reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Agagu jeszcze raz gratuluję! Ciesze się razem z Tobą z udanych badań prenatalnych :) kamień pewnie spadł Ci z serca i masz spokój ze stresem do końca ciąży! Super :] Ja mam prenatalne 16.02 ale sobie chyba o tydzień przesunę.. Też troszkę się boje bo jak mi lekarka mówiła to będzie wszystko sprawdzać i mamy się nastawić na godzinne badanie.. Ale już po tym będzie luz :]
Karwiczki cwaniaro! Czujesz już ruchy więc nie musisz tak często używać detektora.. Ja muszę troszeczkę poczekać więc jak na razie używam ok 2 razy dziennie :) To już nawet nie chodzi o to że się denerwuję o Małego, tylko się przyzwyczaiłam do tego słuchania ;) Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę &&&&&&&&&&! Przyjdziesz i będziesz się chwalić :*
Aniu wielkie odliczanie do wizyty, oby ten czas szybko Ci zleciał bo nie ma nic gorszego od czekania. Na pewno wszystko jest w porządku tak więc nie martw się :)
Galwaygirl widzę że sobie odpoczywasz od forum trochę :) Przygotowujesz się już psychicznie do porodu? Za ok miesiąc będziesz miała już Piotrusia w objęciach ahh :) Buziaki dla brzusia
Myrsini a to nie możesz wziąć żadnego urlopu na studiach? Nieciekawa sprawa.. Ale postaraj się znaleźć pozytywne strony w tej sytuacji i w macierzyństwie a uwierz jest na pewno ich o wiele więcej :) Wszystko da się jakoś pogodzić więc nie martw się <tuli> Trzymam za Ciebie kciuki :*

Dzisiaj coś mam słaby dzień hehe :] a musimy jechać do babci Męża bo mamy tylko jedną babcie a wczoraj nie mogliśmy..

Dziewczyny u mnie ostatnio jest masakra z hormonami :( tzn najdrobniejsza rzecz potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, to jest aż straszne.. Wczoraj się strasznie pokłóciłam z moim G, na szczęście dzisiaj jest już ok :] ale momentami moje zachowanie mnie przeraża i nie poznaje samą siebie..

reklama
Karwiczki chcieliśmy chłopca, ale ostatnio lekarz powiedział, że nie mamy liczyć na chłopca to już się cieszymy z dziewuszki:) Nie wiem jaka będzie Nasza reakcja::) Chyba Nam obojętnie co będzie pierwsze:) To przecież dziecko, kochać będziemy bez względu na płeć:)

Czesc dziewczynki:-)
Agagu gratuluje siusiaka:-)
ania-aneczka z ta plcia to roznie bywa:-)sama wiem o tym najlepiej:-)Najpierw miala byc Lenka a ostatnio wlasnie na usg lekarz powiedzial ze jednak jest siuraczek i jest Kubus:-)w 100% bede pewna jak juz urodze nawet teraz nie jestem pewna w 100% ze to chlopczy bo jeszcze bedzie tak ze nastepnym usg znowu mi powie ze to dziewczynka:-)

Halo moje Kochane ;)))
Karwiczki to widze że obie mamy małe wiercipięty w brzuszku ;))) wcześniej żadziej czułam ruchy ale od wczoraj maluch jest strasznie aktywny właściwie od przedwczoraj wieczora co oczywiście jest dla mnie straszną uciechą ;)))
To fakt maluch rośnie jak na drożdzach byłam w szoku jak mi pani doktor powiedziała wzrost i wage no ale ja też rosne już mam 10kg na + a to początek drugiej połowy naszczęscie najbardziej rosne w brzuchu.
A wczoraj to aż sie popłakałam jak zobaczyłam mojego małego wiercipiete bo pamietam jak poszłam na 1 wizyte dokładnie 3.10.2011 był to 5 tydzień i dzidzius był na usg dosłownie małą czarną kropeczką a teraz juz taki duży i ruchliwy i te serduszko małe które bije z taką witalnościa i siłą że az mnie duma rozpiera.
Teraz bedę miała dwóch mężczyzn moje dwa największe Skarby mój Ukochany przyszły tatuś i mój synuś ;)))
Mój A jak pani doktor pokazała siusiaka to sie popłakał razem z teściową a ja byłam przeszczęśliwa i też sie popłakałam no bo kto by sie nie popłakał ;P

Natkusiu Kochana ta huśtawka hormonalna to normalne ja juz mam 5 miesiac i dalej mam chumorki wybrzydzam na wszystko do bleee tamto bleee i również sie szybko denerwuje o byle bzdure także spokojnie policz do 10 albo więcej i relaksik Kochana ;*;*;*

Dziewczyny póki co uciekam pojeśc i nakarmić juniorka popołudniu teściowa nas odwiedza więc moze juz nie zajrze choc postaram się

I Karwiczki bedę czekać na wieści jak tam było u lekarza jutro także nie zapomnij i zajrzyj jak najszybciej !!!!!!!!

