reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Karwiczki kochana jak tam po wizycie? :>

Aniu morfologię i mocz dostaniesz od internisty ale musisz tez mieć powód natomiast inne są już specjalistyczne i wydaje mi się że wyśle Ci do ginekologa.. Ja się strasznie cieszę że mam lekarza z nfz (jest moim lekarzem od 5 lat), nigdy bym go nie zamieniła, wszystkie badania mam darmowe, USG za każdym razem darmowe, przyjmuje mnie poza kolejnością i mogę do niego dzwonić jak coś mnie nie pokoi.. a co najważniejsze: pracuję w tym szpitalu w którym będę rodzić :] w tym szpitalu też pracuję moja ciocia-położna. Jak tak czytam o tych cenach różnych to mój lekarz to SKARB!

reklama
hej dziewczynki moje kochane!

i ja dzis moge oznajmic,ze wszystko z moja fasolka jest w porzadku!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) tak sie robaczek ruszal podczas badania,ze szok!!!serduszko tez bilo,wszystko jest w porzadku i nie ma zadnych odchylosci od normy :) i wiecie jak duze jest???ja bylam w szoku-od stop do glowy 10 cm!!!!!!normalnie wydaje mi sie,ze lekarz sie pomylil i jutro robie termin u innego na badania prenatalne,bo naprawde nie chce mi sie wierzyc,ze jest az tak juz duze.

co do oplat to juz dzis musialam placic za usg 10 euro,podczas ciazy na trymestr jest jedno darmowe.reszte badan oplaca kasa chorych.

nastepna wizyte mam juz za 3 tygodnie :)

Karwiczki! O mamo.. Twoje Maleństwo rośnie jak na drożdżach :D cudownie! :)))) :* strasznie ciesze się że jest wszystko ok! :* super! Buziak w brzuszek :*

Ja nie umiem się doczekać kiedy dołączę do Was, uspokoję się i usłyszę serduszko.. ;)

hej :-)

Natkusiu jestem pewna,ze i Ty wrocisz z dobrymi wiesciami,a serduszko na pewno juz wali jak dzwon!Nie martw sie!!!

Ja Wam szczerze powiem,ze mialam obawy co do wizyty,szczegolnie po tym jak moja fryzjerka tak o tych poronieniach mi opowiadala,ostatnio tez nie mialam zadnych wogole objawow,ani piersi zbytnio nie bolaly ani brzuch,nic kompletnie.Ale jak wczoraj zobaczylam na monitorze to wszystkie zle mysli uciekly od razu :) moj maz tez byl zachwycony,cieszyl sie,ze wkoncu mogl zobaczyc,juz widac raczki,nogi,glowke :) a jesli chodzi o rozpoznanie plci u mojego lekarza bedzie to mozliwe w 20 tygodniu ciazy,czyli jak wyliczylam w pierwszym tygodniu stycznia :)

jak Wy sie czujecie?rosna Wam brzuszki?

Agagu i Galwaygirl gdzie sie podziewacie? ;-) Buziaczki i milego dnia Wam zycze :))

Karwiczki ja czuje się rewelacyjnie :) Oprócz braku snu, słuchajcie to jest okropne, ja naprawdę nie mogę spać i wcale nie jest tak , że myślę dużo. Po prostu jestem zmęczona i nie mogę zasnąć, nawet w dzień a zapomniałam zapytać o jakieś zioła czy można brać (i o basen zapomniałam wypytać). I zaparcia:) a tak to w ogóle tej ciąży nie czuje :) Ale widziałam maleństwo, codziennie do niego/niej mówię i modle się za Nas wszystkie:) Jestem szczęśliwa i wierze, ze wszystko będzie dobrze:) A ja mam wizytę pod koniec 12 tygodnia...ciekawe co wtedy już zobaczymy:)I czy nadal będzie dopochwowo badanie:)

