reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

natkusiu,musialam troche poprzewijac i znalazlam twoj brzuch,ale duzy!!!tez Ci pieknie rosnie :)
kopniaki nie sa az takie silne zeby brzuch falowal,ale jak obserwuje to raz tu,raz tam wystaje cos na chwilke i zaraz sie chowa :) naprawde przyjemne uczucie,uzbroj sie w cierpliwosc,jednak troche trwa nim sie zacznie ta calkiem czuc,ja moge powiedziec,ze juz tak calkiem i konkretnie i tez juz dosyc czesto czuje ruchy dopiero od jakis moze 3 dni :)
a czesto maly sie tak przekreci,ze lezac na plecach wystaje doslownie poprzez skore brzucha,poczekam dzis do tego momentu i zrobie Wam zdjecie na lezaco,wtedy widac juz calkiem gdzie maly lezy :))

reklama
Ale super! Kurcze ten czas mega szybko leci, Ty już 22t .. :) Ja jutro zaczynam 17t ;] Strasznie się cieszę że u nas wszystko ok i każda z nas dobrze się czuję i nie ma większych problemów! :] jak przypomnę sobie nasze rozmowy na samym początku jak robiłyśmy testy to czasami nie umiem uwierzyć że wszystkie jesteśmy cieżarówki i to nasze marzenie się spełniło :] supcio
A co do ruchów to ja coraz częściej czuję takie łaskotanie w brzuchu :] podobno to jest zapowiedź ruchów Hurra! ;)

widzisz,jak to szybko Natkusiu leci,a tak wlasnie nie dawno ja nie bylam pewna czy to ciaza,Wy wogole jeszcze sie staralyscie,juz nie mowiac o Aneczce,ktora wogole nie wierzyla,ze moze zajsc w ciaze i tylko liczyla dni do nastepnych cyklow ,hehe Teraz mozemy podzielic sie doswiadczeniami,juz na zdjeciach jest calkiem widoczne co nosimy w brzuchach,po prostu super,ze tak sie ulozylo :-)

super,ze juz po malu cos czujesz,tylko nie przestrasz sie jak ze 2-3 dni nic nie bedziesz czula,to normalne na poczatku,teraz to juz wiem :)

Te łaskotanie nie jest codziennie więc na razie nie czuję strachu :] A w ogóle mam magiczny detektor to już w ogóle.. Ale ostatnio młody odwrócony chyba był pupą bo nie umiałam wyszukać tętna i się wystraszyłam, ale poruszałam i troszkę ponaciskałam brzuch i chyba się odwrócił bo tętno było :)

Ok dziewczynki ja uciekam się wyszykować bo dzisiaj idę na urodziny mojej siostry :))

Miłego dnia i do jutra :*

Karwiczki
fajnie Cię było pooglądać, fotki masz super :)

karwiczki,, ja to chyba jednak nie czytam dobrze po polsku bo byłam pewna, ze miałaś juz te badanie 4D:eek:
U mnie wszystko dobrze tylko, że ja nie za bardzo sie cieszę na ta ciążę bo byla nieplanowana.Przede mną studia i w ogóle no ale narzeczony szczęsliwy...

Ja tylko na sekundę, zaprosiliśmy znajomych na urodzinowy obiad mego Ukochanego i nie mam czasu na eseje, ale u nas wszystko dobrze, Piotruś dziś rano pokopał tatusia, super reaguje na tatusia :-D naskrobię coś wieczorkiem

Moje Kochane teraz naskrobie wam troche wiecej szczegułów ;)))
Więc tak bedę miała syna maluch sie pieknie rozkraczył do zdjecia ;))) ma ogromne pucie a ja mam już 10kg na plusie ;PPP nie jestem oczywiscie ani rozczarowana ani smutna ze to jednak chłopczyk wkońcu to moje dziecko i będzie tak samo kochane i dla mnie najważniejsze że zdrowe !!!!! wszystko prawidłowo mój maluszek ma już 20cm !!!!!!!!!! Kawał chłopa !!!!!
Co jeszcze ???? Ruchy a tak oczywiście mały dał mi dzisiaj w nocy popalić ciągną i kopał raz tu a raz tam i przesówał sie z boku na bok także troche mało pospałam ale z całej ekscytacji dalej nie czuje zmęczenia serce jak dzwon bije moje małe śline serduszko i już takie dość pulchniutkie ;))))) waga ponad 300g oczywiście razem z wodami płodowymi ;)))) jak tylko dam rade wrzucę wam fotki i mojego Szkraba i jego domku a właściwie pałacu bo mój przuch jest gigantyczny !!!! hehe jak na 21tydz.

Jestem dumna i szczęśliwa aż mnie rozpiera ...
Całuje was moje Kochane mamusie życze zdrówka i odezwe sie niedługo :*:*:*:*:*:*:*:*

Agagu , ale super:) Gratuluje:) Wzruszające:)
Karwiczki rewelacja z tymi ruchami, nie mogę się doczekać. Ja jestem na tym samym etapie co Natkusia z takim łaskotaniem:) Natkusiu w piątek o ile dzidzia nie wypnie się na nas, okazę się co z płcią, bo jak Wam pisała to nie było na 100%. Po prostu lekarz powiedział " Ja bym nie liczył na chłopca" i to wszystko. Nie mówił nic więcej:) Więc to się właściwie okaże, ale teraz też już to bez znaczenia:) ODLICZAM DO PIĄTKU !!

natkusiu tez Cie podgladalam,masz fajne fotki szczegolnie te slubne :) a co do tego detektora to go teraz zadziej uzywam(raz na dzien;-))poniewaz maly sie tak wierci,ze jestem pewna,ze wszystko jest w porzadku :)))

myrsini nie martw sie,ze dziecko krzyzuje Ci plany,zobaczysz,ze na studia przyjdzie jeszcze czas jak juz dziecko odchowasz to mozesz tez pozniej cos w tym kierunku zrobic,zobaczysz-uda Ci sie i pozniej :tak:

Agagu to chlopczyk swietnie Ci rosnie :))) 20 cm to juz kawal chlopa! Ja sie dowiem teraz w poniedzialek jak duzy jest moj i ile wazy,zrobilam sobie termin u innej babki bo moj lekarz nie mierzyl i nie wazyl ostatnim razem,nawet zdjecia z usg nie dostalam,takze poinformuje Was jutro poznym popoludniem :) Ciesze sie,ze wszystko w porzadku u Ciebie :-)

aneczko do terminu odliczam razem z Toba,moze szybciej zleci :wink: jest Ci obojetne co bedzie czy wolisz moze dziewczynke?

pozdrawiam Was kochane,zycze milej niedzieli:-)

reklama
Do góry