reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Tunia a jak Ty się czujesz? Czy Ty chodzisz prywatnie na wizyty? Jesli tak to pamiętasz ile płaciłaś za badania? Wstępnie w necie sprawdziłam to ok 300 zl.

Mam zrobić grupe krwi i czynnik RH, morfologie krwi, badanie ogólnie moczu, WR, Przeciwciała przeciwtoxoplazmowe, TSH, IgM, IgG i FT4

reklama
ania-aneczka czuje sie jak bym wogole nie byla w ciazy gdyby nie zgaga kazdego wieczora:-)dobija mnie to poprostu:-)
Ja chodze normalnie nie prywatnie, a badanie o ktorych piszesz mialam robione za darmo w szpitalu, musze zrobic tylko grupe krwi ale to juz platnie i kosztuje 35 zl.

Halo moje Dziewczynki ;)))

ANECZKO super wieści mówiłam ze już zobaczysz serduszko, i było się tak martwic ?? Mojej ksieżniczce byje serduszko 174ud/min i waży 50gram ale mną sie nie sugeruj ja już mam 12tydz.4dzień ciąży.

Mała moja w 5 tygodniu maiała 4 mm potem w po po 3 dniach miała juz 6mm a w 7 tygodniu nie pamietam w 9 miała 2,5cm a teraz ma 5,5cm ale każda ciaża jest inna i każde dziecko rośnie inaczej. Moja pani doktor mi powiedziała że jak na mój wzrost i wage to dzidziol rośnie prawidłowo ;)))))

NATKUSIU moja pani ginekolog mnie skierowała na badania prenatalne do prywatnej przychodni i ona sama mi robiła te badania ponieważ ma certyfikat operatora więc mi nik obcy nie robił tych badań tylko moja prowadząca a badanie robiłam w
katowicach na ligocie ul.piotrowicka 83
CENTRUM MEDYCZNE KRZYSZTOF SODOWSKI tam są wykonywane padania typowo ginekologiczne i tylko pod tym kątem sprzęt mają baardzo dobry ja jestem zadowolona jak najbardziej i w 20tyg. ide na kolejne badania znowu zapłace 200zł ale uwazam ze warto zapłacic
,,, także polecam acz kolwiek Twój lekarz moze Cie wysłac gdzies indziej ;)))) i tam na pewno też bedzie dobrze bo takie badania są wykonywane baaardzo dokładnie

Cześć moje kochane! :*

Aniu jeszcze raz gratuluje :) i dziękuje że napisałaś mi smsa, tak się stresowałam że patrzyłam co 5min w komórkę a jak sms przyszedł to aż mi ulżyło ufff.. :)) SUPER! I Ty już nie dopytuj się o to ciałko żółte, jest ok i nie rób sobie żadnych problemów bo Ci do pupy nakopie! Jest wszystko idealnie i o tym tylko myśl :]

Swoją drogą już nie umiem się doczekać kiedy ja usłyszę bicie serduszka mojego Maleństwa.. a tu jeszcze 6 dni.. :]

Dzisiaj odebrałam wyniki badań jakie ginekolog mi zlecił i jestem w totalnym szoku.. Zawsze miałam z czymś problem i nie miałam dobrych wyników.. A teraz, wyniki genialne i wszystkie w normie tak więc wyniki mam idealne i też się z tego cieszę bo troszkę się stresowałam.. :)) Ciąża mi służy ;)

Agagu dziękuje za infO :* podobno nie każdy ma przepisane badania prenatalne, zobaczę co powie mój gin :]

Karwiczki jutro wizyta ojoj.. trzymam mocno kciukasy! :*

hej dziewczyny :) ja juz dzis mam wizyte,ale najpierw do pracy to czas tez szybciej zleci,jade razem z mezem.Bede juz wiedziala wiecej,ciekawe czy badanie znow bedzie przez brzuch bo do tej pory nie mialam ani razu dopochwowo.Chce i tak sie umowic do innego ginekologa,ktory robi wyrazniejsze badanie,bo na tych zdjeciach u mojego naprawde malo widac.

jesli chodzi o badanie krwi to robilam tu wszystko u mojego gina,wyniki byly za tydzien i tu tez za nic nie placilam.Teraz standardowo na kazdej wizycie badanie moczu,mierzenie cisnienia i wazenie.

Agagu ale Twoja kruszynka juz duza!5,5 cm!!!fajnie,ze zrobilas badanie prenatalne,tutaj tylko kieruja na nie jesli ginekolog zobaczy jakies nieprawidlowosci.

Natkusiu jak tam po imprezie,nikt nic sie nie dopatrzyl? ;) jeszcze 5 dni i takze wiesz wiecej :) najgorsze to czekanie ale i tak jakos ten czas leci

Ja po dzisiejszej wizycie chce zamowic wkoncu ten aparat domowy do sluchania bicia serduszka w domu,bo jak mam czekac miesiac do wizyty,to sie chyba nie doczekam...zawsze pod koniec juz mysle,ze moze byc cos nie tak,a jak bede slyszala serduszko to mozna spokojnie czekac do wizyty,mam nadzieje,ze nastepna bede miala jeszcze przed swietami :)

Dzień doberek :)

Karwiczki mocno trzymam kciuki za wizytę!!!!! :*

Aj dajcie spokój, ja chyba mam na twarzy napisane "Jestem w ciąży" :D każdy na imprezie mnie obserwował czyt: mój brzuch ale nikt nie odważył się zapytać hehe :D tylko ciocia ciągle mówiła że mam jeść, o zgrozo.
No ale wiecie, kawy teraz nie piję, alkoholu nie piję, papierosów jak zawsze paliłam nie palę - więc trudno się nie domyślić :] ;)

Co do tych badań prenatalnych to ja już ni wiem jak to u nas jest.. Słyszałam że trzeba obowiązkowo ale też słyszałam że powyżej 35rż. W każdym bądź razie ja pójdę na pewno, warto sobie zrobić takie :]

Jak na razie wszystko jest ok, wyniki badań dobre itd także jestem spokojna.. Jeszcze tylko serduszko usłyszeć i będzie dobrze :) a dziewczyny wzruszyłyście się? Ja na samą myśl że usłyszę serduszko mojego dziecko już mam łzy w oczach.. :D Ale ja zrobiłam się strasznie miękka w ciąży i z byle czego się wzruszam ;)

Buuuuziaki :*

reklama
Hej kochane.

Karwiczki good luck !!

Natkusia my się nie wzruszyliśmy tak, że łzy płynęły ale słowa lekarza to był miód na serce:) Jeszcze niewiele widac, zarysy jedynie i lekko migocący punkcik:) Ja tez mam serie badań i koszt ok 200 zł. Kurde;./ i chciałam się umówić państwow do gina a mi dziś babka mówi, ze już nie mają kontraktów z nfz w tym roku i dopiero na nowy rok zapisują a chcialam skierowanie zeby nie placic. Myslicie ze internista moze dac skierowanie? chociaz na grupe krwi czy mocz czy morfologie? bo boje sie isc...

Do góry