reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Hej dziewczyny, ja z pracy na szybko, bo nie mogę i nie mam czasu na zabawy telefonem😝.
@acetylocholina, myślami jestem z Tobą!

Druga kwestia- czy zamierzacie się szczepić czwartą dawką?
Ja szczepiłam się jedną dawka j&j , nie chce tu siać fermentu ale 3 mc później zaszłam w ciąże i cały czas się zastanawiam czy nie przez to szczepienie mieliśmy ta wadę serduszka 🤷 także nie zamierzam ponownie się szczepić

reklama
Ja ogólnie nie jestem jakaś antyszczepionkowa, ale jak moje roczniki się szczepily to najpierw byłam w ciąży, potem w połogu, potem zachorowałam na covid. Potem była wiosna i lato i coraz mniej covida.
Na grypę nie szczepilam się nigdy, opinie o tej szczepionce były takie, jak teraz o szczepionce na covid. Będzie co ma być... :)

Ja szczepiłam się jedną dawka j&j , nie chce tu siać fermentu ale 3 mc później zaszłam w ciąże i cały czas się zastanawiam czy nie przez to szczepienie mieliśmy ta wadę serduszka 🤷 także nie zamierzam ponownie się szczepić

To nie siej 🙏
Błagam nie zaczynajmy tych tematów. Nie każdy jest w stanie znieść poranną dawkę teorii spiskowych.
Skupmy się na tym co nas łączy i zostańmy na staraniach

Ja tylko napisałam jakie mam przemyślenia ale mogę poprzestać na wysyłaniu zdjęć testów .

Dobrze wiesz, że nie chodzi mi o poprzestanie na wysyłaniu zdjęć testów. Mamy mnóstwo ciekawych tematów które nie wywołają 💩burzy, a ten akurat na pewno to zrobi. Nikt zdania nie zmieni a zrobi się niesmacznie. I po co

Niestety tak jak już tu dziewczyny pisały . W przypadku kiedy wszystko jest idealnie po stronie Kobiety i mężczyzny i do stosunku dochodzi w idealnym momencie jest tylko ok 30% szans że plemnior przejdzie casting u zostanie wpuszczony w czeluści komórki jajowej ... Ale warto próbować różnych rzeczy , ja tam zarzucam nogi na ścianę w dni płodne i mówię że póki któryś nie dopłynie do mety to nie wypuszczę ( wracając do tematu wiezni i zakładników 🤣🤣🤣) oczywiście to nic nie pomaga ale co mi tam 🤦‍♀️🤷😅

Ja dobrze wiem, że te nogi w górze to bzdura, ale co jakiś czas je zarzucam. W jednym z takich cykli nawet się udało zaliczyć biochema ;)

Ja dobrze wiem, że te nogi w górze to bzdura, ale co jakiś czas je zarzucam. W jednym z takich cykli nawet się udało zaliczyć biochema ;)
Czytałam, że to trochę ściema, bo plemniki muszę się z impetem dostać do macicy i jajowodów. O ile pamiętam, jak nie ma impetu (nie mówię o IUI) to nie dadzą rady dotrzeć na czas i nie będą miały siły wziąć udziału w castingu :D

A co z tym mitem o braku kobiecego orgazmu, który ma zwiększać szanse na ciążę lub przeciwnie o tym, że orgazm u kobiety zdecydowanie zwiększa szanse? Wiadomo, że bez orgazmu to średnia frajda 😆

reklama
A co z tym mitem o braku kobiecego orgazmu, który ma zwiększać szanse na ciążę lub przeciwnie o tym, że orgazm u kobiety zdecydowanie zwiększa szanse? Wiadomo, że bez orgazmu to średnia frajda 😆
To nie mit , skurcze które towarzyszą orgazmowi są bardzo pomocne co nie znaczy że bez orgazmu nie można zajść w ciążę 🤪

Do góry