reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Hej,
Dziewczyny mam pytanko
Jak u was wygląda sprawa ze szczytem śluzu płodnego a wystąpieniem owulcji?
Macie owu w ten dzień szczytu, dzień przed a może po?

reklama
Czytałam, że to trochę ściema, bo plemniki muszę się z impetem dostać do macicy i jajowodów. O ile pamiętam, jak nie ma impetu (nie mówię o IUI) to nie dadzą rady dotrzeć na czas i nie będą miały siły wziąć udziału w castingu :D

Poza tym śluz, który mamy w dni płodne działa na plemniki, jak taka zjeżdżalnia tylko w górę, wbrew grawitacji. ;) ale nie nie stoi na przeszkodzie, żeby zarzucać nogi na ścianę, wbrew krzykom męża, że się ją zabrudzi lub zatłuści (jemu zawsze mama w dzieciństwie tak mówiła dlatego nie może się chłopina powstrzymać od komentowania). Jak se zarzucę nogi to mam wewnętrzne poczucie, że w tym momencie zrobilam wszystko co mogłam, żeby się udało. I człowiek od razy jest spokojniejszy 😂

Czyli jednak może to działa hahaha od teraz najpierw 🏇🏇🏇a potem 🤸🤸🤸🤸🤸😅 i tak powtarzać co dwa dni a będzie sukces 🤰
Ja tak robilam za każdym razem, ba!! I to na całą godzinę 😅😅😅 w 4 cyklu zadziałało hehehe ☺️☺️ pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny i życzę Wam jak najszybszych zdrowych dwóch kreseczek. Byłam z Wami od marca do czerwca ( w czerwcu zaskoczyło) ale i tak codziennie Was czytam i czekam z niecierpliwością na testowanie każdej z Was. Trzymam mocno kciuki!!! I z ukrycia kibicuję ☺️☺️❤️💪

Hej,
Dziewczyny mam pytanko
Jak u was wygląda sprawa ze szczytem śluzu płodnego a wystąpieniem owulcji?
Macie owu w ten dzień szczytu, dzień przed a może po?

Zazwyczaj owulacja przypada po szczycie śluzu. U większości (nic nie dzieje się u wszystkich tak samo) owulacja jest wtedy kiedy śluzu już prawie nie ma😂 albo zmienia się na mniej "płodny"

reklama
Zazwyczaj owulacja przypada po szczycie śluzu. U większości (nic nie dzieje się u wszystkich tak samo) owulacja jest wtedy kiedy śluzu już prawie nie ma😂 albo zmienia się na mniej "płodny"

A ja nigdy nie zwracam uwagi 🤣🤣🤣 jest mokro znak że zaczyna się coś dziać, robię testy wychodzi pozytywny to działamy przez ok 3 dni a u mnie jak było mokro przed pozytywnym testem tak jest mokro kilka dni po pozytywnym teście 😆😆😆😆 różnicy nie wiedzę za bardzo 🤔🤔🤔🤔🤔

Do góry