reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

U mnie odstawienie alkoholu to najmniejszy problem, bo praktycznie nie piję...kiedyś to było, ale od kiedy skończyłam 20 lat to zaczęło się tak, że gdy tylko fajnie zaszumi mi w głowie to zaraz przychodzi okropny bol głowy... więc na różnego rodzaju imprezach, gdy wszyscy piją alko ja chcę tylko dostępu do kawy i jakiegoś ciasta, najlepiej serniczka 😃
A pro po alkoholu to właśnie ogarnęłam, że mamy z mężem całą szafkę różnego rodzaju alko.... a prawie nie pijemy 😀 chyba włączył mi się jakiś syndrom wicia gniazda, piłam kawę w biegu, bo porządkowałam szafki w kuchni....wszystkie na raz 😃 odkryłam, że mój mąż ma nowe hobby - zbieranie pustych wytłaczanek po jajkach i upychanie je w szafce spizarnianej..... ale mu się oberwie 🤪
Dawaj mnie te wytłaczanki!
My zbieramy na jajka😝.

reklama
To jak już będziesz miała to Prosecco, to ja wbijam z Aperolem.
Kuźwa, na tym urlopie to ja codziennie po dwa-trzy Aperole piję🤭.
I jeszcze do apartamentu biorę gotowca.

No ale dziś ostatni dzień, już jutro znowu do piwa bezalko wracamy i do wina co piątek z mamą😉.
Urlop rządzi się swoimi prawami! Na tym urlopie w czerwcu brałam ślub.. i w sumie wyszło nam 3 tyg chlania.. Błagałam, żeby już się skończyło te wolne 🤣

A u mnie przed wizytacja teściowej cudowne uzdrowienie... Temp rośnie od 5 dni dzis 36.91 więc myślę że prawdopodobnie owu była bo ostatnio w sierpniu słabo mi skoczyła ta temp. Cycki nie bolą, brzuch po ogórkach już się uspokoił i też nie boli, ale właśnie otwarlam nowy słoik na śniadanko sobie zjem🤩🤩🤩 popiję zielona herbatka i niech teściowa przyjeżdża 🤣🤣🤣

A u mnie przed wizytacja teściowej cudowne uzdrowienie... Temp rośnie od 5 dni dzis 36.91 więc myślę że prawdopodobnie owu była bo ostatnio w sierpniu słabo mi skoczyła ta temp. Cycki nie bolą, brzuch po ogórkach już się uspokoił i też nie boli, ale właśnie otwarlam nowy słoik na śniadanko sobie zjem🤩🤩🤩 popiję zielona herbatka i niech teściowa przyjeżdża 🤣🤣🤣

A gdzie mierzycie tą temperaturę? Można pod pachą?

reklama
To jak już będziesz miała to Prosecco, to ja wbijam z Aperolem.
Kuźwa, na tym urlopie to ja codziennie po dwa-trzy Aperole piję🤭.
I jeszcze do apartamentu biorę gotowca.

No ale dziś ostatni dzień, już jutro znowu do piwa bezalko wracamy i do wina co piątek z mamą😉.
Jak u mnie dalej taka cisza będzie, to po weekendzie też coś delikatnego odpalam:D
Póki co na nic się nie zanosi, delikatne kłucie jajników i podbrzusza, co równoznaczne może oznaczać @.
Przy trzech ostatnich @ nie miałam nic takiego, nie czułam kiedy dostanę nic a nic. Oby to dobrze wróżyło...
Mam do Was pytanie, bo nie wiem czy ktoś mi odpowiedział, czy gdzieś umknęło ale po mojej majowej stracie i teraz trzech@ w czasie rzekomej owulacji która ostatnio miała miejsce, miałam brązowe plamienia 2-3 dni, jeden dzień jakby delikatnym skrzepem. Czytałam gdzieś, że to może być wynikiem niskiego progesteronu niż plamieniem owulacyjnym, jeszcze go badałam, ale kiedy to zrobić najlepiej? @ przypada mi od 20-25.09.

Do góry