reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

masz racje Tuniu,tylko ze tak troche rutynowo,chyba mu sie do domu spieszylo hehe

w tym tygodniu jeszcze chce zrobic termin na badania 3d i wtedy bede wiecej i lepiej widziala :))

to tuniu obydwie nosimy siusiaczki w brzuchu :-):-):-)

reklama
Witam moje Kobietki
Nie było mnie, bo święta nr 2 były w weekend :-) no a po świętach stwierdziłam, że muszę odpocząć od BB bo nic poza tym nie robiłam. Czytam książkę Cejrowskiego, bardzo ciekawie opisuje swoje podróże, no ale już Was nadrobiłam.
Co do ubranek, to ja nic nie kupowałam a mam tego tyle że szok, jeśli chodzi o rozmiary 50-52, no to warto kupić w ciucholandzie lub od kogoś znajomego odkupić, ja mam bo dostałam w spadku, ale położna nam powiedziała, że lepiej za duże niż obcisłe, bo przecież pępuszek będzie na początku dyndał. Jakbym sama miała kupić to od 56 w górę. My już większość do 6 m-cy mamy poprane i Mąż kończy prasować, mi nie pozwala zbliżać się do żelazka:dry: a nie powiem, trochę tego jest, samych body 0-3 z krótkim rękawkiem mamy... ponad 20:szok:, do tego jeszcze z długim rękawem, śpiochy, pajacyki, spodenki, no i 2 kombinezony, ile kasy zaoszczędzonej to nawet sobie nie potrafię wyobrazić. Teraz powoli kupujemy 6+ jak jakaś przecena się trafi.
Karwiczki co do Twego badania połówkowego, to strasznie szybko zrobił to ten lekarz, ale jak pójdziesz na 3D to będziesz miała i zdjęcia i film i wszystko dokładniej zobaczycie. Rok 2012 chyba będzie należał do chłopców, na prawdę dużo się urodziło ostatnio i dużo się szykuje.
Natkusia co do zabobonów, to starsze pokolenie tak już ma. Ja się zdenerwowałam na moją Mamę, jak 3 miesiące temu zaczęliśmy się rozglądać za wózkiem to powiedziała, że po co tak wcześnie, że można przecież po porodzie, lub tuż przed, to jej powiedziałam, że mi przykro że zakłada że coś może się stać Naszemu Dziecku. Poza tym jak zaczęłam jej pokazywać ile tego jest to się zdziwiła. To nie czasy komuny że jeden model wózka i jeden kolor i bierzesz co jest w sklepie. My ponad miesiąc się decydowaliśmy.
Super, że Wasze dzieciaczki zdrowo rosną i brzuszki się powiększają. Co do dotykania, to lekarka w PL powiedziała mi, byśmy za dużo nie głaskali brzuszka bo to może się nie najlepiej skończyć, no ale to raczej na początku, ale inni ludzie nie powinni do końca dotykać, bo dziecko zna Was, tzn rodziców, ale jak obca osoba (nawet rodzina) dotyka brzuszek to to jest stres dla maleństwa.

Karwiczki gratuluje:) Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. Moje genetyczne trwało gdzieś 20 minut w całości:) Więc spokojnie:)

Galwaygirl to faktycznie sporo nakupowaliście:) A jaki kupiliście wózek? I kupujesz sobie np. laktator czy to dopiero w miarę potrzeby? Kupiliście np. leżaczek czy huśtawkę czy to też poźniej? :) Ja jestem na etapie rozlągadania się co i jak :) Ale wypawkę zaczniemy od Lutego/Marca.
Moja mama, tata i siostra też mnie krytykują , ze za szybko. W ogóle dziwne są takie uwagi, mama do mnie z tekstem wyjechała, ze do 6m-ca są poronienia:szok: Byłam w szoku....jejku jak było mi przykro...to jakby czekać , że coś się stanie. Paranoja jakaś. Ta wyprawka to chyba induwidualna sprawa:) Wózek i łożeczko chciałam kupić w 8 m-cu, ale mąż zwariował i łożeczko chce kupować już w lutym:) Malować pokój, kupił już nawet naklejki na ściane:) A ja nie chce ostudzać jego zapału i radości:)

ania-aneczka ja jestem tego zdania ze jezeli chcecie juz to ja nie widze nic w tym starsznego lepiej wczesniej i na spokojnie sie zastanowaic co trzeba jak by mialo czegos zabraknac i pozniej na hura wszystko:-)
Kiedys byly jakies zabobony ze sie wczesniej nic nie kupuje ale wiesz co ja na drugi dzien jak sie tylko dowiedzialam ze jestem w ciazy kupilam pajaca i body:-D

