reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

U mnie też były ciągle pytania i teksty typu "co to za małżeństwo bez dzieci?". Na jednej z rodzinnych imprez na pytanie "no jak tam? Jesteś już w ciąży?" powiedziałam "byłam, miesiąc temu". Na tyle głośno i dosadnie, że od tamtej pory mamy spokój. Nikt nie zadaje niewygodnych pytań.
Te pytania są tak nieodpowiednie że dziwie się że dalej ludzie nie oduczyło się ich zadawać . Ja już mojemu powiedziałam że kiedyś coś we mnie pęknie i jak ktoś się mnie o to zapyta to albo wyjdę albo się popłacze albo zacznę krzyczeć

reklama
Myśmy mieli morfologie poniżej 3 ;) badanie było robione w szczęśliwym cyklu. Także wiesz… co do tych terminatorów…
Kurczę, serio? Udało wam się? 🙏🏻 Ja się czasami zastanawiam..JAK nam wtedy pyknęło, bo w połowie lutego zaszłam w ciążę - nie donosiłam, ale pod koniec lipca stwierdziliśmy, że zrobimy badania tak profilaktycznie i morfo nagle wyszła 1% 👀. Ciąże w takich przypadkach dają mi mega nadzieje…

Dziewczyny a czy też rozczulają was jakieś rzeczy dla dzieci, widok usg na drewnianej ramce w prezencie z napisem np. Zostaniecie dziadkami itd. Czy ja już mam coś z głową 😂🤷‍♀️. Jakoś jak widzę ostatnio takie rzeczy ojej jakie słodkie aż przesadnie 😂 i zastanawiam kiedy u mnie takie usg się pojawi za rok, dwa czy wcale 🤷‍♀️
Mnie w sumie nic nie rozczula. Sporadycznie coś ale raczej to nie… 🙂 Ale też widząc kolejne koleżanki, relacje na fb czy insta gdzie pokazują ciążowe brzuchy to czasem się zastanawiam, kiedy ja…

Kurczę, serio? Udało wam się? 🙏🏻 Ja się czasami zastanawiam..JAK nam wtedy pyknęło, bo w połowie lutego zaszłam w ciążę - nie donosiłam, ale pod koniec lipca stwierdziliśmy, że zrobimy badania tak profilaktycznie i morfo nagle wyszła 1% 👀. Ciąże w takich przypadkach dają mi mega nadzieje…

Heeej. Widzę, że razem testujemy ostatniego września 😁 który to będzie Twój dzień po owu? U mnie prawdopodobnie 11.

3 dni po owu a ja mam już wymyślone objawy hahaha🤣 właśnie mnie podbrzusze pobolewa i już myślę o ciąży..😑😑

ma sa kra

A kojarzycie może jak bardzo testy owulacyjne są wiarygodne? Robiłam podczas poprzedniego cyklu i jak wyszedł pozytywny to odczekaliśmy 24h (i tak stary miał wyjazd z pracy i akurat wracał), ale później dostałam okres o 2 dni wcześniej niż zwykle i jak wbiłam to w kalendarz to tez owu przesunęła mi się o 2 dni. Dodając sobie otuchy właśnie tłumacze sobie, ze ten cykl i tak był stracony, bo spóźniliśmy się 😅 ale właśnie jednak ten test wyszedł pozytywny i teraz nie wiem czy kupować je znowu czy jednak bez sensu… może macie tez z nimi jakieś doświadczenie?
Testy owulacyjne mogą wychodzić pozytywne w dniu owulacji. Niekoniecznie 2 dni przed. U każdej osoby jest to indywidualne. Najlepiej sprawdzić sobie razem z monitoringiem jak działają u nas. Poza tym pik LH nie oznacza, że owulacja się odbędzie.

Heeej. Widzę, że razem testujemy ostatniego września 😁 który to będzie Twój dzień po owu? U mnie prawdopodobnie 11.

3 dni po owu a ja mam już wymyślone objawy hahaha🤣 właśnie mnie podbrzusze pobolewa i już myślę o ciąży..😑😑

ma sa kra
Hejo 👋🏻 Ja będę jakieś 13dpo tego dnia 🥸, ale brałam ovitrelle w tym cyklu więc nie wiem jak długo jeszcze będzie się utrzymywał. Ja się już nie doszukuję objawów, bo to mnie męczy…ale je sobie notuję w apce jak coś faktycznie czuję by mieć ew. porównanie w kolejnym cyklu🤪. W sumie to w ogóle się nie nastawiam w swoim przypadku.. Wszystko co odczuwam jest póki co typowe.

Kobietki chwale sie po cichu ponieważ dopiero w sobotę ide na krew i w poniedzialek żeby wiedzieć czy napewno jest ok na tym etapie. Wczoraj za namowa Agnes4312 (nawet oznaczyć nie umiem) oczywiscie duzo mnie nie trzeba bylo namawiać zrobilam test i dzisiaj również powtórzyłam. Dziękuję ze mnie namowilas bo bym w tej nie wiedzy czekala do poniedziałku ❤️pierwsze zdjecie jest z wczoraj a drugie z dzisiaj. Mysle ze te duszki wyrazne sa skoro bez okularow je widzę 😘na ten moment sa to zdjęcia z wczoraj i dzisiaj... Nie wiem co z tej ciąży będzie ale jestem najszczesliwsza bo to moje pierwsze w zyciu kreski ❤️❤️

Załączniki

• IMG_20220922_065211.jpg
    IMG_20220922_065211.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 153
  • IMG_20220923_062232.jpg
    IMG_20220923_062232.jpg
    772,5 KB · Wyświetleń: 152
Kobietki chwale sie po cichu ponieważ dopiero w sobotę ide na krew i w poniedzialek żeby wiedzieć czy napewno jest ok na tym etapie. Wczoraj za namowa Agnes4312 (nawet oznaczyć nie umiem) oczywiscie duzo mnie nie trzeba bylo namawiać zrobilam test i dzisiaj również powtórzyłam. Dziękuję ze mnie namowilas bo bym w tej nie wiedzy czekala do poniedziałku ❤️pierwsze zdjecie jest z wczoraj a drugie z dzisiaj. Mysle ze te duszki wyrazne sa skoro bez okularow je widzę 😘na ten moment sa to zdjęcia z wczoraj i dzisiaj... Nie wiem co z tej ciąży będzie ale jestem najszczesliwsza bo to moje pierwsze w zyciu kreski ❤️❤️
Piękne kreski! Gratulacje i kciuki za betę! 🤞

reklama
Dziewczyny a czy też rozczulają was jakieś rzeczy dla dzieci, widok usg na drewnianej ramce w prezencie z napisem np. Zostaniecie dziadkami itd. Czy ja już mam coś z głową 😂🤷‍♀️. Jakoś jak widzę ostatnio takie rzeczy ojej jakie słodkie aż przesadnie 😂 i zastanawiam kiedy u mnie takie usg się pojawi za rok, dwa czy wcale 🤷‍♀️

Mnie rozczulają na takiej zasadzie że po prostu mi się podobają bo mają coś co lubię np. Harrego Pottera czy Dumbo
Poluje już też na body z HM z rokiem 2023 (moje poprzednie takie maja)
Także moje ewentualne dziecko ma już sporo ubran 😆

Do góry