reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

U mnie odstawienie alkoholu to najmniejszy problem, bo praktycznie nie piję...kiedyś to było, ale od kiedy skończyłam 20 lat to zaczęło się tak, że gdy tylko fajnie zaszumi mi w głowie to zaraz przychodzi okropny bol głowy... więc na różnego rodzaju imprezach, gdy wszyscy piją alko ja chcę tylko dostępu do kawy i jakiegoś ciasta, najlepiej serniczka 😃
A pro po alkoholu to właśnie ogarnęłam, że mamy z mężem całą szafkę różnego rodzaju alko.... a prawie nie pijemy 😀 chyba włączył mi się jakiś syndrom wicia gniazda, piłam kawę w biegu, bo porządkowałam szafki w kuchni....wszystkie na raz 😃 odkryłam, że mój mąż ma nowe hobby - zbieranie pustych wytłaczanek po jajkach i upychanie je w szafce spizarnianej..... ale mu się oberwie 🤪
Dawaj mnie te wytłaczanki!
My zbieramy na jajka😝.

reklama
To jak już będziesz miała to Prosecco, to ja wbijam z Aperolem.
Kuźwa, na tym urlopie to ja codziennie po dwa-trzy Aperole piję🤭.
I jeszcze do apartamentu biorę gotowca.

No ale dziś ostatni dzień, już jutro znowu do piwa bezalko wracamy i do wina co piątek z mamą😉.
Urlop rządzi się swoimi prawami! Na tym urlopie w czerwcu brałam ślub.. i w sumie wyszło nam 3 tyg chlania.. Błagałam, żeby już się skończyło te wolne 🤣

A u mnie przed wizytacja teściowej cudowne uzdrowienie... Temp rośnie od 5 dni dzis 36.91 więc myślę że prawdopodobnie owu była bo ostatnio w sierpniu słabo mi skoczyła ta temp. Cycki nie bolą, brzuch po ogórkach już się uspokoił i też nie boli, ale właśnie otwarlam nowy słoik na śniadanko sobie zjem🤩🤩🤩 popiję zielona herbatka i niech teściowa przyjeżdża 🤣🤣🤣

A u mnie przed wizytacja teściowej cudowne uzdrowienie... Temp rośnie od 5 dni dzis 36.91 więc myślę że prawdopodobnie owu była bo ostatnio w sierpniu słabo mi skoczyła ta temp. Cycki nie bolą, brzuch po ogórkach już się uspokoił i też nie boli, ale właśnie otwarlam nowy słoik na śniadanko sobie zjem🤩🤩🤩 popiję zielona herbatka i niech teściowa przyjeżdża 🤣🤣🤣

A gdzie mierzycie tą temperaturę? Można pod pachą?

reklama
To jak już będziesz miała to Prosecco, to ja wbijam z Aperolem.
Kuźwa, na tym urlopie to ja codziennie po dwa-trzy Aperole piję🤭.
I jeszcze do apartamentu biorę gotowca.

No ale dziś ostatni dzień, już jutro znowu do piwa bezalko wracamy i do wina co piątek z mamą😉.
Jak u mnie dalej taka cisza będzie, to po weekendzie też coś delikatnego odpalam:D
Póki co na nic się nie zanosi, delikatne kłucie jajników i podbrzusza, co równoznaczne może oznaczać @.
Przy trzech ostatnich @ nie miałam nic takiego, nie czułam kiedy dostanę nic a nic. Oby to dobrze wróżyło...
Mam do Was pytanie, bo nie wiem czy ktoś mi odpowiedział, czy gdzieś umknęło ale po mojej majowej stracie i teraz trzech@ w czasie rzekomej owulacji która ostatnio miała miejsce, miałam brązowe plamienia 2-3 dni, jeden dzień jakby delikatnym skrzepem. Czytałam gdzieś, że to może być wynikiem niskiego progesteronu niż plamieniem owulacyjnym, jeszcze go badałam, ale kiedy to zrobić najlepiej? @ przypada mi od 20-25.09.

Do góry