Tunia a dziękuję dziękuję !!!!!!! :*:*:*:*:*

Pozdrawiam i całuję :*:*:*:*

Agagu aż kipi od Ciebie pozytywna energia! :)) coś cudownego, aż się poryczałam i ja jak czytałam Twoje wpisy! Jestem szczęśliwa razem z Tobą :* No dzieci w brzuchu rosną jak na drożdżach ale to bardzo dobrze :) Ja jak jestem na usg i patrze w monitor to z otwartą buzią i z takim niedowierzaniem, że lekarz się ze mnie śmieje :D Jak będziesz miała czas to wrzuć brzuchol bo nie umiem się doczekać ;)
Agagu, karwiczki kiedy wy macie dokładnie terminy porodu?

Aniu mi płeć jest również obojętna, byle żeby było całkowicie zdrowe a to jest najważniejsze :] Wiadomo czy dziewczynka czy chłopczyk to i tak będzie tak samo kochane :) Ja na początku marzyłam o córci a teraz szczerze mówiąc nie umiem sobie wyobrazić jakby mi "odebrano" na usg siusiaka.. Już się myślą przyzwyczailiśmy, mamy imię i do brzucha ciągle mówię przez ON.. Więc byłoby trochę ciężko jakby siusiak się nie potwierdził no ale zobaczymy za miesiąc :)

dDziewczynki wczoraj pisałam ze mój Synuś waży ponad 300g dokładnie wam napisze na tym wydruku który dostałaj jest napisane Przypuszczalna masa płodu 326g także nie orientuje sie czy z wodami płodowymi czy tylko dzidziuś ale nie wazne jest duzy i zdrowy i to jest najważniejsze,,,
Natkusiu nie martw sie ze moze byc Michalinka ja w 5sek. przywykłam do mysli że to chłopczyk i nie kocham go przez to mniej tylko tak samo mocno nad Życie :*:*:*:*

myrsini to taka sprawa,hmm,a przerwy w studiach nie mozesz zrobic?moja siostra tu w niemczech 2 letnia zrobila i teraz od pazdziernika bedzie kontynuowac 3 rok

natkusiu
a no wlasnie dzis pierwszy raz maz poczul ruchy jak polozyl reke na brzuchu,akurat maly tak sie wiercil,ze nie sposob bylo tego nie wyczuc :) tez niedlugo i u Ciebie tance sie zaczna :)))

aneczko pewnie,ze najwazniejsze by dziecko bylo zdrowe,ale szczerze mowiac jak sie dowiedzielismy,ze chlopiec bedzie to bylismy bardzo zachwyceni :) maz sie bardzo wzruszyl jak lekarz powiedzial,ze to chlopczyk,cieszyl sie bardzo,ze mowe mu odebralo :)

agagu z ruchami tak jak u mnie,wlasnie wczoraj juz pisalam,ze od jakis 3-4 dni maly harcuje i juz regularnie w brzuchu sie wierci,wczesniej bylo tak,ze nawet 2 dni nic nie czulam.Co do wagi to jest to na pewno tylko waga plodu,bez wod,w mojej ksiazce jest wlasnie napisane,ze w 22 tygodniu dziecko wazy mniej wiecej 350g i mierzy od ciemienia do konca tulowia ok.19 cm,takze z nogami jeszzce wiecej :)

Ja jutro ide do innej lekarki,mam na 15 przyjsc i czekac na kolejke,takze pewnie dopiero wieczorem dam znac co i jak :) jestem tak bardzo ciekawa jak duze jest moje dziecko,do tej pory bylo tylko jeden raz mierzone,mialo wtedy 2,8 cm,pozniej juz lekarz tylko mowil mniej wiecej tyle i tyle,ale nie mierzyl juz nigdy,czemu,cholera go wie..

ja uciekam,robie dzis faworki,a potem idziemy na urodziny.

buziaczki dla WAS!!!

