reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa i szukam porady odnośnie mojej sytuacji :) Z mężem staramy się o dzidziusia od roku i 3 miesięcy, jestem po CB w sierpniu ubiegłego roku i od tamtej pory nic. Badania męża idealne, moje tez. Miałam robiona laparoskopię i jak to mój ginekolog powiedział: jajniki drożne i piękne, macica taka jak powinna być. Od 4 miesięcy jestem na Clo + Duphaston ale w tym miesiącu zrobiłam przerwę. Ten cykl to mój pierwszy z pomiarem temperatury. Wczorajsza beta niestety negatywna ale patrząc na mój wykres można stwierdził, ze implantacja byla 15 września? Dzisiaj powinnam dostać @ a tu ani widu ani słychu. Bardzo Was proszę o podzielenie się Waszymi zdaniami :) Będę bardzo wdzięczna!

Załączniki

• C11A67B9-602D-40C0-A6BD-7ABC15A223A1.png
    C11A67B9-602D-40C0-A6BD-7ABC15A223A1.png
    54,6 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Cześć! Właśnie mąż mnie uświadomił, że płodne zaczynają się jutro i nie należy zwlekać :D owulacja niby w środę:) właśnie pije witaminki i spać

Hahahaha, my mamy ograniczenia, bo mąż ma służby 24godzinne. Dzień po owu ma mieć służbę, więc wymyślił, że wstaniemy szybciej, żeby nie stracić szansy, gdyby jednak owu się przesunęła :D
O co chodzi z tym seksem co 2 dzień? Nie lepiej codziennie?
Mi ginekolog też mówiła żeby stosunek uprawiać co 2 dni. Niektórzy twierdza, że jak są słabsze plemniki to codziennie nie będą tak dobrej jakości jak co 2 dni, a druga sprawa, że jak się nie zna cyklu i co 2 dni uprawia przez cały to powinno się zajść 🤷‍♀️, ile prawdy trudno powiedzieć u mnie na razie żaden wariant się nie sprawdza, ale sam fakt owu jest wielka niewiadoma, ten mce mam już badania i sprawdzanie czy jest już i szukania pomału dziury w całym 🤷‍♀️.

Ja rzadko pije, ale jeśli jest okazja to czasmi mi się zdarza i nie sprawdzam czy po owu czy nie. Zazwyczaj i tak to kieliszek wina mi się zdarzy raz na jaki czas. Spotkałam się z opinią ginekolog, że jak się rozluźni przy winie więcej mi to da niż nie wypicie i stres, parząc na to jak patola się rozmazna a tam piją po umur często. Oczywiście było ładnie w słowa ubrane, ale napisałam sens zrozumienia wyciągnięty.
Otóż to.
Też mnie to zastanawia, że margines społeczny często jest taki płodny.
Tam nie ma zastanawiania się, czy coś zagrozi ciąży.
Ba, tam nawet nie ma zastanawiania się, czy ma się dni płodne, czy nie i często co taka siądzie na trzon, to dup- ciąża!
Często te ciąże są nudne, porody tych pań lekkie.

No i to mnie bardzo zastanawia, bo mam koleżankę, która przed ciążą zaczęła ćwiczyć, biegać, bardzo zdrowo się odżywiać, zawsze była szczuplutka. Uważała, co je i ile je, a w czasie ciąży miała cukrzycę i to do tego stopnia, że wylądowała ze swoim noworodkiem na sygnale w Zabrzu w centrum zdrowia matki i dziecka.
No i bądź tu mądra- bo jak to wytłumaczyć?

Cześć dziewczyny! :) Jestem tu nowa i szukam porady odnośnie mojej sytuacji :) Z mężem staramy się o dzidziusia od roku i 3 miesięcy, jestem po CB w sierpniu ubiegłego roku i od tamtej pory nic. Badania męża idealne, moje tez. Miałam robiona laparoskopię i jak to mój ginekolog powiedział: jajniki drożne i piękne, macica taka jak powinna być. Od 4 miesięcy jestem na Clo + Duphaston ale w tym miesiącu zrobiłam przerwę. Ten cykl to mój pierwszy z pomiarem temperatury. Wczorajsza beta niestety negatywna ale patrząc na mój wykres można stwierdził, ze implantacja byla 15 września? Dzisiaj powinnam dostać @ a tu ani widu ani słychu. Bardzo Was proszę o podzielenie się Waszymi zdaniami :) Będę bardzo wdzięczna!

Jak dla mnie to ten wykres ma źle wyliczoną owulacje bo ja uznałabym, że była 4.09, a nie 7.
Poza tym bardzo dziwna druga faza... Jak mierzysz temperaturę? Jak dla mnie jesteś już 13 dpo i jeśli dzisiejszy test jest negatywny to ciąży nie ma i raczej nie będzie w tym cyklu. Poza tym z wykresu nie da się wyczytać implantacji. Ten mityczny spadek to żadna reguła

Pomóżcie. Mi ta beta nic nie wyjaśnia i zupełnie tego nie rozumiem

Załączniki

• IMG_20220917_114408.jpg
    IMG_20220917_114408.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 135
Jak dla mnie to ten wykres ma źle wyliczoną owulacje bo ja uznałabym, że była 4.09, a nie 7.
Poza tym bardzo dziwna druga faza... Jak mierzysz temperaturę? Jak dla mnie jesteś już 13 dpo i jeśli dzisiejszy test jest negatywny to ciąży nie ma i raczej nie będzie w tym cyklu. Poza tym z wykresu nie da się wyczytać implantacji. Ten mityczny spadek to żadna reguła
Mierze codziennie rano o 6:30. W środę byłam na wizycie u ginekologa, który stwierdził, późną owulacje ponieważ cyt. „ ciałko żółte jest, jajniki zapadnięte tak jakby się jeszcze nie zagoiły po owulacji”.

Mierze codziennie rano o 6:30. W środę byłam na wizycie u ginekologa, który stwierdził, późną owulacje ponieważ cyt. „ ciałko żółte jest, jajniki zapadnięte tak jakby się jeszcze nie zagoiły po owulacji”.

W środę 7? Jeśli tak to zgadza się ze owu była 4.09 ciałko żółte widać na usg po jakichś mniej więcej 2 dniach więc jeśli 7.09 już było na usg to owu musiała być wcześniej.

reklama
Do góry