reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

karwiczki ciesze sie ze wszytsko wporzadku niech dalej rosnie tak slicznie jak do tej pory:-)
Masz racje jezeli cos Ci nie odpowiada i jest Ci poprostu zle zmien na ta pania doktor.
U mnie bylo podobnie na poczatku chodzilam do kobiety ktora nic nie interesowalo wogole nie rozmaiwala a jedyne slowa jakie wypowiadala podczas calej wizyty to dzien dobry i do widzenia.Teraz jestem u lekarza ktory naprawde sie interesuje rozmaiwa i wogole czuje ze jestem pod bardzo dobra opieka naszczescie u tej pani bylam tylko dwa razy:-)
A zdjecia sa cudne:-D

reklama
po Twoim poscie Tuniu jestem jeszcze bardziej przekonana,ze powinnam zmienic,chyba kazda kobieta chce by zbadano ja podczas ciazy szczegolowo,a szczegolnie jesli jest to pierwsza ciaza to wszystko jest dla nas nowoscia i chcemy dokladnie wszystkiego sie dowiedziec,a na pytanie ile wazy moje dziecko,on mowil zawsze z glowy,czyli tyle ile powinno wazyc w danym okresie,na ostatnia prosbe zmierzenia powiedzial,ze nie ma sensu mierzyc bo to i tak przyblizone daty,jak chcialam zdjecie z usg to powiedzial,ze mamy przeciez na video nagrane to po co nam i nie dostalismy...:baffled:wiem,ze najwazniejsze jest zdrowie dziecka i te badania rowniez robil moj doktor,powiedzial,ze wszystko jest w porzadku,ale takie drobnostki przeciez tez sie dla nas licza,a szczegolnie wazne jest,ze czujemy sie tak swojsko w gabinecie,wlasnie tak sie dzis po raz pierwszy podczas badania czulam,widac,ze pomimo tego,ze lekarka ma setki takich kobiet jak ja,to i tak przez czas trwania wizyty interesowala sie tylko moim bobaskiem,zmienie i juz!!!:-) Wezme z Ciebie przyklad i tez to zrobie :-):-):-)

Jak tam u Ciebie i kiedy Ty masz wizyte Tuniu???

i wlasnie Aniu tak zrobie:-) wkoncu wlasnie to jak my sie czujemy jest najwazniejsze,a okres ciazy tez musi byc przyjemny i radosny dla kazdej z nas.Ta pania mam tez 150 metrow od domu,a do mojego lekarza musimy przez pol miasta przejechac(okolo 7 km)i do tego parkingu szukac kupe czasu.

Matko,Ty juz w 17 tygodniu!!!!!!!!!!!!!!!

karwiczki w tej kwesti zmiany lekarza jestem w 100% za nawet sie nie zastanawiaj:-)
Tak jak piszesz to nasze pierwsze dziecko i chcemy wiedziec wszystko nawet najdrobniejszy szczegol wiec to ze czujemy sie dobrze u danego lekarza powinno byc najwazniejsze:-)
Ja wizyte mialam w piatek niestety usg nie mam na kazdej wizycie bo moj lekarz nie ma u siebie tego sprzetu poprostu daje mi skierowanie i ide sie zapisac na jakis termin teraz wizyte mam 17 lutego i pewnie dostane skierowanie:-)
A na tej wizycie co bylam w piatek wszystko wporzadku, slyszalam serduszko Kubusia:-)z wynikami tez wszystko ok, nie wiem czy pisalam ale jakis miesiac temu wyszedl mi problem z tarczyca mialam starsznie podwyzszony ten hormon TSH wyszlo mi 5.4 biore leki i teraz nie dawno robilam badania kontrolne i zmniejszyl mi sie do 1.4:-)wiec sie ciesze ze wszytsko wraca do normy jutro wlasnie mam wizyte u pani endokrynolog i jestem ciekawa co ona na to:-)
A tak wogole to maly tak wierzga ze czasami mam wrazenie ze chce mi wyjsc przez brzuch:-)

