tym bardziej podobają mi się unisex w razie co na drugie dziecko - może synka:) A pewnie mamusia coś kupi jedna i druga:)Tzn babcia:) Jejku ALE RADOCHA !!! CHCE DZIDZIE:)MAM OCHOTĘ JĄ PRZYTULIĆ< WYCaŁOWAĆ< powiedzieć, ze kocham i ma rosnąć spokojnie:)
KARWICZKI a wielkość dziecka w tym czasie to 10-13 cm książkowo więc mieścimy się w normie hihih:)Ale wygląda na sporą;)cholrka niech tak nie rośnie bo poród będzie ciężki;)

Natkusia jutro 5 m-c?????

Ostatnia edycja:
Do góry