Pisze z tel.to tak w skrocie Aniu czytalam,ze niektore kobiety przez nawal hormonow maja problemy ze snem,z ziolami sie jeszcze powstrzymaj,bo wiem,ze niektore nie sa dozwolone w ciazy,wrecz moga zaszkodzic.Czytalam w mojej ksiazce o ciazy,ze plywanie jest wskazane szczegolnie w pozniejszym stadium ciazy,kiedy to jestesmy juz takie ociezale,bardzo koi to pozniejsze bole kregoslupa i sprawia,ze czujemy sie lekko.Zabroniona jest jazda konna,rolki(ryzyko upadku,niebezpieczne w kazdym okresie ciazy),ubyt intensywne cwiczenia zwiazane z podnoszeniem ciezarow,ale to dla kazdej z nas oczywiste.Jesli sa jakies zagrozenia w ciazy to juz najlepiej zapytac lekarza o rade.Ogolnie gimnastyka w ciazy jest jak najbardziej wskazana,mam w tej ksiazce tez pokazane cwiczenia,ktore nalezy wykonywac jesli ciaza przebiega prawidlowo.Ale sie rozpisalam :)

Cześć dziewczyny :* !

Ja się dobrze czuję, jedynie mam mdłości ale z nimi sobie jakoś radzę :] Brzuszek rośnie troszkę haha :D i tak jak Ania, codziennie sobie z nim rozmawiam :) mój mąż zresztą też, przejął się całą sytuacją i "opiekuję" się brzuchalkiem :)

Karwiczki pewnie już jest serduszka ale chciałabym już go usłyszeć :) wiem i czuję to że jest wszystko ok :] Aaa co do detektora tętna płodu to ja się nad nim zastanawiam czy go kupić.. Czytałam że więcej szkodzi niż pomaga. Tzn tętna dziecka nie zawsze będziesz potrafić znaleźć (tym bardziej jak dziecko jest duże to ciężko znaleźć, no i za każdym razem trzeba się natrudzić żeby znaleźć).. I to jest chyba niepotrzebny stres. Ja sobie nie wyobrażam że dziecko mi w brzuszku śpi więc się nie rusza, biorę detektor i nie umiem znaleźć serducha! To jest masakryczny strach.. czytałam kilka opinii o tym, że dziewczyny to przeżywały i zastanawiam się nad tym..

Aniu ja na początku też nie umiałam zasnąć wieczorem a rano wstawałam o 6-7 :/ dodam że ogólnie ze mnie straszny śpioch ;) minęło mi to i od kilku dni mogę w końcu spać i śpię do 10 więc poprawiło mi się :] Może też Ci przejdzie po jakimś czasie (?) .. Ale co byś mogła wziąć na sen to nie wiem, może meliskę sobie wypić? hmm..

Buziaki dziewczyny :*

Natkusiu ja doszlam do wniosku,ze tego tez nie kupie,wlasnie z tego samego wzgledu co Ty,jest duzo pozytywnych opinii na temat tego sprzetu,ale jak przeczytalam,ze czasami niezle sie trzeba naszukac,a nawet wcale mozna serduszka nie znalezc to odmawiam sobie tego stresu,bala bym sie,ze cos jest nie tak!A to ty juz serducho widzialas?to dobrze :) ja widze za kazdym razem,ale zeby go posluchac to musze jeszcze az 14 tygodni czekac!!!Takze ja dopiero mam przerabane,bo lekarz moj daje dopiero posluchac jak dziecko jest calkiem rozwiniete,czyli dopiero od 28 tygodnia :( najdluzej z Was musze czekac,az do poczatku marca :(((Aniu ja do tej pory od poczatku mam badania tylko przez brzuch,ani razu nie mialam dopochwowo

reklama
Karwiczki lepiej sobie oszczędzić tego stresu, szkoda nerwów :] aa i tak będzie dobrze :))
Ja jeszcze nie słyszałam i nie widziałam serduszka, było za wcześnie.. Ale widziałam kropeczkę która była moim maleństwem :) no i lekarz powiedział, że tworzą się struktury także wszystko jest ok :] więc nie martwię się zbytnio :) No właśnie to jest to.. tak długo trzeba czekać żeby znowu usłyszeć i zobaczyć swoje dzieciątko. Ty masz dosyć często wizyty, bo Ania to ma dopiero za miesiąc, wydaje mi się że to jest długo tym bardziej na początku ale ja się nie znam.. Ja na razie mam co 2 tyg, już nie umiem doczekać się poniedziałku ajj :D i w końcu we wtorek do pracy :] Już wydzwaniają do mnie ludzie z firmy kiedy wracam bo tęsknią itd aż miło się robi :)

Do góry