reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

galwaygirl oj długo rozmyślałam te ubranka ale w końcu się zdecydowałam :) Moja mama jest mega doświadczoną osobą, wychowała swoje rodzeństwo, 3 córki i 6 wnuków i ona mnie przekonała do tego zestawu za co jej dziękuję. Rozmyślałyśmy oczywiście żeby Małemu było wygodnie i tak będzie (mało jest tam ubranek niewygodnych), moja mama miała na wszystko odpowiedź :D dzięki temu zestawowi mam ubranka na każdą okazję :] A teraz będę skupiać się już tylko na śpioszkach, bodach itd (choć w tym zestawie jest ich dużo) ..

Agagu też bym chciała żebyśmy się wszystkie spotkały <marzyciel> .. może to nam się kiedyś uda :*

Ja zmykam do szkoły.. Oj oj tak mi się nie chcę :|

Aaa coś mnie ostatnio bardziej pobolewa w brzuchu.. Chyba czuję macicę jak się rozciąga oj..

Buziaki :*

reklama
Natkusiu ale sie usmialam,jak czytalam Twoj post!Twoj maz jest niemozliwy,nawet juz o nakladce do kibelka pomyslal,mezowi jak o tym powiedzialam,to az sie zasmial w glos,hehe Bardzo slodkie jak mezowie angazuja sie zanim dziecko pojawi sie na swiecie,chca jak najwiecej od siebie dac,tak powinno tez byc : :-) A tak wo ogole to swietna masz juz wyprawke!!!Bardzo piekne rzeczy,takie kolorowe i pasuja i dla dziewczynki i dla chlopczyka,widze ze za rozem i niebieskim tez nie przepadasz :happy:

Galwaygirl co do kosmetykow dzieciecych to musze przyznac Ci racje,drogie nie zawsze oznacza lepsze,ta kobieta ktorej pilnuje czesto dziecka ma takie same zdanie,choc babka do biednych nie nalezy to takze kupuje te tansze,te firmy sa rowniez tu dostepne,te babydream ona wlasnie kupuje i oprocz tego tez babylove,z drogerii "dm",ale tej chyba w Polsce nie ma o ile sie nie myle(Rossmann i Schlecker tez sa dobre ale tu ta dm jest najlepsza z tych tanszych).Ponoc takze wilgotne husteczki do pupy z Pampersa bardzo uczulaja i ta babka tez ich nie poleca.Oczywiscie same bedziemy pozniej wiedzialy na co nasze dziecko najlepiej reaguje,ale takie rady tez nie sa zbedne.U mojej siostry bylo tak,ze synowi w pieluszkach pampersa zawsze odparzala sie pupa,a w tych tanszych nic sie nie dzialo,znowu u drugiego syna bylo calkiem odwrotnie.
To wychodzi na to,ze bedziesz miala pare nieprzespanych nocy,ale dasz rade kochana :) Ja ostatnie dni nic nie czulam,za to wczoraj doslownie Carmelo tanczyl i skakal mi w brzuchu do poznej nocy,a poszlam spac o 2.30 i jeszcze mi w brzuchu bulgotalo,hehe za to teraz spokoj :) Sluchalam na dzien dobry serdudzka i od razu dzien jakos inaczej mi sie zaczyna :)))

Agagu Ty rowniez na siebie uwazaj,widze ze zima tam u Was nadchodzi,takze szalik i czapka obowiazkowo :) Co do spotkania to wybieramy sie na wakacje w sierpniu do Polski,,moze akurat dalo by sie spotkanie zorganizowac ;-)

A dziewczyny bedziecie chodzic do szkoly rodzenia?Tu mi lekarz mowi,ze od 20 tygodnia moge juz sie zapisac na kurs,ale szczerze mowiac nie wiem,chyba nie pojde,bo przeciez porodu i tak sie nie da zaplanowac,co przyjdzie to przyjdzie...Ale polozna chce sobie zalatwic,juz wypisalam sobie liste najlepszych tu w Düsseldorfie i bede obdzwaniac w poniedzialek,chce zeby przychodzila do mnie regularnie od 25 tygodnia,bo jesli jest taka mozliwosc i kasa chorych to oplaca to czemu nie skorzystac :)

Matko,sorki ze tak sie rozpisalam ale pewnie juz tu nie zagladne,bo prawdopodobnie dzis mam gosci i jutro wyjscie rodzinne,takze zycze Wam spokojnego weekendu,poglaszcie brzuszki i do uslyszenia!!!:-):-):-):-):-)