Witam nowe Mamusie!!!
Myrsini, To że dzidzia nie do końca planowana, ale skoro narzeczony szczęśliwy, tzn że powstała z miłości, a to najważniejsze. Ciekawe kiedy będzie "moje wielkie greckie wesele:-D". Ja swojemu Mężowi opowiadałam już o Twoim pięknym Polskim. On ma tu 2 siostrzenice (5, 9,5) i siostrzeńca (7) polsko-irlandzkie, no i one tylko angielski, Szwagierka mówi do nich po Polsku, ale oni bardzo rzadko odpowiadają po PL nie mówię o pisaniu, bo to chyba nie ma szans. Trochę lizną Polskiego w wakacje, a jak tylko wracają do szkoły, to od razu angielski i koniec.
Tunia, widzę, że Ty sobie jakąś fajną sesyjkę cyknęłaś, bo w avatarze na brzuszku buciczki są. Ja sobie coś planuję zrobić po jutrzejszym fryzjerze, żeby jak człowiek wyglądać.
Natkusia, super że ubranka już przyszły, pewnie przekładasz je po 10 razy, gładzisz i już widzisz Synka w tych ubrankach. JA tak miałam, po tych dużych zakupach z next, 3 razy jednego dnia je oglądałam. U mnie już większość Mąż poprasował. Natkusiu, jak lekarz każe leżeć, ograniczyć ruch, to posłuchaj go, bo pomyśl, skoro żaden lekarz nie traktuje ciąży jak choroby a on każe Ci się oszczędzać, tzn że to ważne. Masz forum, książki, może coś wyszyj/uszyj dla synka, będzie cudowna pamiątka. Malutko przytyłaś jak na taki brzusio, rzeczywiście ślicznie rośnie no a Synek też ładnie rośnie więc i domek swój musi rozpychać. Te Twoje twardnienie to brzmi tak jak moje, tylko że ja to na leżąco też mam, nie muszę nic robić, no a przy chodzeniu, gotowaniu, wstawaniu, to już obowiązkowo. Współczuję :( No i nie wiem, czy lekarz Ci o powiedział, ale lekarka mi odradziła przytulanek, bo to dodatkowe skurcze... Co do płci, to nie chcę Cię straszyć, ale mojej koleżance w 4 miesiącu powiedzieli że chłopczyk i oni od razu zaczęli ubranka kupować, a w 7 m-cu pokazała się dziewczynka i takowa się urodziła. Ja czekałam na potwierdzenie od dwóch różnych lekarzy i za każdym razem był chłopak. W sumie to już z 5x potwierdzone, a jak będzie inaczej, to też super :-D, tylko będzie musiała pokochać niebieskie ubranka :zawstydzona/y:
Aneczka, odpoczywaj dużo, nie chcemy byś znów do szpitala trafiła. Za wysprzątane mieszkanie medalu nie przyznają, a za cierpliwość i wytrwałość dostaniesz medal w postaci zdrowego dzieciaczka :* No i powoli u Ciebie widać brzusio, mam nadzieję, że zmuszasz się do nabiału i mięska, bo jak dzidzia nie dostanie w jedzonku, to sobie od Ciebie i tak zabierze.
Co do imion, to strasznie ciężko wybrać, my jak jednak zrobi się psikus i urodzi dziewczynka, to mamy Alicja, a bardzo chciałam Julię, tylko że nie chcę by pół przedszkola czy klasy miało na imię tak jak moje dziecko. A co do Leny, Julii i Mai, to okupują pierwsze miejsca. U chłopców to Szymon, Jakub, Filip, Bartek...
Karwiczki, tak myślałam, że to były ruchy, przy następnej ciąży będziemy je czuły wcześniej, bo wiadomo czego szukać. Cudowne jest uczucie kopniaczków!!! My dziś na dzień dobry posłuchaliśmy najpiękniejszej muzyczki, czyli bicia serduszka, nagrałam sobie telefonem, będzie później pamiątka kolejna.
Agagu waga to raczej samego dzieciaczka, z wodami byłoby dużo więcej. Co do Twojej wagi, to już mnie dogoniłaś ;-) mi na 10+ jakoś się ostatnio waga zatrzymała, a w pępku mam 91cm:tak:.
Kocham mój brzuszek i będzie mi go baaaaardzo brakowało, jeszcze tylko miesiąc i 2 dni do godziny 0. No ale od 13 obiecałam Mężowi przytulanki, a od 17 zaczynam pić herbatkę z liści malin. Szok że to już tak blisko. Trochę się boję, czy sobie poradzę z opieką, przecież to Maleństwo będzie całkiem od nas zależne.
Ostatnio dziewczyny z mego miesiąca pisały o filmikach Pawła Zawitkowskiego: Zmiana pieluchy - Paweł Zawitkowski - Mamo Tato co Ty na to? - YouTube i inne. Co facet robi z dzieckiem to pełen podziw. POLECAM

reklama
galwaygirl
to zdjecie to tylko tak sobie zrobilam:-)dostalismy buciki i trzeba bylo jakos upamietnic:-)
Zobacz załącznik 428604

A co do wagi to ja od poczatku ciazy przytylam 8,5 kg no 8,7kg:-)
Na piatkowej wizycie przytylam tylko 200g od ostatniej wizyty:-)

Do góry