reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Hej,
Dziewczyny mam pytanko
Jak u was wygląda sprawa ze szczytem śluzu płodnego a wystąpieniem owulcji?
Macie owu w ten dzień szczytu, dzień przed a może po?

reklama
Czytałam, że to trochę ściema, bo plemniki muszę się z impetem dostać do macicy i jajowodów. O ile pamiętam, jak nie ma impetu (nie mówię o IUI) to nie dadzą rady dotrzeć na czas i nie będą miały siły wziąć udziału w castingu :D

Poza tym śluz, który mamy w dni płodne działa na plemniki, jak taka zjeżdżalnia tylko w górę, wbrew grawitacji. ;) ale nie nie stoi na przeszkodzie, żeby zarzucać nogi na ścianę, wbrew krzykom męża, że się ją zabrudzi lub zatłuści (jemu zawsze mama w dzieciństwie tak mówiła dlatego nie może się chłopina powstrzymać od komentowania). Jak se zarzucę nogi to mam wewnętrzne poczucie, że w tym momencie zrobilam wszystko co mogłam, żeby się udało. I człowiek od razy jest spokojniejszy 😂

Czyli jednak może to działa hahaha od teraz najpierw 🏇🏇🏇a potem 🤸🤸🤸🤸🤸😅 i tak powtarzać co dwa dni a będzie sukces 🤰
Ja tak robilam za każdym razem, ba!! I to na całą godzinę 😅😅😅 w 4 cyklu zadziałało hehehe ☺️☺️ pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny i życzę Wam jak najszybszych zdrowych dwóch kreseczek. Byłam z Wami od marca do czerwca ( w czerwcu zaskoczyło) ale i tak codziennie Was czytam i czekam z niecierpliwością na testowanie każdej z Was. Trzymam mocno kciuki!!! I z ukrycia kibicuję ☺️☺️❤️💪

Hej,
Dziewczyny mam pytanko
Jak u was wygląda sprawa ze szczytem śluzu płodnego a wystąpieniem owulcji?
Macie owu w ten dzień szczytu, dzień przed a może po?

Zazwyczaj owulacja przypada po szczycie śluzu. U większości (nic nie dzieje się u wszystkich tak samo) owulacja jest wtedy kiedy śluzu już prawie nie ma😂 albo zmienia się na mniej "płodny"

reklama
Zazwyczaj owulacja przypada po szczycie śluzu. U większości (nic nie dzieje się u wszystkich tak samo) owulacja jest wtedy kiedy śluzu już prawie nie ma😂 albo zmienia się na mniej "płodny"

A ja nigdy nie zwracam uwagi 🤣🤣🤣 jest mokro znak że zaczyna się coś dziać, robię testy wychodzi pozytywny to działamy przez ok 3 dni a u mnie jak było mokro przed pozytywnym testem tak jest mokro kilka dni po pozytywnym teście 😆😆😆😆 różnicy nie wiedzę za bardzo 🤔🤔🤔🤔🤔

Do góry