Hallo Witam ;)))
Karwiczki Twój chłopak jest wiekszy niz mój hehehe cieszę sie że ta Doktorka zaopiekowała sie tobą jak należy i uważam że powinnas zmienic lekarza bo odnoszę wrazenie jakby pan doktor Twój chciał a nie mógł i Cie zaniedbuje a tak nie powinno byc wkońcu jest odpowiedzialny za Ciebie i malucha !!!!! ,,, Moja Pani doktor powiedziała ze mam się tym nie sugerować że dziecko koleżanki jest większe lub mniejsze ponieważ ja i mój A jesteśmy drobnej kości ja mam 155cm wzrostu i moja waga przed ciązą była 48kg a mój A ma 170pare cm wiec nie jest za wysoki ;))) i powiedziała że mały i tak jest duzy jak na tak drobnych rodziców a zwłaszcza matkę i mówiła że jak mama jest drobnej budowy a dziecko jest bardzo duże to może być cieżko przy porodzie.
Powiem Ci ze jak na takiego duzego chłopaka to Ty mało przytyłaś ja mam już 10kg+ ale cieszę sie strasznie ze jestes zadowolona z wizyty !!!

Jesli chodzi o mnie moje Kochane wstawie zdjecia najszbciej jak będzie sie dało narazie nie mam możliwości ale obiecuje że sie postaram załatwić to jak najszybciej !!!! i Wkleję zdjecie mojego synusia i mojego brzuszka ;)))
Wogóle Dziewczyny od soboty czyli od badań jestem tak szczęsliwa że jakbym umiała to bym latała chodze nonstop z głową w chmurach mały sie rusza baaardzo duuużo i jestem tak zadowolona że mi tam puka w brzusiu ze moje myśli krązą wokól niego non stop i wogóle to bedzie miał na imie KACPEREK miał byc Bartuś ale sie zmieniło !!!! ale już się nie zmieni ;PPPP jestem zakochana w moim synu i chodze i z dumą prezentuję mój brzusio i chwale sie że bedę miała syna.

Co do słodkości to nie odmawiam sobie absolutnie niczego!!!! Jem to na co mam ochote od miesa odrzuca mnie nadal zato jak czuję kapuste kiszoną to dostaje do głowy uwielbiam i podjadam w nocy co tylko sie da ostatnio mój A zrobił mi ciasto karmerka pół blach zjadłam sama ;P mandarynki jabłka banany marchewke jem co chce i o każdej porze w sobote jadłam racuchy z jabłkiem tesciowa mi zrobiła i małemu Kacperkowi uwielbiam szejki waniliowe z macdonalda ;))))) potrafie sie w środku nocy obudzic i męczyc mojego żeby jechał mi do maka ;PPP i masło orzechowe ze świrzymi bułeczkami uwielbiam ,,,
Jak widać nie mam oporów biorę magnez wapno witaminę ce i witaminki

ależ sie rozpisałam i do tego bez ładu i składu, uciekam pooglądać wyprawki dla małego na allegro i popatrzeć za jakimś ładnym wózkiem wielofunkcyjnym :pPP

Pozdrawiam i całuję :*:*:*:*:*:*

Jeszcze jedno jakieś trzy strony wcześniej padło pytanie na kiedy mam termin i zadała je nasza Kochana Natkusia wiec moje kochane dziewczyny termin porodu według USG mam na 6.06.2012 ale zmienił mi sie teraz na badaniach prenatalnych bo na ostatnich badaniach miałam 2.06.2012r także mi sie zmienia ale na pewno początek czerwca rodze ;)))))
Buziaczki jeszcze raz moje Kochane :*:*:*:*
i miłego wieczorku :*:*:*:*

