reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

U mnie też były ciągle pytania i teksty typu "co to za małżeństwo bez dzieci?". Na jednej z rodzinnych imprez na pytanie "no jak tam? Jesteś już w ciąży?" powiedziałam "byłam, miesiąc temu". Na tyle głośno i dosadnie, że od tamtej pory mamy spokój. Nikt nie zadaje niewygodnych pytań.
Te pytania są tak nieodpowiednie że dziwie się że dalej ludzie nie oduczyło się ich zadawać . Ja już mojemu powiedziałam że kiedyś coś we mnie pęknie i jak ktoś się mnie o to zapyta to albo wyjdę albo się popłacze albo zacznę krzyczeć

reklama
Myśmy mieli morfologie poniżej 3 ;) badanie było robione w szczęśliwym cyklu. Także wiesz… co do tych terminatorów…
Kurczę, serio? Udało wam się? 🙏🏻 Ja się czasami zastanawiam..JAK nam wtedy pyknęło, bo w połowie lutego zaszłam w ciążę - nie donosiłam, ale pod koniec lipca stwierdziliśmy, że zrobimy badania tak profilaktycznie i morfo nagle wyszła 1% 👀. Ciąże w takich przypadkach dają mi mega nadzieje…

Dziewczyny a czy też rozczulają was jakieś rzeczy dla dzieci, widok usg na drewnianej ramce w prezencie z napisem np. Zostaniecie dziadkami itd. Czy ja już mam coś z głową 😂🤷‍♀️. Jakoś jak widzę ostatnio takie rzeczy ojej jakie słodkie aż przesadnie 😂 i zastanawiam kiedy u mnie takie usg się pojawi za rok, dwa czy wcale 🤷‍♀️
Mnie w sumie nic nie rozczula. Sporadycznie coś ale raczej to nie… 🙂 Ale też widząc kolejne koleżanki, relacje na fb czy insta gdzie pokazują ciążowe brzuchy to czasem się zastanawiam, kiedy ja…

Kurczę, serio? Udało wam się? 🙏🏻 Ja się czasami zastanawiam..JAK nam wtedy pyknęło, bo w połowie lutego zaszłam w ciążę - nie donosiłam, ale pod koniec lipca stwierdziliśmy, że zrobimy badania tak profilaktycznie i morfo nagle wyszła 1% 👀. Ciąże w takich przypadkach dają mi mega nadzieje…

Heeej. Widzę, że razem testujemy ostatniego września 😁 który to będzie Twój dzień po owu? U mnie prawdopodobnie 11.

3 dni po owu a ja mam już wymyślone objawy hahaha🤣 właśnie mnie podbrzusze pobolewa i już myślę o ciąży..😑😑

ma sa kra

A kojarzycie może jak bardzo testy owulacyjne są wiarygodne? Robiłam podczas poprzedniego cyklu i jak wyszedł pozytywny to odczekaliśmy 24h (i tak stary miał wyjazd z pracy i akurat wracał), ale później dostałam okres o 2 dni wcześniej niż zwykle i jak wbiłam to w kalendarz to tez owu przesunęła mi się o 2 dni. Dodając sobie otuchy właśnie tłumacze sobie, ze ten cykl i tak był stracony, bo spóźniliśmy się 😅 ale właśnie jednak ten test wyszedł pozytywny i teraz nie wiem czy kupować je znowu czy jednak bez sensu… może macie tez z nimi jakieś doświadczenie?
Testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywne w dniu owulacji. Niekoniecznie 2 dni przed. U każdej osoby jest to indywidualne. Najlepiej sprawdzić sobie razem z monitoringiem jak działają u nas. Poza tym pik LH nie oznacza, że owulacja się odbędzie.

Heeej. Widzę, że razem testujemy ostatniego września 😁 który to będzie Twój dzień po owu? U mnie prawdopodobnie 11.

3 dni po owu a ja mam już wymyślone objawy hahaha🤣 właśnie mnie podbrzusze pobolewa i już myślę o ciąży..😑😑

ma sa kra
Hejo 👋🏻 Ja będę jakieś 13dpo tego dnia 🥸, ale brałam ovitrelle w tym cyklu więc nie wiem jak długo jeszcze będzie się utrzymywał. Ja się już nie doszukuję objawów, bo to mnie męczy…ale je sobie notuję w apce jak coś faktycznie czuję by mieć ew. porównanie w kolejnym cyklu🤪. W sumie to w ogóle się nie nastawiam w swoim przypadku.. Wszystko co odczuwam jest póki co typowe.

Kobietki chwale sie po cichu ponieważ dopiero w sobotę ide na krew i w poniedzialek żeby wiedzieć czy napewno jest ok na tym etapie. Wczoraj za namowa Agnes4312 (nawet oznaczyć nie umiem) oczywiscie duzo mnie nie trzeba bylo namawiać zrobilam test i dzisiaj również powtórzyłam. Dziękuję ze mnie namowilas bo bym w tej nie wiedzy czekala do poniedziałku ❤️pierwsze zdjecie jest z wczoraj a drugie z dzisiaj. Mysle ze te duszki wyrazne sa skoro bez okularow je widzę 😘na ten moment sa to zdjęcia z wczoraj i dzisiaj... Nie wiem co z tej ciąży będzie ale jestem najszczesliwsza bo to moje pierwsze w zyciu kreski ❤️❤️

Załączniki

• IMG_20220922_065211.jpg
    IMG_20220922_065211.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 162
  • IMG_20220923_062232.jpg
    IMG_20220923_062232.jpg
    772,5 KB · Wyświetleń: 161
Kobietki chwale sie po cichu ponieważ dopiero w sobotę ide na krew i w poniedzialek żeby wiedzieć czy napewno jest ok na tym etapie. Wczoraj za namowa Agnes4312 (nawet oznaczyć nie umiem) oczywiscie duzo mnie nie trzeba bylo namawiać zrobilam test i dzisiaj również powtórzyłam. Dziękuję ze mnie namowilas bo bym w tej nie wiedzy czekala do poniedziałku ❤️pierwsze zdjecie jest z wczoraj a drugie z dzisiaj. Mysle ze te duszki wyrazne sa skoro bez okularow je widzę 😘na ten moment sa to zdjęcia z wczoraj i dzisiaj... Nie wiem co z tej ciąży będzie ale jestem najszczesliwsza bo to moje pierwsze w zyciu kreski ❤️❤️
Piękne kreski! Gratulacje i kciuki za betę! 🤞

reklama
Dziewczyny a czy też rozczulają was jakieś rzeczy dla dzieci, widok usg na drewnianej ramce w prezencie z napisem np. Zostaniecie dziadkami itd. Czy ja już mam coś z głową 😂🤷‍♀️. Jakoś jak widzę ostatnio takie rzeczy ojej jakie słodkie aż przesadnie 😂 i zastanawiam kiedy u mnie takie usg się pojawi za rok, dwa czy wcale 🤷‍♀️

Mnie rozczulają na takiej zasadzie że po prostu mi się podobają bo mają coś co lubię np. Harrego Pottera czy Dumbo
Poluje już też na body z HM z rokiem 2023 (moje poprzednie takie maja)
Także moje ewentualne dziecko ma już sporo ubran 😆

Do góry