reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiarygodność testu ciążowego

natkusiu

widze,ze beta niezle wzrosla!jak tam z bolem podbrzusza?mam nadzieje,ze tabletki pomogly i bol juz nie powrocil.

aniu

jak sie czujesz?mam nadzieje,ze dalej mdlosci nie masz,bo do przyjemnych one nie naleza,mi dopiero w 8 i 9 tyg.przyszly,ale na szczescie trwalo to tylko nie cale 2 tygodnie i mam nadzieje,ze juz tak zostanie :)

Mnie dzis wieczorem na pewno nie bedzie bo pilnuje od 17 do polnocy 18 miesieczne dziecko,takze na forum na pewno sie nie pojawie.
Zycze Wam milego dnia!

reklama
czesc natkusiu

a gdzie ja taki stetoskop dostane i co to wogole jest?
masz bardzo silne bole?bo ja mialam tez szczegolnie na poczatku,bol promieniowal az do lewego uda,ale lekarz powiedzial,ze to normalne bo macica sie rozszerza,teraz juz zadko przychodza ale od czasu do czasu tez zaboli

juz wiem co to ten stetoskop,ale nie wydaje mi sie,ze od poczatku 2 trymestru przez to moglabym uslyszec bicie serca,widzialam opinie na temattego co polecila galwaygirl i jest to naprawde bardzo czule urzadzenie,takze na pewno tamto zakupie :) ale dzieki

Ostatnia edycja:
u mnie są jeszcze bóle ale takie normalne jak zawsze, tablety pomagają :] no i oszczędzam się jak lekarz przykazał .. i jestem dobrej myśli :)

a Ty jak się czujesz?
Eee to dzisiaj będziesz miała ćwiczenia z zajmowania się dzieckiem :)) fajnie :*
To miłego wieczoru :*

Mnie ciągle pobolewa ale wczoraj to takie silniejsze i nie wiedziałam co to jest, a lepiej dmuchać na zimne.. na szczęście już w miarę się uspokoiło, a jak zaczyna to się kładę i pomaga :]

Stetoskop to jest takie urządzenie od lekarzy (do uszu), badają nim serce pacjenta. Ale niestety wyczytałam że słychać serduszo w późniejszych tygodniach..
Trzeba się nad takim bajerem zastanowić :]

Ostatnia edycja:
wlasnie przed chwila popatrzylam w internecie na opinie i we wczesnym stadium mozna zapomniec zeby cos uslyszec,oprocz burczenia w brzuchu,dopiero jak juz dziecko jest wieksze,to bez problemu mozna cos uslyszec.

ja sie dobrze czuje,wlasnie kawke wypilam i trzeba bedzie w chacie ogarnac,sobotnie porzadki porobic :)
a co do pilnowania dzieci to mam juz dosc duze doswiadczenie,tym sie zajmowalam jak przyjechalam do niemiec,w sumie 4 lata opiekowalam sie dziecmi w roznym wieku(najmlodsze 6 miesiecy).Ale przy wlasnym dziecku i tak wszystko jest inaczej :)

Ty natkusiu oszczedzaj sie,dbaj o siebie do nastepnej wizyty,ktora masz juz w poniedzialek!To 8 tydzien to juz na pewno duzo zobaczysz!

hej Kobietki...

Ja dziś pobiłam rekord spałam do 13 !!! Matko nie mogłam się dobudzić:) Ale teraz pije kawke Inke, jem bułeczke i dobrze mi :)

Karwiczki nadal nie mam mdłości, choć czasem zrobi mi się niedobrze, ale na sekunde dosłownie:) Wczoraj brzynio lekko pobolał ale byłam przeforsowana po imprezie i niewyspanej nocy i może dlatego. Czuje się rewelacyjnie i też idę zaraz odkurzyć. Psychicznie też się uspokoiłam:)Więc jest lepiej zdecydowanie:)JEstem dobrej myśli:)
Ja dziś mam impreze rodzinną więc tez mnie niestety nie będzie do wieczora :* Całuje Was

Agagu

dziekuje,wszystko dobrze,a u Ciebie?Kiedy masz zamiar zaczynac zakupy dla dziecka?Ja planuje z mezem od stycznia-lutego w domu przytulniej zrobic,potem zakupic najwazniejsze rzeczy dla bobaska :)

Aniu

ty spiochu!hehe spij,spij,tyle ile potrzebujesz,na poczatku to szczegolnie wazne :) Cieszy mnie Twoja postawa,fajnie,ze sie uspokoilas i masz bardziej pozytywne mysli :) jeszcze tylko 8 dni!

Natkusiu Ty juz wizyte masz jutro jesli sie nie myle,oczywiscie koniecznie pisz co i jak :) o kterej ja masz?

pozdrowienia ciezaroweczki!

Cześć moje ciążóweczki :)

Co tam u Was słychać?
U mnie już lepiej :) podbrzusze mniej pobolewa, wypoczęłam sobie :] dzisiaj byłam w szkole i już wróciłam brr jak tam zimno :(
Wczoraj zauważyłam lekko żółtawy śluz, mam nadzieję że nie będzie żadnego zapalenia (w ciąży strasznie często się zdarza), dzisiaj już go nie ma więc może źle nie będzie :]

Tak Karwiczki jutro o 10:30 lekarz! :) nie umiem się doczekać i jestem pozytywnie nastawiona :)
Trzymam mocno kciuki żeby już jutro było widać serduszko! Choć na razie wygląda na to że ciąża jest młodsza niż na suwaczku. Ale zobaczymy :]
Dziewczyny mój mąż oszalał :D już rozmawia z brzuchem i tuli się ciągle do niego, czasami nie umiem go odpędzić :D Wasi mężczyźni też tak mają? :| ;))

Ogólnie to jest wieeeeelka radość!! :)

reklama
Halo Witam was moje kochane !!!

Karwiczki nie mam pojęcia kiedy do maja kuupa czasu wczoraj byłam siebie odkupi wszystko o jeden rozmiar więcej. Zmieniam sie w oczach ;) w talii na twarzy. No na buzi mnie strasznie wysypało !!!! Nigdy nie miałam takich problemów jedynie przed @ a teraz matko wstyd do ludzi wyjsc;P Ogólnie dobrze dzisiaj rano miałam mdłości i wymioty ...

Aneczko Kochana a Ty jak tam ?? widze że nastrój ci dopisuje to świetnie !!! Strasznie sie Ciesze i oby tak do końca ciaży !!!!

Natkusiu jak tam wizyta kochana !!!! Czekam na wieści !!!!

Do góry