Aneczka no właśnie my tego nie kupowaliśmy, dostałam większość po chrześniaku, a koleżanka z kolei miała swoje, a dostała od innych znajomych masę ciuchów i myślę, że już części i tak nie była w stanie użyć bo oni to oddali jak koleżanki synek był już na świecie. My kupiliśmy może 10 rzeczy do 6 miesiąca, nawet łóżeczko i krzesełko do karmienia mamy w spadku.Sterylizator do butelek od innej koleżanki, część ubranek też od niej, za paczkę pampersów. Laktator na miesiąc ma mi pożyczyć koleżanka, bo może mi nie będzie potrzebny, ale warto mieć pod ręką, jak się okaże, że muszę ściągać to kupimy swój, bo ona po miesiącu musi szwagierce pożyczyć. Co do wózka to Piotrusia fura tak wygląda: ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: NAVINGTON Cadet (3w1) wózek głęboko-spacerowy skórzana rączka i pałąk! + fotelik Maxi Cosi PEBBLE Dostawa GRATIS kolor Adriatic. Na razie czeka w salonie, ale koleżanka od chrześniaka (jest po 2 dzieci i 2 wózkach), jak go próbowała, to powiedziała, że super się prowadzi, że jest lekki i bardzo zgrabny, no i super skrętny. Tak jak wcześniej pisałam, musisz sobie wytypować priorytety i czytać opinie innych użytkowników.

co do wczorajszego badania to moje polowkowe trwalo dokladnie 2,5 minuty,takze naprawde krotko..

aniu
takimi uwagami nie przejmuj sie,nawet jesli powiedziala to Twoja mama :tak: owszem zdarzaja sie poronienia,ale z regoly zdarzaja sie ona przy ciazy,ktora od poczatku byla zagrozona albo w ktorej juz od zaplodnienia bylo cos nie tak,moja siostra poronila w 3 ale miala obok cyste i lekarz od poczatku ja uprzedzil,ze moze nie donosic,w drugiej ciazy tez miala czesto komplikacje,lezala w 5 miesiacu 2 tygodnie w szpitalu i na szczescie donosila i ma teraz zdrowego 4 letniego chlopaka:-)
Jesli lekarze mowia,ze wszystko jest ok i nie ma powodow do obaw to nie powinnysmy sie niepotrzebnie zamartwiac,zobacz ja do tej pory czuje sie az za dobrze,zero zlego samopoczucia,energia doslownie mnie rozpiera,a balam sie szczerze mowiac badania,bo choc czuje juz lekkie smyranie pod skora myslalam,ze moga to byc gazy a nie dziecko,wczoraj okazalo sie,ze nasz chlopczyk ma sie dobrze i nic mu nie brakuje,lekarz powiedzial,ze mam sie ciaza delektowac i nie myslec,ze bedzie cos nie tak,bo wszystko jest w swoim porzadku.
Glowa do gory,takie zbedne wiadomosci jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj :-) nosisz zdrowe i silne dziecko w sobie Aniu i to nie mowie tylko by Cie uspokoic,to juz wiesz,bo przekonal Cie o tym specjalista czyli Twoj lekarz :)

