reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

A mi się chce słonego:) Byłam u znajomych nie chciałam mówić o ciąży , wchodzę a koleżanka mówi "Anka Ty w ciazy jestes!!!" A ja w szoku:)PODOBNO wyładniałam i widać po mnie :) Ale ile w tym prawdy:) U mnie za wcześnie na spekulacje, ale czuje , ze to będzie chłopczyk, albo sobie wmawiam bo bardzo go pragnę:) NATKUSIA !!!
Ja zaraz uciekam do kina z teściową:)

reklama
Aneczko na chłopczyka sie ładnieje ;) ja czuje ze bedzie dziewczynka ;))) zobaczymy mój Kochany namówił mnie żebym zapuyała gin jak bedzie widac czy córka czy syn ;P hehe

NATKUSIA ??? halo gdzie ty jesteś ??

Cześć dziewczyny :)
Sory że Was trzymałam w niepewności :p
Serduszka nie widziałam bo jest za wcześnie.. ciąża jest młodsza o ok 10-14 dni (tak jak wyszły wyniki krwi i jak mi lekarze powiedzieli wcześniej), jestem w ok 6 tyg :] Pęcherzyk ładnie się powiększa, lekarz pokazał mi w pęcherzyku ciało zółte i nim taką kropeczkę czyli ZARODEK :) Lekarz powiedział że wszystko rozwija się książkowo :) Tylko moje maleństwo jest bardzo malutkie i lekarz nie był w stanie go zmierzyć ale widziałam je!! :) Lekarz powiedział "jest ciąża, są badania" i wysłał mnie na badania krwi i moczu.
Kolejną wizytę mam za 2 tyg (o tyle mniej więcej ciąża jest młodsza) i lekarz powiedział że wtedy zobaczymy serduszko, zmierzymy maleństwo, poda mi mniej więcej termin porodu i.. założymy kartę ciąży! :)
Ogólnie jest ok :]:]:]

a Wy jak tam moje dziewczynki?

Hej Dziewczynki
Całe 3 dni mnie nie było :) Już nadrobiłam zaległości.
Dzięki, Karwiczki czuję się w miarę dobrze, poza twardnieniem macicy, no ale to się zdarza, u mnie czasem za często. Co do mego "wynalazku" to ja jestem zachwycona, tylko jak będziesz zamawiała, to musisz kupić żel ultrasonograficzny, też najtaniej przez neta, ale my na początku kupiliśmy KY gel w sklepie (dużo drożej to wychodzi, bo sporo żelu potrzeba czasami by znaleźć serduszko), żeby poślizg był na brzuszku.
Agagu i Karwiczki te syfki to rzeczywiście bardziej na dziewczynki wyglądają, ale nie zawsze się sprawdza, moja znajoma miała fatalną cerę w czasie ciąży a jest chłopiec, tylko że ona to chyba przestała korzystać z jakichś specyfików, które stosowała wcześniej i temu ją tak wysypało
Aneczka u nas chłopczyk i wszyscy wokoło mi to mówili, jeszcze zanim powiedziałam co wyszło na USG, bo ponoć wypiękniałam, a teraz brzuszek tylko jakbym piłkę połknęła i tak ponoć na chłopców, choć ja na to bym nie patrzyła.
U Ciebie już za 2-3 tygodnie będzie można chyba podejrzeć coś niecoś. Na święta będziesz mogła kupić śliczne buciki w odpowiednim kolorze, bo już na 100% będzie wiadomo.
Natkusia to super że wszystko się rozwija prawidłowo. Dbaj o swego szkraba :)
Wy dziewczyny chcecie wiedzieć co Wam bocian przyniesie?
Co do nocnego podjadania, to ja musiałam w nocy zjeść choć 2 łyżki jogurtu, bo Piotruś był głodny, teraz jak wiem, że to nocny łasuch, to coś lekkiego tuż przed snem zjadam, bo tak to rano się zwijałam z bólu brzucha, aż odkryłam że to ból z głodu.

natkusiu

ciesze sie,ze wszystko w porzadku i juz pecherzyk calkiem widoczny no i zarodek takze :) oszczedzaj sie dalej i czekaj do nastepnej wizyty!

