reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Galwaygirl to może taki ból właśnie (?) :eek: ten ból rzadko się pojawia a ja już jest to nospa pomaga więc nie ma źle :-) ale czasami takie akcje są mega stresujące eh :baffled:

Aniu jutro na suwaczku będziemy mieć tydzień 17 a to znaczy że skończyłyśmy 17 tydzień i zaczynamy 18 :-) a 5 miesiąc zaczyna się od 18 tygodnia :-D nie pamiętasz jak tydzień temu na lipcówkach dziewczyny świętowały 5 msc?
Chyba że się mylę? :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
natkusiu jak wlasnie masz mozliwosc to sie kladz,ja niestety w pracy nie moge ale probuje w domu troche odsapnac i juz do wieczora przechodzi,mam ten bol tez jesli sie sklonie np.przy zakladaniu butow czy skarpet,ale dziecko pewnie rosnie i uciska raz tu,raz tam to pewnie to jest normalne,dlatego wlasnie tez nie panikuje,jest dobrze i to mnie bardzo cieszy,bo do tej pory ciaze przechodze znakomicie :-)

galway masz racje z tymi lekarzami,mi moj tez wlasnie powiedzial jakos w 17-18 a ja te pewne ruchy czuje dopiero od nie calych 2 tyg.wlasnie tez myslalam,ze skoro lekarz mowi,ze juz powinnam czuc,a ja nie czuje,to pewnie cos jest nie tak...ale jest wszystko ok wiec sie nie martwie:-)

ja tyle owocow zjadlam,ze mnie zaraz rozsadzi!!!hehe,a ochota no slodkie na szczescie juz ucieka,co mnie bardzo cieszy:-)chyba,ze maz po pracy znow z szejkiem wparuje,to wtedy sie pewnie nie powstrzymam i zjem...;-)

Karwiczki Jak na razie to z nas wszystkich tylko Ty pracujesz :-D ale to dobrze, jak się czujesz ok to czemu masz w domu siedzieć.. A do kiedy masz zamiar pracować?

natkusiu teoretycznie moge nie dluzej niz do 15 kwietnia,bo ostatnie 6 tygodni przed porodem ciezarna nie moze juz pracowac,a praktycznie to zamierzam od marca pierdziec w kanape :rofl2: i rozkoszowac sie ciaza i ostatnimi jej 3 miesiacami,a co tam:-)

Eee to jeszcze miesiąc i będziesz leniuchować jak my :-D:cool2: tym bardziej, że mamy prawo wypocząć sobie w ciąży bo jak dzieciątka przyjdą na świat ni hu hu, zero lenistwa :confused2: więc trzeba korzystać ;-)

A ja nie umiem się doczekać 14 lutego i randki z moimi chłopakami.. ten czas na L4 się strasznie ciągnie..

Karwiczki, no właśnie już wcześniej miałam napisać, że Wy tam macie super służbę zdrowia, jak pisałaś o tej pomocy domowej to w szoku byłam, a mi pewnie by się należała, skoro muszę leżeć i dupki nie ruszać a do tego Mąż w pracy, grudzień to prawie się nie widzieliśmy :sorry:. No ale dziś ostatnia ślizgawka i od poniedziałku tylko 1 praca. Do tego 6 tygodni przed porodem nie można pracować, a powiedz kto za to płaci i czy to się już liczy jako urlop macierzyński czy urlop jest od dnia porodu?
U nas jest tak głupio, że jak mam termin na 24 to od 10 zaczyna mi się macierzyński, a jak błąd w obliczeniach, lub dzidzia się nie będzie spieszyć to nie ma znaczenia. Mi lekarz się pomylił i wpisał w papierach 20 bo tak wychodzi z OM, ale z wielkości Dzidzi od początku wychodziło na później, a do tego ten test i HCG, które nie wychodziły mimo że powinny wskazują że miałam owulację mocno przesuniętą, no ale poszłam by poprawił i bez problemu, a 4 dni to zawsze 4 dni. Więc jak źle pójdzie, to i 4 tygodnie można mieć w plecy, a chyba każda kobieta wolałaby ten czas już po porodzie z dzieckiem wykorzystać a nie przed.