Galwaygirl wozeczek jest sliczny,przynajmniej tak wazna rzecz juz masz z glowy :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny :) !
Nie było mnie parę dni bo nie miałam neta.. ale już jestem ;)
Karwiczki! Aaaaaaaaaaaa!! Gratuluję kochana!! Kolejny SIUSIAK! :D jak na razie to przewaga chłopczyków :) Cieszę się razem z Tobą Słońce!! Nie przejmuj się że badanie było krótkie, widocznie jest wszystko ok i lekarz nie musiał wchodzić w szczegóły! :) Co do płci to my jeszcze czekamy na potwierdzenie, mam nadzieję że 17.01 mój lekarz już mi potwierdzi :) Ale w głębi serca mam nadzieję że to się nie zmieni.
Aniu ludzie różnie reagują na dobre wieści.. Przykro że Twoje mama tak powiedziała bo to sprawia przykrość. Moja na samym początku podchodziła sceptycznie a teraz to ogląda na allegro ciuszki i dzwoni do mnie :) Moje siostry mnie jeszcze w grudniu przestrzegały żebym aż tak bardzo się nie cieszyła bo może być różnie (obydwie pod koniec 3 mca poroniły) więc je rozumiem ale i tak się cieszyłam :D teraz to wiem że już nic nie może się stać i nie można tymi kategoriami myśleć. Mój teściu jeszcze jest bardzo sceptyczny, mówi mi przez "Wy" ale filmiku z USG oglądać nie chciał, powiedział że będzie oglądać jak już Młody będzie na świecie. Też go rozumiem bo on strasznie chce mieć wnuka, przeżywa to i boi się, żeby nic złego się nie stało. Ja z zaczęciem kupowania wyprawki poczekam do przeprowadzki.. W lutym już będziemy u teściów więc spokojnie zacznę wszystko zbierać :] Nie umiem się już doczekać Aaaaaaa!! :D
Galwaygirl ale dawno Cię nie było! Już zaczęłam się pomału martwić :> Jak tam Piotruś? Pewnie daje popalić :)) Ja już nie mogę się doczekać ruchów.. Chociaż czasami mam łaskotki w brzuchu i to podobno już początkowe ruchy :] A wózek bardzo fajny :) Dla mnie wózek to najważniejszy zakup i tak liczę wydać do 2000zł.
Malusiolka jak tam wizyta u lekarza :> albo pisałaś i mi umknęło.. oops

Wie ktoś co się dzieje z naszą Agagu? Jak któraś znika to jest martwienie się ehh :/

A ja dzisiaj mam wyniki testu PAPP-A (po prenatalnych) .. Głupia wiem że z Małym jest wszystko ok i że wady genetyczne są wykluczone ale jakoś boje się zadzwonić :|

Dzwoniłam, wyniki są dobre i prawdopodobieństwo jeszcze się zmniejszyło :)) Jak dobrze.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny już jestem spokojnie nie martwcie się tak o mnie ;)))) choc to baaardzo miłe ;P jestem troche próżna chyba hehe,,,
Kobietki moje kochane u mnie wszystko ok mała rosnie już wymysliłam imię będzie NATALKA ale dla chłopca tez wymysliłam bo wiadomo jak to w zyciu bywa i chłopczyk byłby BARTUŚ ;)))) przytyłam od początku ciązy 8kg już ;P ja osobiscie czuje się dobrze ale musze chodzić ubrana jak szmatławiec bo wszystko co mnie cisnie w brzuch powoduje że potem mnie boli podbrzusze w okolicach pecherza.
Oczywiście ruchy juz czuje mniej więcej od tygodnia i jest to dokładnie takie uczucie jak opisała nasza kochana Karwiczki jakby skakanie nerwów czasami czuje jak się przesówa z jednego końca brzucha na drugi, mała sprzedała mi kilka razy ładna serie kopniaków prosto pod żebra ;))) miłe uczucie odrazu dostałam ataku śmiechu.
21.01. o 9 mam kolejne badania prenatalne już nie moge się doczekac ;)))) a 25.01 kolejna wizyta juz normalna takze w tym miesiacu naogladam sie troche mojego szkraba.

KARWICZKI Gratuluje chłopaka wychodzi na to ze tzlko ja bede miała dziewczynke :-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Dziewczyny ja tez non stop słzsze jakies przesądne gadanie i mnie to osobiscie denerwuje nie znam kobiety ktora czeka z zakupami az urodzi sie dziecko przeciez w szpitalu juz trzeba wszystko miec jakies ubranka butelki pampersy kogo zresztą stac na to zeby wszystko kupic jednego dnia za jednym zamachem :confused:

Do góry