reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Zazwyczaj owulacja przypada po szczycie śluzu. U większości (nic nie dzieje się u wszystkich tak samo) owulacja jest wtedy kiedy śluzu już prawie nie ma😂 albo zmienia się na mniej "płodny"
W sensie szczyt śluzu przed owulka. Jak miałam owulke to nie miałam na zewnątrz śluzu :)

No właśnie ja jestem zła bo nie wiem czy nie straciłam kolejnego cyklu bo mąż w pracy przez weekend i dopiero dzisiaj rano seksy były...a wczoraj chyba byl szczyt śluzu. CHYBA. Juz nie ogarniam totalnie bo ostatnio mialam dwa cykle opóźnione owulki raz tydzień,drugi prawie tydzień. A jakby jednak była wczoraj owu to 14 dc, czyli znowu normalnie.
Dzisiaj już żadnego śluzu nie mam...kuzwa nie wiem..

reklama
No właśnie ja jestem zła bo nie wiem czy nie straciłam kolejnego cyklu bo mąż w pracy przez weekend i dopiero dzisiaj rano seksy były...a wczoraj chyba byl szczyt śluzu. CHYBA. Juz nie ogarniam totalnie bo ostatnio mialam dwa cykle opóźnione owulki raz tydzień,drugi prawie tydzień. A jakby jednak była wczoraj owu to 14 dc, czyli znowu normalnie.
Wiesz, sam śluz jest bardzo mało miarodajny. Mi jego obserwacja niewiele dawała :)

Sama obserwacja śluzu nie wnosi nic do starań. Równie dobrze mogłaś mieć owulacje 3 dni temu jak i za 3 tygodnie.

Wiesz, sam śluz jest bardzo mało miarodajny. Mi jego obserwacja niewiele dawała :)

No i dlatego nie zwracam uwagi😆 zrobię test wyjdzie pozytywny to mniej więcej wiem że może być owulacja. Wiem że te testy też swoje potrafią 😆😆😆 i nie koniecznie pokazują co trzeba. Ale badam temp i mniej więcej ogarniam co i jak 🤔🤔🤔 ale póki co efektów brak 🤣🤣🤣 czyli coś słabo mi to idzie 😆
Ale mężuś niedługo pójdzie do lekarza zbada swoje nasionka i zobaczymy czy dlatego nic nie kiełkuje 🤔

Ej a ten seks na przyspieszenie okresu działa np tydzień przed? Tzn mam dostać za tydzień i akurat wg kalendarza będę mieć na wyjazd, a nie uśmiecha mi się chodzenie po górach w te dni 🙄🙄🙄🙄 i zastanawianie się gdzie mogę iść na stronę żeby zmienić tampon... 🙄🙄🙄🙄🙄
To czy działać już dziś czy np 3 dni przed spodziewanym terminem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Ja po sluzie jestem w stanie wskazać potencjalne dni płodne...ale teraz gdy seks jest codziennie to ni huhu, czuję że jest mokro. Z tego mokro przechodzi w takie bialko jaja, pojawia sie plamka krwi w sluzie i na końcu zawsze mam takiego glutka ze śluzu. Potem robi się coraz bardziej sucho.
Pobolewa mnie ten brzuch dzisiaj, niedobrze mi
... pierwsze objawy urojonej ciąży 😅

Ej a ten seks na przyspieszenie okresu działa np tydzień przed? Tzn mam dostać za tydzień i akurat wg kalendarza będę mieć na wyjazd, a nie uśmiecha mi się chodzenie po górach w te dni 🙄🙄🙄🙄 i zastanawianie się gdzie mogę iść na stronę żeby zmienić tampon... 🙄🙄🙄🙄🙄
To czy działać już dziś czy np 3 dni przed spodziewanym terminem 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Nie przyspieszysz okresu o tydzień uprawiając seks 😄

reklama
Nie chce go przyspieszyć o tydzień! Tylko pytam czy seksujac się tydzień przed okresem mogę go przyspieszyć nie o tydzień tylko chociaż o 1-2 dni
Niestety okresu nie da się przyspieszyć bo faza lutealna jest dosyć stała więc jeśli owulacja już była to okres przyjdzie w takim czasie jak zawsze po owulacji.

Do góry