reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć Dziewuszki :)
Aniu no to szalej, szalej z mężem! ;) powiem Wam, że chcę ale nie mam pojęcia w jakie najlepiej ciuchy dla Młodego inwestować.. Tego jest tyle :| Będę musiała pogadać z doświadczonymi mamami :]
Mnie w cholere wkurza tekst "nie wolno kupować przed porodem bo to pecha przynosi" o Zgrozo! Moi teściowie są tacy ale ostatnio powiedziałam, że już nie chcę tego tekstu słyszeć i że cała wyprawka będzie gotowa już na początku czerwca :]
A ostatnio byłam u rodziny i będą nam dawać nosidełko (mają prawie że nowe), super ale jak usłyszałam tekst że dopiero jak dziecko się urodzi to myślałam że się poskładam :/ GŁUPIE zabobony :/ dobrze że moja mama, siostry i mąż są za mną uff :)
Ja na razie zamówiłam Monitor oddechu, bo znalazłam tanią aukcje i kupiłam go za 150zł (NOWY) i 50zł przesyłka bo z USA. Już do mnie paczka płynie :) No i mąż kupił buciki bo nie umiał się powstrzymać ale to dopiero na 6-12 mcy :] Zaczynam zacieszać na samą myśl o zakupach :D

A ja wczoraj byłam cały dzień w sklepach typu castorama, Ikea ehh :D
Tak jak Wam mówiłam przeprowadzamy się do teściów no i z jednego pokoju robimy sobie kuchnie i trochę roboty jest :| Nie wiem jak przeżyłam ten dzień bo śmiejemy się z mężem ze Młody to prawdziwy mężczyzna: jak tylko wchodzę do sklepu to od razu mi słabo, duszno, mdłości i byle co.. A wczoraj nic :) A byłam ciągle na nogach od 9-21 także jak dla mnie wyczyn :]

Karwiczki dostałaś już detektor? Ja się od niego uzależniłam :D codziennie słucham sobie serduszka :) Najpiękniejszy dźwięk na świecie! A co do szukania serca to nie ma żadnego problemu i mam wrażenie że z dnia na dzień szukam krócej :]

Ale się rozpisałam :D

A co jest z Agagu i galwaygirl?? Dziewczyny odezwijcie się!!

Buziole :*

reklama
Aniu to super,ze maz juz tak sie angazuje :) Predzej czy pozniej trzeba takie rzeczy zrobic,a jesli wczesniej zaczniecie to sie i tak nic nie stanie,pokoik poczeka :-) My przygotujemy mieszkanie dla maluszka,ale z malowaniem nie bedziemy sie rozpedzac bo jeszcze w tym roku mamy zamiar sie wyprowadzic(mamy teraz dwupokojowe,a chcemy dla dziecka osobny pokoj,ktorego tu niestety brak),jesli sie uda to w drugiej polowie roku bedziemy juz na innym mieszkaniu,mam nadzieje,ze cos fajnego szybko znajdziemy.

Jak tam Natkusiu,Agagu,Tuniu, Malusiolka i Galwaygirl???brzuszki zdrowo sie rozwijaja?

Ja uciekam do pracy,juz sie nie moge doczekac jutrzejszej wizyty,byc moze dowiemy sie czy chlopczyk czy dziewczynka no i beda robione badania szczegolowe i bedziemy mieli pewnosc czy dziecko bedzie zdrowe i sie prawidlowo rozwija,mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze i bede mogla troche odetchnac...:tak: Prawdopodobnie jutro przyjdzie ten sprzet do sluchania serdudzka i bede mogla codziennie sobie posluchac w razie kiedy znow watpliwosci sie pojawia :))) Zamowilam ten,podobalo mi sie,ze jest bez sluchawek i mozemy razem z mezem sluchac bicia serca :)))

http://www.coranica.com/wp-content/uploads/senoline-a.jpg

buziaczki i milego dnia Wam wszystkim!!!

Karwiczki to trzymamy kciuki jutro żebyś płeć poznała i napisz od razu :)

Natkusia ja mam ten sam problem, nie wiem co kupować;) a każda koleżanka powie Ci typowo pod siebie. Jedna poleci Ci coś - druga to skrytykuje. Już wiem bo wypytuje się wciąż i już mam porównanie. Chyba trzeba sobie zaufać. Dostosować do pogody ciuszki. Kilka 56, kilka 62, Wy wspomniałyście, ze chcecie mniejsze więc jeszcze mniejsze. Ja od 56 kupuje. Narazie mam 3 body z długim rękawkiem 62, może dokupię coś 56. Ale to dopiero po 27 stycznia:) Po wizycie:) Chociaż te typowo niemowlęce ciuszki chcemy kupować unisex, zresztą jakoś nie przepadam za różowymi, są słodkie, ale dziewczynka nie musi chodzić tylko w różu;) Takie moje zdanie ,, a może będzie następny synek więc ciuszki się przydadzą:)

karwiczki9, z moim brzusiem jest dobrze. Ale na razie nie pokazałam go, bo czekam na wizytę u lekarza, która będzie w środę o 11:20 (już się nie mogę doczekać). Mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Suwaczka również nie zrobiłam, bo lekarz raz mi mówi taki tydzień, a później taki. Poczekam i dam Wam znać. Na szczęście wymiotów już nie mam tylko od czasu do czasu mam mdłości.

