reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Karwiczki ty masz 300metrów do mc to ja mam ze 100metrów u mnie na osiedlu teraz wybudowali całodobowego mcdrive niby nie daleko ale mój A. wygodnicki jest wiec samochodem podjerzdza i 5 minut i mam szejka !!!! w dzień to sama sobie zrobie spacerek powolutku bo ślisko tu u nas jak diabli a ja mam fobie przed wywrotką nawet po schodach nie schodze choć mieszkam na drugim pietrze ale boje się upadku ;PPPP.

Natkusiu a Ty kochana odpoczywaj !!!!! Zabraniam Ci sie przemęczac !!!! a po badaniach połówkowych na pewno z Anulka będziecie jak w 7 niebie :)))))

Pozdrawiam was moje Kochane Ciężaróweczki WSZYSTKIE :*:*:*:*:*

reklama
Cześć Mamunie!!!
Ale tu pozytywną energią aż tryska :-D:-D:-D
Karwiczki, to pisiorek jak się patrzy, raczej z pępowiną nie da się go pomylić ;-) no i rzeczywiście rośnie jak na drożdżach. Gratulacje, oby tak dalej. Co do lekarki, to aż Ci pozazdrościłam, że masz możliwość zmiany, bo ja mam tu ze szpitala odgórnie przydzieloną, a jak już nie raz wspominałam ona jest tylko od "dzień dobry, wszystko z dzieckiem dobrze, widzimy się za 4 tygodnie, do widzenia". Jak się ma ciążę bez ryzyka, to się chodzi do położnych i one są przecudowne, rozmawiają długo, tłumaczą, można im zadawać pytania, a ta pipa, to jak zadałam ostatnio 2 pytania to było dla niej o 2 za dużo i moja wizyta z 1 minuty przeciągnęła się do 2 :szok:. No ale nie mam za dużego wyboru a jak nie byłam pewna to poszłam prywatnie, by poczuć się bezpiecznie, no ale 1 wizyta i 100E nie moje, a byłam już 2x i pewnie pójdziemy jeszcze za 3 tygodnie.
Tunia, to widzę, że i Ty tak jak ja masz problemy z tarczycą, no ale ja zaczęłam brać leki rok temu, no i w miarę stabilnie jest, no ale Ty pięknie zareagowałaś na lek, ja biorę 125mg euthyroxu i jestem w górnej granicy normy ciężarnej.
Aneczka, ja sobie lubię życie uprzykrzać zakazami, jak mam ochotę na słodkie, to zjem kisiel, jogurt, danio, owoc świeży lub suszony, a to że mnie ciągnie, to tylko przez chwilkę, jak mam chęć to powącham i jest lepiej. W sobotę zrobiłam andruty Mężowi, ja powąchałam i od razu lepiej. Co do szejków i lodów z McDonalda, to rany, barany, jak ja je kocham. Jak nie można przy karmieniu słodkości, to poczekam aż skończę karmić, szybciej wrócę do figurki :-p a później będę nadrabiała ;-). Powodzenia na piątkowej wizycie, pewnie doczekać się już nie możesz :)
Agagu, skoro Kacperek ma ochotę na kiszoną kapustę, zagryzaną bananem i popitą szejkiem, to mu nie odmawiaj, widocznie ma taką potrzebę. Ja np nie mogłam przejść obojętnie od chemicznego gorącego kubka. 8 miesięcy wytrzymałam ale ostatnio się złamałam i zjadłam już 2 pieczarkowe z grzankami, do tego wrzucam ser by się rozpuścił, masakra, jak mi się tego chciało :zawstydzona/y: No ale skoro Piotruś chciał spróbować czegoś nowego to dziecku nie można odmawiać. Moja koleżanka jadła oliwki i przegryzała M&M's z orzechami :angry:, dosłownie na zmianę potrafiła zjeść na lunchu.
Natkusiu, Michałek to śliczne imię, ja przy drugim też będę się nad nim zastanawiała, jakoś podobają mi się: Michał, Maciek, Wojtek (Kubuś też, ale zdecydowanie za dużo ich teraz wokoło). Co do sprzątania, to nie szalej Maleńka, medalu za to nie dostaniesz, a jak gorzej się poczujesz, to będziesz sobie wyrzucała. Masz Męża, rodzinę, na pewno i przyjaciele chętnie pomogą. Skoro już dostałaś zwolnienie z pracy do końca, to lepiej tego nie bagatelizuj i odpoczywaj, narobisz się od lipca.
Buziaczki dla wszystkich fasolek :*

galwaygirl ja biore 50mg tez euthyroxu no sama jestem w szoku ze tak szybko zareagowalam:-)
Ciekawa jestem co powie pani doktor dzisiaj wlasnie zaraz wychodze na wizyte:-)

