reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Niestety okresu nie da się przyspieszyć bo faza lutealna jest dosyć stała więc jeśli owulacja już była to okres przyjdzie w takim czasie jak zawsze po owulacji.

No trudno 🙄 napakuje plecak tamponami i heja... Albo pampersy syna założę ...
A tak serio... jeszcze do niedawna panikowałam jak mi się okres spóźniał o kilka dni a przecież jeśli owu była później o 3 dni to i okres będzie później 😏😏😏 na nieszczęście akurat w tym miesiącu to ma miejsce ....

reklama
Ej a ten seks na przyspieszenie okresu działa np tydzień przed? Tzn mam dostać za tydzień i akurat wg kalendarza będę mieć na wyjazd, a nie uśmiecha mi się chodzenie po górach w te dni 🙄🙄🙄🙄 i zastanawianie się gdzie mogę iść na stronę żeby zmienić tampon... 🙄🙄🙄🙄🙄
To czy działać już dziś czy np 3 dni przed spodziewanym terminem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Nie nie działa 😅 generalnie okres przyjdzie jak spadnie progesteron. Z seksem czy bez. Ten seks to może przyspieszy o pół godziny 😉

Hej dziewczyny, ja z pracy na szybko, bo nie mogę i nie mam czasu na zabawy telefonem😝.
@acetylocholina, myślami jestem z Tobą!

Druga kwestia- czy zamierzacie się szczepić czwartą dawką?
Jeśli znów będzie oznaczała tutaj wstęp do wszystkich miejsc publicznych to tak. A jeśli nie to nie, przynajmniej na razie. Poprzednie mnie nie uchroniły...ale sobie mogłam do knajpy pójść 😉

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą Inozytol i którym on wyregulował cykl.
Go trzeba tak brać dozgonnie czy po jakimś czasie można odstawić?
Biorę od maja, okres wywołuje luteiną, której mam serdecznie dość i jestem ciekawa, czy już mi się wyregulowało 🤔 tylko się trochę cykam to sprawdzić 🙃
Ja biorę i planuje odstawić jak znajdę w ciążę 😅 mi sam inozytol dosyć ładnie uregulował cykl, więc nie jestem w stanie powiedzieć jak to z luteiną

A co z tym mitem o braku kobiecego orgazmu, który ma zwiększać szanse na ciążę lub przeciwnie o tym, że orgazm u kobiety zdecydowanie zwiększa szanse? Wiadomo, że bez orgazmu to średnia frajda 😆
Kibicuję Wam wszystkim najmocniej po cichu, bo staraczką nie jestem.

Ale muszę, muszę Wam napisać co ja odwaliłam w cyklu, w którym zaszłam w ciążę.
Wyczytałam właśnie o tym orgazmie i tak: miałam orgazm a potem mąż skończył we mnie. Rozkminiłam, że bez sensu, bo orgazm był wcześniej. Położyłam się więc z nogami do góry, mąż poszedł na balkon na papierosa. A ja po prostu zrobiłam sobie dobrze i zaliczyłam orgazm z tymi nogami w górze 🙈 Powinni mi odciąć internety.

reklama
Ja szczepiłam się jedną dawka j&j , nie chce tu siać fermentu ale 3 mc później zaszłam w ciąże i cały czas się zastanawiam czy nie przez to szczepienie mieliśmy ta wadę serduszka 🤷 także nie zamierzam ponownie się szczepić

To nie siej 🙏
Błagam nie zaczynajmy tych tematów. Nie każdy jest w stanie znieść poranną dawkę teorii spiskowych.
Skupmy się na tym co nas łączy i zostańmy na staraniach
Również nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych.
Ba, jestem ich zagorzałą przeciwniczką.

Byłabym…ujmując to delikatnie-niewiarygodnym biotechnologiem, gdybym rozsiewała teorie spiskowe.
Zadałam proste pytanie- i prosiłabym bardzo o krótkie odpowiedzi.

Teraz w kwestii szczepień i biorechnologii- jakby mi jakiś biotechnolog wygłaszał teorie antyszcepionkowe, to chyba bym go z liścia strzeliła, bo znaczyłoby to, że albo nie chodził na wykłady, albo do cymbała nic nie docierało😂.

Do góry