Cześć dziewczyny :)
Karwiczki GRATULUJE Kochana :*! Ale ten Twój mały rośnie :szok: super! Już nie mówiąc że ma dużego siusiaka ajj.. mąż pewnie dumny ;) Kochana zmieniaj lekarza bo bezpieczeństwo w czasie ciąży to najważniejsza rzecz a Twój lekarz tego Ci nie daje.. Masz porównanie dwóch lekarzy więc myślę, że już nie masz się nad czym zastanawiać :)
Galwaygirl no z tym leżeniem to tak średnio bo nie mam czasu :/ non stop latam, robię, jeżdżę po sklepach itd .. Ale ten Mg mi pomaga, biorę profilaktycznie nospe i sobie pomalutku chodzę, to też mi pomaga :) i oczywiście jak jestem w domu to odpoczywam.. Ale teraz czeka mnie przeprowadzka: pakowanie, sprzątanie więc nie da się odpoczywać. Ale już powiedziałam że jak się z tym wszystkim ogarnę to nawet palcem nie kiwnę i będę leżeć plackiem :D Dziękuję za troskę :* a Ty jak się czujesz coraz bliżej rozwiązania?
Agagu fajnie że jesteś taka szczęśliwa :)) jestem pewna że my z Anulką po połówkowym też będziemy tak tryskać pełną radością :] Jednak jeszcze denerwujemy się czy z Maleństwami wszystko jest ok. Kacperek, mój mąż upiera się na to imię ale do mnie jakoś nie przemawia.. Na razie u mnie numerem 1 jest Michaś no ale zobaczymy jak to będzie :)
Aniu ja też jadłam codziennie lody.. Ale po 2 tyg stwierdziłam że koniec bo ileż można a za chwilę kg polecą w górę :] ale miałam tak że potrafiłam litr lodów zjeść w 1-2 dni :D ale już mi przeszło uff ;)

A ja dzisiaj byłam w pracy do końca ciąży nie wracam do pracy :]

Buziaki

Karwiczki my z Natkusią już 17 tydzień , nieźle co :) Ja jednak staram się ograniczać:( Nie chce dużo przytyć, mam gdzieś 0-1 kg na plusie ito przytyłam w ostatnim tygodniu bo po wizycie w szpitalu wszyscy wszystko we mnie wmuszają. Dzis ogórkowa i placuszki ziemniaczane, ale codziennie jem lody !!! I raz w tygodniu chrupki hehe:) Ale pewnie jak dzidzia zacznie rosnąć to i ja razem z nią:)

reklama
Tuniu ciesze sie,ze i u Ciebie z maluszkiem wszystko w porzadku,a tarczyca idzie w dol,to tez dobry znak:-) oby tak dalej :-):-):-) u Ciebie to pewnie niezle maly szaleje,juz tak daleko jestes! fajne takie uczucie jak dzieciaczek w brzuchu szaleje :-)

Agagu i dobrze,ze sie nie sugerujesz,roznie dzieci rosna,szczegolnie na poczatku,a z tego co mowisz,to jestes prawdopodobnie tydzien pozniej,a tydzien czasu to tez duzo.Nie ma co patrzyc na inne,najwazniejsze,ze lekarz mowi,ze wszystko jest ok,skoro nie ma zadnych uwag co do wzrostu to nie ma sie czym martwic.
Tak czy siak zdziwilam sie,ze juz tak podrosl,bo ja sama do wysokich nie naleze-168 ,a moj maz jest jeszcze mniejszy ode mnie, bo ma 164,takze zdziwienie u mnie bylo duze,no ale wielkoluda na pewno nie urodze :-p Widze Agagu,ze tez jestes wielbicielka tych "okropnych" szejkow!!!!!ja je uwielbiam....i te lody w polewie karmelowej.....ale jakos sie powstrzymuje,choc ciezko,bo do mcdonalda mamy tylko 300metrow...oj,nie latwo!!!!!:errr: co do imienia to Kacperek bardzo ladne imie :))) Fajnie,ze juz sie zdecydowaliscie :-) zdrowy chlopak,mama dumna,czyli wszystko jak nalezy :-):-)

Natkusiu
ja mam termin porodu na 30 maja :-) a lekarza na pewno zmienie,przekonalyscie mnie wszystkie,dzieki!!!

Aniu
ja tez staram sie nie przytyc tak duzo,jeszcze 4 tygodnie temu mialam nie cale 3 na plusie teraz juz 6,5 maly rosnie jak nie wiem,i brzuch tez razem z nim,w sumie tylko na brzuchu przytylam i w piersiach ogromnie,w tylek i uda jeszcze nic nie weszlo i tak jeszcze przybedzie pewnie wiecej.A te lody chyba cos w sobie maja,bo tez je ostatnio uwielbiam.....

Ostatnia edycja:
Do góry