reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Niestety okresu nie da się przyspieszyć bo faza lutealna jest dosyć stała więc jeśli owulacja już była to okres przyjdzie w takim czasie jak zawsze po owulacji.

No trudno 🙄 napakuje plecak tamponami i heja... Albo pampersy syna założę ...
A tak serio... jeszcze do niedawna panikowałam jak mi się okres spóźniał o kilka dni a przecież jeśli owu była później o 3 dni to i okres będzie później 😏😏😏 na nieszczęście akurat w tym miesiącu to ma miejsce ....

reklama
Ej a ten seks na przyspieszenie okresu działa np tydzień przed? Tzn mam dostać za tydzień i akurat wg kalendarza będę mieć na wyjazd, a nie uśmiecha mi się chodzenie po górach w te dni 🙄🙄🙄🙄 i zastanawianie się gdzie mogę iść na stronę żeby zmienić tampon... 🙄🙄🙄🙄🙄
To czy działać już dziś czy np 3 dni przed spodziewanym terminem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Nie nie działa 😅 generalnie okres przyjdzie jak spadnie progesteron. Z seksem czy bez. Ten seks to może przyspieszy o pół godziny 😉

Hej dziewczyny, ja z pracy na szybko, bo nie mogę i nie mam czasu na zabawy telefonem😝.
@acetylocholina, myślami jestem z Tobą!

Druga kwestia- czy zamierzacie się szczepić czwartą dawką?
Jeśli znów będzie oznaczała tutaj wstęp do wszystkich miejsc publicznych to tak. A jeśli nie to nie, przynajmniej na razie. Poprzednie mnie nie uchroniły...ale sobie mogłam do knajpy pójść 😉

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą Inozytol i którym on wyregulował cykl.
Go trzeba tak brać dozgonnie czy po jakimś czasie można odstawić?
Biorę od maja, okres wywołuje luteiną, której mam serdecznie dość i jestem ciekawa, czy już mi się wyregulowało 🤔 tylko się trochę cykam to sprawdzić 🙃
Ja biorę i planuje odstawić jak znajdę w ciążę 😅 mi sam inozytol dosyć ładnie uregulował cykl, więc nie jestem w stanie powiedzieć jak to z luteiną

A co z tym mitem o braku kobiecego orgazmu, który ma zwiększać szanse na ciążę lub przeciwnie o tym, że orgazm u kobiety zdecydowanie zwiększa szanse? Wiadomo, że bez orgazmu to średnia frajda 😆
Kibicuję Wam wszystkim najmocniej po cichu, bo staraczką nie jestem.

Ale muszę, muszę Wam napisać co ja odwaliłam w cyklu, w którym zaszłam w ciążę.
Wyczytałam właśnie o tym orgazmie i tak: miałam orgazm a potem mąż skończył we mnie. Rozkminiłam, że bez sensu, bo orgazm był wcześniej. Położyłam się więc z nogami do góry, mąż poszedł na balkon na papierosa. A ja po prostu zrobiłam sobie dobrze i zaliczyłam orgazm z tymi nogami w górze 🙈 Powinni mi odciąć internety.

reklama
Ja szczepiłam się jedną dawka j&j , nie chce tu siać fermentu ale 3 mc później zaszłam w ciąże i cały czas się zastanawiam czy nie przez to szczepienie mieliśmy ta wadę serduszka 🤷 także nie zamierzam ponownie się szczepić

To nie siej 🙏
Błagam nie zaczynajmy tych tematów. Nie każdy jest w stanie znieść poranną dawkę teorii spiskowych.
Skupmy się na tym co nas łączy i zostańmy na staraniach
Również nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych.
Ba, jestem ich zagorzałą przeciwniczką.

Byłabym…ujmując to delikatnie-niewiarygodnym biotechnologiem, gdybym rozsiewała teorie spiskowe.
Zadałam proste pytanie- i prosiłabym bardzo o krótkie odpowiedzi.

Teraz w kwestii szczepień i biorechnologii- jakby mi jakiś biotechnolog wygłaszał teorie antyszcepionkowe, to chyba bym go z liścia strzeliła, bo znaczyłoby to, że albo nie chodził na wykłady, albo do cymbała nic nie docierało😂.

Do góry