reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Dziewczyny a czy też rozczulają was jakieś rzeczy dla dzieci, widok usg na drewnianej ramce w prezencie z napisem np. Zostaniecie dziadkami itd. Czy ja już mam coś z głową 😂🤷‍♀️. Jakoś jak widzę ostatnio takie rzeczy ojej jakie słodkie aż przesadnie 😂 i zastanawiam kiedy u mnie takie usg się pojawi za rok, dwa czy wcale 🤷‍♀️

Ja w poprzednich staraniach o dziecko nie mówiłam nikomu. Zawsze powtarzalam że mamy czas, bo dopiero po ślubie jesteśmy itd... no ale w końcu spotkałam się z opinią że my nie chcemy mieć dzieci i to mnie tak uraziło że w końcu powiedziałam jaka jest prawda, po kilku msc się udało. Teraz mówiłam od samego początku tzn od kwietnia że zaczynamy starania i drugie, były przytyki że po co nam drugie, że syn jeszcze mały, że mamy czas itd... teraz żałuję że powiedziałam że się staramy bo przy każdej okazji ciągle są docinki że słabo nam ida te starania...
Bardzo Ci współczuje ja mam taką sytuacje że rodzina nie wie ale ciągle są pytania kiedy i wkurw mnie bierze totalny bo niestety ale magicznym słowem chcę mieć dziecko nie zachodzi się w ciąże - a może byście pomyśleli , jesteś coraz starsza zegar biologiczny cyka, ja w twoim wieku to już 3 bawiłam zabić to mało

Dziewczyny a czy też rozczulają was jakieś rzeczy dla dzieci, widok usg na drewnianej ramce w prezencie z napisem np. Zostaniecie dziadkami itd. Czy ja już mam coś z głową 😂🤷‍♀️. Jakoś jak widzę ostatnio takie rzeczy ojej jakie słodkie aż przesadnie 😂 i zastanawiam kiedy u mnie takie usg się pojawi za rok, dwa czy wcale 🤷‍♀️
Nie :p Mojemu mężowi wręczono malutkie buciki z napisem "Dla Chrzestnego" po pierwszej i jedynej becie... Dziadkowie takie same dostali również. Jakoś tak z dystansem podchodzę... :-D

Rozczulają mnie mega, ale w wieku 22 lat miałam tak silną chęć posiadania potomstwa że przejscie przez dział dziecięcy powodował u mnie płacz 🙈Aktualnie tylko die rozczulam 😂

Ja z moim mężem leczyłam się rok na stany depresyjne, lękowe.. właśnie po tym jak odwołalam dla niego ślub i moja matka się ode mnie odwróciła. Strasznie wypierałam z siebie, że powinnam iść do psychiatry aż w końcu mój mąż złapał mnie za przysłowiowy warkoczyk i poszliśmy razem.. To była najlepsza decyzja! Brałam tabletki na dobry dzień i na dobrą noc.. w końcu chciało mi się iść do pracy, życie nie było takie chujowe jak się wydaje.. Ludzie nie chcą iść do psychiatry bo dostaną PSYCHOTROPY... Ja jebie! Co za głupota! Także no.. Jakby co to psychiatra też potrafi uratować życie 😀😀😀
Potrafi! Kilka lat temu mój mąż po dość stresującym okresie w zyciu miał takie stany lękowe, ataki paniki, przy których ciśnienie rosło mu do 190. Dużo pomogły mu spotkania u psychologa... teraz jest ok :)

Bardzo Ci współczuje ja mam taką sytuacje że rodzina nie wie ale ciągle są pytania kiedy i wkurw mnie bierze totalny bo niestety ale magicznym słowem chcę mieć dziecko nie zachodzi się w ciąże - a może byście pomyśleli , jesteś coraz starsza zegar biologiczny cyka, ja w twoim wieku to już 3 bawiłam zabić to mało
U mnie też były ciągle pytania i teksty typu "co to za małżeństwo bez dzieci?". Na jednej z rodzinnych imprez na pytanie "no jak tam? Jesteś już w ciąży?" powiedziałam "byłam, miesiąc temu". Na tyle głośno i dosadnie, że od tamtej pory mamy spokój. Nikt nie zadaje niewygodnych pytań.

reklama
Będziesz powtarzać betę w sobotę? Jak mąż zareagował? :)
Wyjeżdżamy do teściów na wieś na weekend i obawiam się, że tam w promieniu 80km nie ma otwartego labu w sobotę 🥺 Jeśli się nie uda, to zrobię jeszcze w poniedziałek i środę ;) Mąż szczęśliwy i wzruszony - dzień wcześniej miał kryzys, że może to po jego stronie coś jest nie tak i już zapisywał się na badanie nasienia, a tu taka niespodzianka ❤️

Do góry