galwaygirl

ja widzialam tu na ebay ten sprzecior i przy nim juz jest dolaczony zel,ale i tak dzieki za rade :)
w ktorym tygodniu dowiedzialas sie o plci dziecka?bo ja za tydzien mam wizyte i to bedzie koniec 13 tygodnia,ale lekarz powiedzial,ze nie mam co liczyc,ze juz wtedy rozpozna plec dziecka,mowil,ze na tym etapie czesto mozna sie pomylic,poniewaz narzady sa bardzo jeszcze do siebie podobne i nie bedzie mi robil nadzieji na chlopca czy dziewczynke.ale szczerze caly czas jestem w przekonaniu,ze bedzie to dziewczynka :)

ja wlasnie opchalam sie pomaranczami i pekam doslownie!ale teraz wieczorami chce tylko cos lekkiego zjesc,bo jak pojem sucho to jednak na drugi dzien mam problem z wyproznieniem :(

Powiem Wam że też się nad tym sprzęciorem zastanawiam tzn w późniejszym czasie :] fajna sprawa jeżeli chodzi o kontrole maluszka :) ja jak maleństwo się urodzi to na pewno zaopatrzę się w monitor oddechu, jakoś tak zawsze tego panicznie się bałam a znam przypadki dwóch znajomych że maleństwo przestało oddychać..

No ja na szczęście się nie objadam chociaż powiem Wam że wyglądam jakbym była w 3 mcu :| moja ciocia-położna powiedziała że czasami tak jest że pod wpływem hormonów kobieta trochę puchnie i ja to mam.. Buu

Karwiczki a może zobaczysz jednak płeć choć pewnie faktycznie będzie jeszcze za wcześnie .. jak czujesz że będzie dziewczynka to może faktycznie tak będzie :))
galwaygirl kurcze jak Ty już jesteś daleko :) pozazdrościć.. ;) ja już bym chciała mnie mojego szkraba przy sobie a tu jeszcze 8 mcy ojojojoj
Aniu a Ty jak się czujesz? Mam nadzieję że jesteś już spokojna :> Hehe czasami nie da się ukryć ciąży :] wpadłaś :p po mnie też podobno widać, chociaż jak tam nic nie widzę, tyle że mnie trochę wysypuje na twarzy :| Aaa moje maleństwo jednak będzie trochę młodsze od Twojego :]
Agagu a Ty jak tam kochana się czujesz? No jak Cię tak wysypuję to na dziewczynkę ojoj :]

Kochane kiedy powiedziałyście teściom? Moja mama już wie od początku.. A moja teściowa chyba coś podejrzewa i w ten weekend chyba powiemy teściom :] tym bardziej że mój to już wytrzymać nie umie a to są przecież jego rodzice :]

natkusiu

tez bym juz chciala wiedziec co bedziemi miec,ale wole poczekac jeszcze troche jak juz lekarz bedzie calkiem pewny.
ten monitor oddechu moim zdaniem to najwazniejszy zakup.Moje siostry tez to mialy przy kazdym dziecku i mogly spac spokojnie,bo przeciez naprawde nigdy nic nie wiadomo.juz nawet wiem jaki zakupie :)

moja tesciowa dowiedziala sie wczesniej od moich rodzicow,maz poprostu nie wytrzymal i razem powiedzielismy przez kamerke w internecie takze moglismy od razu jej reakcje widziec :) placz i radosc za jednym razem :)
ja moim rodzicom powiedzialam po pierwszym usg kiedy juz wiedzialam,ze pecherzyk i fasolka jest i lekarz powiedzial,ze wszystko jest w porzadku :) tez sie bardzo cieszyli,a chociaz maja juz 3 wnuczki i 4 wnukow to czekali juz z niecierpliwoscia na nasze potomstwo,szczegolnie moj tata :) w pracy jeszcze nic nie mowilam,u mnie jak dotad wiedza tylko siostry,rodzice/tesciowa i calkiem najblizsza rodzina.Koledzy/kolezanki musza jeszcze poczekac,niby mialam powiedziec jak sie zacznie 4 miesiac(a to juz od nastepnego czwarku!)ale wciaz wydaje mi sie to jeszcze za wczesnie

