reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Welcome to Rybnik :)

reklama
A to taka dzielnica ;) Troszkę dalej, ale nie jakoś masakrycznie. Będziecie do mnie mogły wpaść po drodze na zakupy do Tesco czy Obi :p Ale nawet jeśli się przeniesiemy, to za kilka lat... Niech se babcia jeszcze żyje :)

Hehe Rybnik nie jest taki wielki i zawsze jakoś pójdzie się spotkać ;) Póki co to mieszkamy sobie na Wandy i jakoś mi się tu nie podoba za bardzo. Jak się nie uda z tym domkiem na ligocie, to i tak się będziemy przeprowadzać. Ale gdzieś w okolicy wtedy. Bo tu mieszkanko jest za małe dla dwóch urwisów i jeszcze królika. Bogdan to jak członek rodziny jest :D

A jakie pieski?? :) Mój Maks KOCHA pieski. Ostatnio się jeden do nas przyplątał i Maks chciał go wziąć. Ale na szczęście piesek wolał być wolny ;P Mam za małe mieszkanie na psa... Piesek będzie, jak uda nam się zamieszkać w domku na ligocie.

Kobitki a powiedzcie mi moze jak wiecie gdziesie najlepiej ubezpieczyc??? Zdrowotnie??? Bo nie wiem jak to jest. Narazie mamy ubezpieczenie austryjackie ale od marca trzeba sie chyba w polsce ubezpieczyc. Aha i czy dostaje sie jakies pieniadze co miesiac po urodzeniu dziecka jak tam kiedys w odleglej przyszlosci chcielibysmy miec drugie??

Mamy suczki shih tzu te malutkie ale mowie wam ta jedna jest taka szalona i pracochlonna ze nie szok dlatego chce ja zostawic mamie :tak: A i tak bedziemy odwiedzac;-)

Hehe to jest Polska :) Tu się nie dostaje kasy za nic ;P Po urodzeniu dziecka dostaniesz 1000zł becikowego, albo, jak to mówi moja koleżanka, wacikowego ;) Jak się ubezpieczysz w PZU na życie, to dostaniesz jeszcze coś tak w zależności od kwoty ubezpieczenia. Możesz się starać o dodatek mieszkaniowy. Do tego jeszcze po urodzeniu dziecka możesz się starać o dodatkowe 1000zł z opieki społecznej, ale to wtedy musisz mieć BARDZO niskie zarobki. I jak takie będziesz mieć, to jeszcze co miesiąc na dziecko jakieś 50zł płacą. Jednym słowem "Śmiech na sali" :)

reklama
A jeśli chodzi o zdrowotne, to nie wiem. Najczęściej ubezpiecza zakład pracy po prostu i odciąga składki z wypłaty. Samodzielne ubezpieczenia też są, ale gdzie i jakie, to nie wiem...:-p

Do góry