reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

Cześć Karwiczki :* ee to szalałaś ostatnimi dniami :) a ja tutaj się martwię :p
u mnie jest ok, z samopoczuciem lepiej niż gorzej :] ja jutro idę do mojej chrzestnej na urodziny :) ale powiem Wam że ja już brzuszek mam widoczny, moja ciocia-położna powiedziała że to normalne przy hormonach no i ja też do płaskich brzuszków nie należałam. Jutro muszę jakoś luźniejszą bluzkę ubrać bo nie chcę żeby dalsza rodzina jeszcze wiedziała.

Ania głupie forum :/ potem się zamartwiamy o nasze maleństwa :/ na innym temacie też jedna forumowiczka poroniła i ja to strasznie przeżyłam, byłam spięta przez kilka dni i w strachu.. Zdarzają się takie rzeczy ale nie możemy o tym myśleć!! Na pewno jutro zobaczysz serducho swojej fasolki! :* Ja jakoś przejmuje się Twoją jutrzejszą wizytą :) mnie jutro nie będzie na forum i mam prośbę, napisz mi smsa (choćby krótkiego) po wizycie! W wiadomości prywatnej podam Ci mój nr telefonu :* i głowa do góry!! :*

A my dzisiaj powiedzieliśmy teściom :D teściowa nie wiem jakim cudem wiedziała (ale ona ma usg w oczach :D). Teściowa się ucieszyła i od razu chciała mi kanapki zrobić :D, szwagier przyniósł mi sok multiwitamina :] a teść.. został bez słowa, ale już po chwili zastanawiał się nad imionami hehe także też się cieszył. Ogólnie to pozytywnie :)

reklama
Natkusiu fajnie,ze juz masz brzuszek widoczny,pewnie tez Wam lepiej jak tescie wiedza,to tesciowa widocznie dobrze obserwowala,skoro juz podpatrzyla :) kiedy masz nastepna wizyte bo nie pamietam dokladnie.

Aniu wiem,ze takie informacje doluja :( bylam u mojej fryzjerki w piatek pochwalilam sie,ze jestem w ciazy,a ona podczas nakladania mi pasemek zaczela opowiadac,ze raz w 3 miesiacu poronila,a raz w 6...siedzialam potem jak wryta,mogla sobie oszczedzic te historie,bo raczej kobiecie w ciazy takich rzeczy sie nie opowiada.:-(
Trzeba byc dobrej mysli i byc nastawionym,ze bedzie wszystko dobrze.

Internet to fajna sprawa,ale gdyby go nie bylo to nie wiedzialy bysmy duzo rzeczy i nie docieraly do nas te przykre wiadomosci,bo czlowiek sie naczyta i sie pozniej tylko martwi.

Ja uciekam zaraz do pracy,dzis jest ladna pogoda ale zimno.Nie wiem jak tam u Was ale tu w Niemczech pelno dekoracji swiatecznych doslownie juz wszedzie !W czwartek rozpoczal sie taki coroczny ryneczek swiateczny,mozna tam zjesc rozne przysmaki,kupic swiateczne gadzety i napic sie grzanego wina,moim zdaniem duzo za wczesnie,stoja wszedzie przystrojone choinki...Tak to wyglada,ten akurat jest na starym miescie rozstawiony,ale ogolnie to sa takie na kilkunastu ulicach w miescie http://blog.carat-hotel.de/wp-content/uploads/weihnachtsmarkt-duesseldorf.jpg

Aniu czekamy na wiesci po lekarzu,zobaczysz,ze wszystko bedzie dobrze!Wiem,ze sie martwisz bo masz malo objawow,ale na pocieszenie powiem Ci,ze mi sie dopiero w 8 tygodniu zaczely i trwaly tez krotko :)

A tak wogole to mam dokladnie dzien pozniej po Tobie wizyte,tez o 16 :)

Karwiczki Twoja fryzjerka to bez wyczucia.. nie rozumiem, jak można mówić kobiecie w ciąży o poronieniach. I tak jesteśmy wrażliwe a po takich historiach to myślimy i jest histeria :/
Eee no to jutro będziemy świętować Twoją wizytę :))
Ja mam wizytę za równo tydzień w poniedziałek na 11. A dzień później wracam do pracy :)
Dzisiaj natomiast jadę odebrać różne wyniki badać co mi ginekolog zlecił, mam nadzieję że wszystko jest ok!

Aniu trzymam &&&&& za Ciebie! :] i czekam na wiadomość!! Nie zapomnij bo będę się stresować!

Ja śmigam po wyniki i na urodziny, będę późnym wieczorem :]
Ania czekam na wieści! :]

Buziaki i miłego dnia :*:*

Ostatnia edycja:
kochane widzieliśmy dziś serduszko Naszego maleństwa;) 136 uderzeń na minutę:) To chyba dobrze? Maleństwo ma 1.19 cm i na tym etapie ciąży jest wszystko dobrze;) Mam brać kwas foliowy zrobić badania i się nie martwić.Następna wizyta dzień przed Wigilią:)

Aniu serduszko jak najbardziej w porzadku,teraz mozesz spac spokojnie!ciesze sie,ze wszystko jest dobrze :-)

przepisywal Ci jeszcze jakies inne witaminy?bo moj powiedzial,ze nie musze jak jem wystarczajaco warzyw i owocow,ale czy w zimie te warzywa i owoce maja wogole wystarczajaca ilosc witamin?hmmm,spytam sie jutro jeszcze raz

Kochana nie przepisał. MAM tylko brać kwas foliowy narazie i tyle. Dopiero jak za miesiąc dam my wyniki badan to zobaczy czy jest potrzeba, ale on uważa, że właśnie z owoców i warzyw wystarczy jak wyniki są ok :) A ile miał Twój zarodek w moim tygodniu ciązy? I pamiętasz jak biło serduszko? I czy ten pęcherzyk żołtkowy czy hakoś tak też był taki duży nad główką dziecka?

Aniu w Twoim tygodniu nie mialam ani ile jest uderzen serca ani pomiaru plodu takze nic Ci niestety nie moge powiedziec.W 10 tygodniu (a dokladnie 9+1) plod mial 2,8 cm ale uderzen serca tez nie mierzyl,widzialam tylko ze szybko bilo.Nie sugeruj sie wzrostem bo to roznie w kazdej ciazy jest,ale Twoja rozwija sie na pewno prawidlowo :-) tu masz fajna stronke,podane jest tydzien po tygodniu ile plod powinnien miec mniej wiecej wzrostu i jak wyglada :) http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=39

ja tez juz jestem ciekawa ile moja fasolka mierzy!Agagau byla w sobote i jej juz ma 5,5 cm,podejrzewam ze moja fasolka tez taka bedzie bo jestem tylko o jeden dzien dalej od niej :)

CUDOWNIE !! TAK SIĘ CIESZE !! JESTEŚMY TACY SZCZĘŚLIWI :) Jeszcze tak lekko PÓKI CO przechodzę tę ciąże: )Mam tyłozgięcie, ale lekarz się tym nie przejął, mówił że samo się to unormuje na czas ciązy :) Tylko zapomniałam zapytać o to becikowe czy jak prywatnie chodzę to tez dostanę czy jak bo do końca tego nie rozumiem chociaż sama siedze w przepisach :D No i zapomniałam zapytac xzy mogę chodzić na basen i ćwiczyć ale skoro wszystko ok to chyba tak?

reklama
Do góry