Karwiczki jak ten czas leci! :] kule bele..
No monitor oddechu to będzie chyba nasz pierwszy zakup, jakoś zawsze panicznie bałam się że moje dziecko przestanie oddychać i tyle się o tym słyszy eh .. lepiej się ubezpieczyć :)

No moja mama już ma 2 wnuków i 4 wnuczki hehe :D ale cieszy się z następnego wnuka :) a moje siostry to szaleją z radości :] no dla moich teściów to będzie pierwszy wnuk/wnuczka i już nie umieją się doczekać. Mam wrażenie że za każdym razem jak jedziemy do nich to czekają na dobrą nowinę. Powiedziałam sobie że powiemy im jak będzie serduszko.. no ale dzisiaj lekarz powiedział że jest ok i widać już zarodek także nie będę ich tak męczyć :) znajomym nie mówie, za wcześnie! Jedynie moje 2 przyjaciółki wiedzą no i w pracy a to było nieuniknione.

Dzisiaj rozmawiałam z przełożonym i idę do pracy dopiero 29.11 :) 28.11 mam wizyte a potem do pracy. Także odpocznę sobie jeszcze trochę :)

Natkusia My jesteśmy daleko od domu i powiedzieliśmy teściom i memu ojcu dopiero po USG w 18 tygodniu, zaraz po tym ujawniłam się w pracy, bo wcześniej powiedziałam tylko tym co musieli wiedzieć w pracy, bym się nie przemęczała i mogła liczyć na pomoc w dźwiganiu itp, ale już plotki się zaczęły robić odnośnie mojej osoby, hehe. A swojej Siostrze jak tylko się dowiedzieliśmy bo się dopytywała o @ :)
Natkusia Ty tak się nie spiesz do tych 8 miesięcy, niech się Dzidziuś nie spieszy na świat. Ja swojemu codziennie powtarzam, że teraz jest brzydko i zimno i dopiero koniec lutego warto wyjść, bo u nas 1 lutego zaczyna się kalendarzowa wiosna. Odpoczywaj i kumuluj siły ;-)
Karwiczki Płeć poznaliśmy w 18 tygodniu, ale mojej koleżance lekarka powiedziała w 13 tygodniu właśnie, ale to rzeczywiście niepewne, bo Maleństwo jest jeszcze takie tycie, że można dobrze nie dojrzeć. Zobaczymy czy na kolejnym USG potwierdzą jej że to dziewczynka.

reklama
Hej kochane.

Przede wszystkim Natkusiu gratuluje:) teraz już jestem spokojna o Ciebie:) Wspaniałe wieści :) No troszkę młodszą masz ciaże, ja jestem w 7 tygodniu teraz:)
Tak Natkusiu uspokoiłam się troszkę sama nie wiem czemu:)Wiadomo, ze się martwię , ale nie aż tak bardzo jak jeszcze tydzień temu:)
Galwaygirl nie sądze żebym na Święta znała już płeć:) Chyba jednak za wcześnie będzie co? W samą Wigilię to będzie koniec 12 tygodnia:) Narazie nikt nie wie z rodziny:) Chcemy powiedzieć na Święta albo Mikołajki, ja wolałabym na Mikołajki bo wtedy będziemy tylko my i rodzice a w Wigilie będzie więcej osób i nie wiem sama...Mąż chce w Wigilię ja wole szybciej na Mikołajki :) Choć na pewno w Wigilie miałoby to swój czar..ja mam bardzo młodych teśció to będzie ich pierwszy wnuk:) Mają jednego syna:) Moi czekają na pierwszą wnuczkę , która urodzi się w grudniu :) Mają tylko nas dwie:)Siostra najpierw zrobiła kariere a dopiero później postawiła na macierzyństwo:) Ale Siostra wie i baaardzo się cieszy:) Wiedzą też najbliżsi przyjaciele - sami się domyślili, do teraz nie wiem jak;/ Ciekawe czy w 7 tygodniu widać już serduszko

Do góry