reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Jak czytam jak lekarze wypierają skuteczność kontroli bety w zmniejszeniu ilości zgonów z powodu cp to mi się słabo robi. Jednocześnie bije się stopami po tyłku z radości, że moja ginekolog bete uważa za świętość i przy każdym zagrożeniu sama pyta o wzrosty, przelicza, umawia usg i opiekuje się mną najlepiej na świecie.

Jak czytam jak lekarze wypierają skuteczność kontroli bety w zmniejszeniu ilości zgonów z powodu cp to mi się słabo robi. Jednocześnie bije się stopami po tyłku z radości, że moja ginekolog bete uważa za świętość i przy każdym zagrożeniu sama pyta o wzrosty, przelicza, umawia usg i opiekuje się mną najlepiej na świecie.
No mój lekarz po każdej iui wymagał bety, powiedział że testy sikane go na prawdę nie interesują, nie będziemy analizować koloru kreski pod światło.

A tak z innej beczki... Znajoma wczoraj dzwoni i pyta czy mogę jej dać jakieś ciążowe ciuchy... No myślę hmmm dobra coś Ci pożyczę, ale po co Ci jak nie jesteś w ciąży?
No właśnie się okazało że jest i to koniec 13 tygodnia!!!!
Boziuuu jak można się nie domyśleć że jest się w ciąży!!! I to w 3 msc ???
Przyjechała po te ubrania a tu brzuch już zaokrąglony a ta w szoku bo była u gina 3 tyg temu i mówił że nie jest w ciąży 😱😱😱😱😱😱 ja nie wiem kto jest bardziej walnięty on czy ona?

Ja od 5+5dni przez 10 dni mialam po prostu jeden wielki stres i ciągłe myśli tylko o tym... bo akurat moj lekarz, robil to, co lekarze w szpitalu, na wizycie nic nie zobaczyl, okreslil ja na jeszcze wczesną, kazał zrobić betę i wrocic na kolejną wizyte, po czym dopiero w jajowodzie wykrył cos i i skierowal do szpitala, tam juz biło serce. Więc albo mial nienajlepszy sprzęt, albo brak doświadczenia, albo tak byloby też w szpitalu, bo do bety około 1500 nic nie widac... a zarodek zagniezdził sie juz w 25 dniu cyklu, a mimo to on go nie widział tam...u mnie jajowod poleciał, lekarz twierdzil, ze tydz wcześniej nie uratowano by go bo juz musial byc cos nie bardzo, skoro jajeczka nie wypuścił 😥😑
Masakra kurde. Czyli dobrze, że mnie tu trzymają i nie wyrzucili do domu i nie kazali robić samej bety co chwilę.. Czuje się tu dobrze zaopiekowana, tym bardziej, że przychodzi do mnie ordynator 2x w ciągu dnia pyta co i jak, dziś tez fajnie ze mną pogadał.. Zobaczymy co będzie dalej uhh

No mój lekarz po każdej iui wymagał bety, powiedział że testy sikane go na prawdę nie interesują, nie będziemy analizować koloru kreski pod światło.
jak ja powiedziałam mojemu ginekologowi, że test mnie oszukał to mówi jak to. No mówię, fałszywa kreska. A on "a bo dla mnie test ciążowy to z krwi, tamte to mnie nie interesują"

jak ja powiedziałam mojemu ginekologowi, że test mnie oszukał to mówi jak to. No mówię, fałszywa kreska. A on "a bo dla mnie test ciążowy to z krwi, tamte to mnie nie interesują"

No i w sumie racja. Bo te testy oszukują bardzo często. Tzn mnie akurat nigdy ale czytam że bardzo często.
A z krwi raczej się nie da oszukać testu🤔🙄 jest wiarygodny.

a co lekarz moze zobaczyć na usg 2 tyg po owulacji poza ewentualnie pogrubionym endometrium i innych rzeczach typowych także dla stanu przed samą miesiączką?
Akurat trafiłam w 5t3d, wiec pęcherzyk był już w macicy i był to w stanie wychwycić.
Testy robiłam 5 dni po spodziewanej miesiączce.

reklama
no ja sama miałam fałsze i to nie jakieś skrajne cienie tylko wyglądały na całkiem prawilne kreski.

Ja nie wiem od czego to zależy 😱🤔
Ja na szczęście nigdy się z tym nie spotkałam. Zawsze czysta biel. Pewnie bym skakała do góry z radości gdybym zauważyla kreski 😱
Póki co dalej czekam aż je ujrzę 🙄🙄🙄 i czekam i czekam i czekam 😆 aż się doczekam 🙂

Do góry