Agagu u nas tez jest calodobowy,ale na szczescie jakos daje rade,hehe

galwaygirl

no pepowina to na pewno wykluczona,na badaniu tak widocznie bylo widac,ze to pisorek,takze "mozna niebieskie rzeczy kupowac" ;-) Troszke szkoda,ze sama nie mozesz sobie lekarki wybrac,nawet mnie to zdziwilo,tym bardziej jak ona tak wszystko uogolnia to pewnie juz dawno bys zmienila,ale jesli tak u Was jest to nic tez nie mozesz zrobic,a szkoda,ale najwazniejsze,ze z Piotrusiem jest wszystko w porzadku:-) Tutaj moge wybrac lekarza,ktory mi pasuje i dodatkowo juz w czasie ciazy polozna,ktora do porodu bedzie sie mna opiekowala i 8 tygodni po porodzie bedzie przychodzila do dziecka.Podczas ciazy przychodzi do domu i pyta o zdrowie,bada,slucha serducha dziecka,jesli masz jakies pytania co do odzywiania,czy jesli cos Cie niepokoi to ona wlasnie od tego jest.U mnie w ciazy jest wszystko w porzadku,ale gdybym musiala tak jak Natkusia do konca na zwalnieniu byc,to kasa chorych oplaca rowniez pomoc domowa(zakupy,gotowanie i sprzatanie),tych rzeczy ktore nie mozesz sama robic robi wlasnie ona.Moja siostra od 5 miesiaca byla w szpitalu przez dwa tygodnie,potem miala tylko lezec na kanapie i wlasnie taka pomoc do niej przychodzila.Super sprawa,bo nie kazdy moze sobie pozwolic na taka pomoc,a nie kazdy z rodziny zawsze mialby czas zeby codziennie opiekowac sie innym domem.Ja juz szukam poloznej od tygodnia,ale tyle ich w miescie jest,ze nie moge sie zdecydowac,ale do konca tego tygodnia chce to zalatwic.
Jeja,Ty juz 36 tydzien konczysz!Niedlugo bedziesz juz miala Piotrusia poza brzuchem,swietnie,jesli bedziesz miala czas zeby do nas napisac,to z checia poczytamy o Twoich doswiadczeniach macierzynskich :-)

tuniu
powodzenia na wizycie!!!:-)

Ja uciekam do pracy,nie chce mi sie ale trzeba..Tak wogole to mam bardzo obfite uplawy dzis,normalnie leje sie ze mnie,do tego sa grudkowate,ale nie smierdza,takie grudkowate mam juz od dluzszego czasu ale moj lekarz powiedzial,ze to nie grzybica,ze to normalne,tez tak macie???Nic mnie nie swedzi,ale tak obfite jak dzis jeszcze nigdy nie byly.

pozdrawiam Was,buziaczki!

Witam się z rana :)
Karwiczki to użycz mi tą pomoc domową :D oo jakby mi się przydała, czasami mam takiego lenia że palcem nie kiwnę :p
Aniu czas szybko zleci do piątku, zobaczysz :) ja muszę na kolejną wizytę czekać aż do walentynek bo wtedy mam wizytę hihi.. Śmieje się że spędzę walentynki z moimi dwoma chłopakami :)
Galwaygirl zapomniałam Ci napisać, podałaś link do tych instrukcji jak opiekować się dzieckiem. Ja już od mega dawna jestem wielką fanką Pawła Zawitkowskiego :) Facet po prostu niemożliwy, jak czasami widzę co on wyrabia z dzieckiem to słabo mi się robi ;) ale jest na prawdę boski !

Dziewczynki moje kochane.. Oczywiście to nie jest tak, że nie odpoczywam i latam, sprzątam jak głupio. Dziecko jest dla mnie najważniejsze! Po prostu wiem na ile mogę sobie pozwolić a lekarz też nie mówił żebym leżała plackiem tylko mam więcej odpoczywać i unikać stresu oraz wysiłku większego. Hehe jak gdzieś idziemy z moim G. to uwierzcie, że chodzę jak żółw :] wtedy się nie męczę tak bardzo i brzuchol tak mocno nie twardnieje.. Także spokojnie :*

Mmmmm Mc.. nawet nie mówicie :D uwielbiam też shake i lody, najbardziej Mc flurry ah.. w 3 mcu dostawałam wręcz ataku i mój mąż musiał mnie do Mc zawieźć na lody ;) ale już tak trochę przeszło.

Agagu Ty pisałaś kiedyś o wózku.. Ja byłam ostatnio z moim w Smyku pooglądać wszystkie wózki, pojeździliśmy po sklepie i jak na razie nr 1 dla mnie jest X-lander: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: X-lander XA wózek głęboko-spacerowy + fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX gwarancja 2 lata! wcześniej spodobał mi na internecie i jak nim pojeździłam w Smyku to utwierdziłam się w przekonaniu. Jeżeli chodzi o kolor to taki jaki jest na stronie co wysłałam :)

karwiczki jezeli chodzi o uplawy to ja mam podobnie nie codziennie ale tez czasami nie daje rady i tez uslyszalam od lekarza ze to normalne a nawet moze byc gorzej wiec glowa do gory:-D
No ja wlasnie wrocilam wszytsko wporzadku na sobote i niedziele mam przepisany euthyrox 75mg a codziennie mam brac ta 50 mg:-)wizyta kontrolna za 6 tygodni wypada 6 marca moze jeszcze nie urodze do tego czasu:-D

z Tymi upławami to ja mam podobnie, przynajmniej raz dziennie muszę zmienić wkładkę jak mam takie upławy chociaż nie zawsze one są .. Pierwszy raz to aż się wystraszyłam. Lekarz też powiedział że to normalne :]

Tunia gratuluję wizyty u lekarza :*

Witam was Moje Ślicznotki ;))))
Natkusiu Wózeczek śliczny !!!!! naprawde i kolor i widzę ze funkcjonalność również klasa A mercedes dla Michasia ;))). Co do imienia, Kochana imie przepiekne baaardzo mi sie podoba jednakże ja juz mam małego Michasia ma 8 latek jest moim braciszkiem małym najkochańszym i sama mu takie imie wybrałam także sama byd Michas dała mojemu synowi gdybym już jednego nie miała ;))))). Dlatego bedzie Kacperek bo to imię mi sie kojarzy z Kasperkiem przyjaznym duszkiem a ja chce żeby mój chłopak był przyjazny i zeby go lubili ;PPPP

reklama
Glawy mi sie raz zdażyło że zagryzłam szarlotke kiełbasą wiejską ;)))) raz jadłam frytki z chlebkiem i parówką także już mieszanki miałam ;PPP naszczescie nie ciagnie mnie do śledzi z nutellą ;)))) hehehehe ...

Do góry