Natkusia ale ten Twój zestaw jest prze-super i synuś będzie się nieźle lansował. A tak ogólnie to zestaw jest albo od osoby z Irlandii albo część rzeczy ktoś dostał stad, bo St Bernards to ubranka z takiego sklepu Dunnes Store, też mam trochę ubranek stamtąd, np identyczne spodenki z dinusiem :), muszę jeszcze wypytać skąd koleżanka miała rzeczy George, bo tam dużo Kubusiowych ubranek, a my go uwielbiamy, bo widziałam trochę ubranek z Kubusiem w Tesco i część właśnie w Dunnes, nasz synek będzie biedny, bo będzie skazany na Puchatka i mocno cierpiałam że nie mogę mu ubranek kupować, za to jak już będzie większy to będziemy nadrabiali :laugh2:
Karwiczki no właśnie napisałam o tych kosmetykach, bo my dowiedzieliśmy się późno o tym i teraz mam już kilka paczek J&J, Huggies, Pampers, oby mały nie był na nie uczulony, no i właśnie się zastanawiam nad lidlowymi luz z aldiego bo to też niemieckie firmy i też dość wysoko w testach wychodzą: No i poproszę siostry by mi wysłała Babydream kilka paczek chusteczek, bo tego nigdy za wiele.
Co do spotkania, to ja kiesko to widzę, bo jak nie Irlandia to Białystok więc bardzo odległe rejony od Was, a jeszcze pewnie o Krynicę zahaczyć, bo Piotruś pół-góralem jest :)

Ostatnia edycja:
Wróciłam ze szkoły :) I dzisiaj dostałam 4 za egzamin <cwaniak>
Widzę dziewczyny, że już zaczęłyście tematy na temat pieluszek i chusteczek :] Moje znajome z tego co się orientuje to nie używają firmy Pampers.. Słyszałam że u nas w Polsce są fajne pampersy w Biedronce i stosunkowo niedrogie :] ale ja na razie nie myślę.
Karwiczki a Ty skąd pochodzisz? Szkoda że jesteśmy takie porozwalane po Polsce :/ może jak dzieciaki podrosną to zrobimy jakieś spotkanko :))
galwaygirl mi się z tych ciuchów podoba te z tygryskiem bo go uwielbiam hehe :D opłacało się strasznie to kupić, jak patrzyłam na takie boy z kubusiem czy tygryskiem to kosztują ok 50zł PARA :| więc raczej bym sobie nie pozwoliła na to.

Ciekawe co z Malusiolką - miała w środę lekarz i od tego czasu się nie odzywa.. Mam nadzieję że u niej wszystko ok.

Ostatnia edycja:
Kochane...narazie Was nie nadrobiłam...
Napisze tylko co u mnie. W czwartek z paraliżującym bólem lewej strony brzucha mąż zawiósł mnie do szpitala....od razu pod kroplówkę i kazali zostać..dostałam 3 kroplówki. Na drugi dzień miałam badanie jamy brzusznej USG pod kątem kamieni nerek...usg nic nie wykazało, wszystko niby czyściutko....usg dziecka wszystko super, maleństwo fikało rączkami i nóżkami, ale nie mówili jaka płec, ile cm itd itp wiadomo jak to w szpitalu choć obsługa była super, oddział wyremontowany, już wiem że chce tam rodzić..stwierdzili kolke nerkową, która to ponoć w ciąży często się zdarza...nikomu nie życzę..to nie ma wływu na dziecko to najważniejsze..leżałam do dziś, chcieli mnie do poniedziału zostawić, ale po kroplówkach przeszedł ból, badań już i tak by innych nie robili, wyniki krwi i moczu ok, infekcji nie ma...dziś nowy lekarz to nowa teoria , że to "wędrująca nerka"...samam już nie wiem..mam pić duuużżoo wody, odstawić kwaśne i cytrusy , które źle na to wpływają i 2 tyg się oszczędzać...później normalnie funkcjonować a w razie wypadku znowu do nich pod kroplówki...było ciężko...ale mąż sprawdził się na medal, był ze mną, wspierał..dowiózł wszystko co potrzebne do szpitala, sam mnie spakował i super, ja nie wiedziałam że mnie zostawią, był dzielny...odpiszę Wam poźniej jak dojdę do siebie :*