Trzymajcie się Kochane cieplutko :)

hej :)

Aniu kup to co wydaje Ci sie,ze bedzie najbardziej na poczatek potrzebne,malutkie rzeczy i tak dziecko nie ponosi dlugo bo dosc szybko z nich wyrosnie,ja sie nikogo zbytnio nie radze,bo tak jak mowisz zdania sa rozne.Na pewno jak dziecko urodzisz,to bedziesz miala je w co ubrac,a troszke za duza rzecz tez mozna wlozyc i sie nic nie stanie.

Natkusiu ja tez nie lubie takich przesadow,przeciez nie mozna czekac do rozwiazania i potem dopiero wszystko kupowac,nawet czasu by na to nie bylo,u mnie to juz pare razy byla taka sytuacja,ze ktos mi pogratulowal,a kto inny mowil,ze jeszcze sie nie gratuluje bo dziecka nie ma,tak jak by z gory zakladali,ze jeszcze sie cos moze zdazyc...niezbyt pezyjemnie sie tego slucha,ale tez trzeba do tego przywyknac,ja lubie jak siostry ciekawia sie jesli chodzi o moj brzuch i go dotykaja i ciesza sie,ze juz rosnie,co innego obce osoby,dotykaja bez pytania,a przeciez to dalej jest moj brzuch..siostra mojego szwagra przy ostatnim spotkaniu to podeszla do mnie i bez pytania podniosla mi bluzke:szok: i mowi,ze chciala zobaczyc czy juz widac,bo przez ta obszerna bluzke nie mogla nic sie dopatrzec,eee???Rozumiem,ze jak ktos widzi brzuchol to chce go dotknac,ale wypadaloby sie chociaz spytac czy sie na to zgadzam,oczywiscie jesli chodzi o takie osoby ktore nie sa mi bliskie lub calkiem prawie obce,rodzina to co innego.

Malusiolka super,ze u Ciebie wszystko w porzadku,zobaczysz ze i po wizytach bedzie wszystko ok :) wtedy i suwaczki i zdjecia brzuchola porobisz :)))

Tak wogole dziewczyny to moj detektor juz jutro bedzie,nie moge sie doczekac :))) Tak jak Ty Natkusiu pewnie bede codziennie po pare razy sluchala serduszka :))) Dzis mialam super przezycie bo juz WIDZIALAM!!!! trzy kopniaczki pod rzad!!!!jesli chodzi o odczucie tego to sa minimalnie jeszcze wyczuwalne,ale moglam dzis je wkoncu zobaczyc :))) To uczucie porownalabym do tego jak pod okiem lub w okolicach powieki czasami skacze nerw(nie wiem czy juz wam sie przytrafilo???)to tak jakby i na brzuchu taki skakal,tylko ze troszeczke wiekszy,jutrzejsza wizyta na pewno bedzie super!

Ostatnia edycja:
karwiczki trzymam kciuki chociaz Ty juz pewnie po wizycie takze czekam na wiesci:-)
Brzuszek ok ale chyba teraz stanalw miejscu po zdjeciach widze ze nie bardzo sie powieksza:-)
Ja juz zaczelam przygotwania zrobilismy przemeblowanie zeby miec gdzie lozeczko postawic i juz jest na swoim miejscu:-)piore wszystkie rzeczy Kubusia teraz nie dawno skonczylam prasowac posciel:-)
ania-aneczka ja mam wiekszosc rzeczy na 56 doslownie chyba trzy pajace mam na 62 wy jestescie w lepszej sytuacji bo jak juz urodzicie bedzie cieplutko a u mnie w marcu moze byc jeszcze snieg wiec kombinezon i jakies cieple pajace potzrebne:-)

hej dziewczyny!

ja po wizycie i jest wszystko w porzadku na szczescie :-) bedziemy mieli chlopaka!!!ciesze sie bardzo:-)cale badanie trwalo bardzo krotko,lekarz mierzyl glowe,patrzyl na serce i po jakis niespelna 5 min stwierdzil,ze jest wszystko ok tak jak byc powinno,waga 250g,niestety jak zwykle nie zmierzyl i to mnie wkurza,znow nie wiem nawet jakiej juz jest wielkosci :no:robil cale to badanie w pospiechu...mam nadzieje,ze jego fachowe oko wie co widzi i ze naprawde nie ma powodow do zmartwien.

dzis dostalam ten sprzecik i posluchalam juz serducha,nie bede czekala na lekarza mojego,bo ten bicie serca pokaze dopiero w 28 tygodniu.
zdjecia z usg tez nie mam,bo nie wydrukowal i powiedzial,ze przeciez nagralismy na video,ale przeciez nie bede kazdemu video pokazywala,troche mnie dzis zawiodl ten moj lekarz,ale najwazniejsze,ze wszystko jest ok,mam nadzieje.

reklama
karwiczki to super gratuluje siusiaka:-D
A o lekarza sie nie martw nie ktorzy tacy poprostu sa jezeli wszystko wporzadku to nie ma sie co martwic i mysle ze jak by cos bylo nie tak napewno by Ci powiedzial:-)
W brzuszku juz masz kawal chlopa:-D

Do góry