natkusiu no widzisz,niedlugo dolacze do was :) chce w tym czasie w domu wszystko przygotowac,zeby nie robic wszystkiego na ostatnia chwile.A Ty zobaczysz,3 tygodnie szybko zleca!!!

galwaygirl jesli chodzi o to to tu w Niemczech naprawde ciezarne maja dobrze i pozniej jak jujz dziecko jest na swiecie to tez jest wspomaganie od kas chorych.Jesli w ciagu ostatnich 6 tygodni szef powie,ze masz pracowac,moze byc ukarany.Ten ostatni okres nazywa sie "Mutterschutz" czyli ochrona matki jakby dokladnie to przetlumaczyc,jesli chcesz dalej pracowac to juz co innego,wtedy musisz to pisemnie oswiadczyc,ze robisz to na wlasna odpowiedzialnosc,inna sprawa jest po porodzie-przez 8 tygodni po rozwiazaniu zaden szef nie moze cie w tym czasie zatrudnic,nawet jesli bys chciala,co innego jesli jestes wlasnym szefem,to robisz poprostu jak uwazasz.Po porodzie dostajesz rodzicielskie ktore wynosi okolo 180euro od dziecka miesiecznie,dzieci do 18 roku zycia maja wszystkie lakarstwa za darmo,co jest tez bardzo pomocne,biorac pod uwage jak dzieci czesto choruja i jak drogie sa lekarstwa.
A jak wyglada u Ciebie z ta polazna w czasie ciazy?tez placi za to kasa chorych?To jest taka dodatkowa pomoc dla ciezarnej,taka przyjaciolka na czas ciazy:-) jest fajnie bo wizyte masz w swoim domu,ona poprostu przychodzi,bada Ciebie,maluszka serce,odpowiada na niepokojace pytania.Ja jeszcze nie mam ale sie zbieram zeby jakas sobie zalatwic.No i po porodzie to tez bedzie nadal przychodzic,ale to juz normalne bo wszedzie tak jest.

Alez sie rozpisalam:-)
zycze Wam milej nocy i do jutra!!!

Cześć dziewczynki :)

A ja dzisiaj byłam w szkole, dostałam 4,4 i 5 i tym samym semestr zaliczony :-)
Ale po szkole padłam jak mucha ze zmęczenia i teraz dopiero się obudziłam :dry:

Co słychać?

Karwiczki piękny suwaczek ;)

Aaaa Macie pozdrowienia od Agagu! Piszę że Kacperek szaleje w brzuchu, ciągle kopie i jest o niego spokojna :) za to bierze lutkę i jest przez nią strasznie płaczliwa hehe :D Leży sobie o odpoczywa!

Ostatnia edycja:
Dziekujemy za pozdrówki od AGAGU !! Koniecznie ja pozdrów od Aniuli i Emilki i całej reszty:)

My byliśmy na urodzinach, zjdłam po kawałku z każdego placka i mi niedobrze. Zresztą od rana dziś mnie mdli i jakoś napięty brzuch mam i cała nerwowa chodzę...ehh te hormony heheh:)

Natkusiu gratuluje pięknych wyników w nauce;) Mi by się nie chciało już studiować.Dobrze , ze ten etap mam za sobą;)

reklama
natkusiu gratuluje zaliczonego semestru :-) dzieki za suwaczka ;-) i dzieki za pozdrowienia od Agagu,pozdrow ja tez od nas,zycz jej wszystkiego dobrego:-) na pewno niedlugo sie tu odezwie:-)

aneczko
nie denerwuj sie kochana,jest wszystko dobrze,niestety sa i takie uroki ciazy,buziaczki w brzuszek!zycze poprawy kochaniutka!!!

my tez dzis smigamy na urodziny,co tydzien jakas impreza,w zeszlym tygodniu tez bylismy :-) dzis ma szwagierka,obchodzi 37 urodziny.

buziaki dla Was i milej niedzieli!!

http://3.bp.blogspot.com/_H8uUJzmzEjM/TVGzCmnjjyI/AAAAAAAAAW4/CAT27EMqe6s/s1600/buziaki.gif

Do góry