Aniu najważniejsze że to nic groźnego, jak lekarz powiedział że w ciąży to się zdarza i ważne że już wyszłaś <tuli> teraz odpoczywaj i się oszczędzaj.. Na pewno przeżyłaś pobyt w szpitalu, ja sobie nie wyobrażam spędzić jednej nocy jeżeli to nie poród ale niestety musimy liczyć się ze wszystkim.. nasze organizmy w ciąży się zmieniają i płatają nam figla.
Głowa do góry <tuli>

Ojeja Aniu,ale sie narobilo:-( nie pisalas,ale szczerze mowiac myslalam,ze zrobilas sobie przerwe.Ja sie ciesze,ze z Toba juz lepiej,a z dzieckiem wszystko ok i nic ono na szczescie nie ucierpialo_Odpocznij kochana i zagladnij znow jak bedziesz czula sie w stu% dobrze,sle Ci buziaczki i wspolczuje tego okropnego przezycia,z pewnoscia bylas niezle przestraszona zanim dowiedzialas sie co Ci jest,bidulko:-(Powrotu do zdrowia Ci zycze!!!:-):-):-)

Natkusiu ja pochodze z okolic Koszalina,takze tez daleko...moze ktoras z Was bedzie robila wakacje nad morzem :wink: Kto wie,moze uda nam sie odwiedzic Wasze strony jak bedziemy na wakacjach,ale niczego nie obiecuje :)
Natkusiu ja sie tak ciesze,ze kupilam ten Fetal Doppler do sluchania serduszka!Codziennie pierwsza czynnoscia ktora robie,jest powitanie Carmelka przez sluchanie jego serducha!Takie fajne uczucie,a wczoraj i dzis juz szalal w brzuchu,co raz bardziej regularne sa jego ruchy,jak sie przypatrze na brzuchol to widac czasem nawet male wybrzuszenia,maz dzis czekal ale niestety maly sie zbuntowal i nici z pokazu,ale pewnie za jakies 2-3 tygodnie bedzie juz wszystko widac :)))

Ja wlasnie wstalam po drzemce i zabieram sie za robienie rosolu,a co tam :-) Milego wieczorka i buziaczki dla wszystkich obecnych i tych nieobecnych,wszystkie odezwijscie sie choc raz na jakis czas :)

Witam. Na dobry początek należałoby się przywitać i przedstawić :-) Wiec mam na imię Monika, jestem mamą prawie 5-letniego synka Piotrusia. Jestem teraz w 2 (a w zasadzie 3) ciąży. 2.01 miałam mieć okres i nic, zrobiłam jeden test 05.01- i nie byłam pewna czy widzę jedną czy 2 kreski, potem następny test 07.01 znowu nie wiedziałam czy mam omamy wzrokowe ;-) No to kolejny test 10.01 no i ten wyszedł 100% pozytywny :tak: W sobotę 14.01 byłam u lekarza i potwierdził :-D:-D:-D Jest 6-7 mm kropeczka :-)
Tym razem to i tak nieźle- kupiłam tylko 3 testy. Przy pierwszej ciąży zrobiłam 9 jeden po drugim :-)

test z 07.01.2012

test z 10.01.2012

Monika gratuluję ciąży! :)) I życzę spokojnych 9 miesięcy! Ja przy mojej ciąży zrobiłam 6 testów i poszłam na 3 bety i nadal po wynikach nie wierzyłam :D ale miałam też że początkowe testy nie chciały wychodzić a po jakimś czasie już tak :]
Karwiczki detektor to jest najlepsza rzecz pod słońcem! Ja też 2-3 razy dziennie słucham serduszka i jestem spokojna bardzo :) to jest najpiękniejszy dźwięk na świecie i mogłabym go ciągle słuchać :] no i człowiek jest spokojniejszy.

Miłego dnia

reklama
Hej Kochane. Dziekuje za słowa otuchy. Wczoraj cały dzień spałam, odsypiałam nieprzespane noce w szpitalu. Miała ciężkie współlokatorki w pokoju i słyszałam całą noc porody;) Ale o dzidzie jakoś się nie martwiłam, tz martwiłam ale inuticja mówiła mi, ze chodzi o mnie a nie o maleństwo. Uspokoiłam się jak zobaczyłam je fikacjące na wszystkie strony...oby się ta kolka nie powtórzyła. Całuje Was bardzo i idę dalej leżeć. Dałam sobie czas n odpoczynek do dziś wieczorem;) Dłużej nie wytrzymam. Nie obraźcie się, że mało pisze, ale jak dojdę do siebie będę zaglądać częściej Całuje każdą z osobna :*
I witam Ciebie Moniko

Do góry