reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

A ta ostatnia sprawa Izy z Pszczyny to jak się ma do tej przesłanki?

Wiesz no to raczej wina lekarzy była. Ja tam się nie znam, ale chyba każdy wie że szpital a szpital nie wszędzie są równe, zależy na jakiego lekarza się trafi. Ja w ciąży leżałam w kilku szpitalach i też mam porównanie że w jednym kobiety są traktowane po chamsku, nawet nie można była się kołdrą odkryć bo lekarza raził widok stóp... Przy zakładaniu pessara prosiłam o chwilę przerwy bo bolało mnie a ten się śmieje że nie ma dla mnie całego dnia... Więc wiem już że ten szpital omijam z daleka.
Co do przypadku tych kobiet które niestety zmarły przez lekarzy to nie wiem jaka kara powinna być ale conajmniej podwójna bo chodziło o conajmniej 2 życia.

reklama
Chore to jest że w takich przypadkach trzeba się patrzyć na prawo i przepisy, jak same wiemy, że w razie nieprawidłowości przy ciąży pozamacicznej akcja dzieje się bardzo szybko.

Iza nie miała cp.
Miała bezwodzie, a lekarze czekali az płód umrze sam. Jak już umarł to Iza też umarła, na sepsę w drodze na blok operacyjny.

Iza nie miała cp.
Miała bezwodzie, a lekarze czekali az płód umrze sam. Jak już umarł to Iza też umarła, na sepsę w drodze na blok operacyjny.
Tak tak, ja wiem.
Ale oba przypadki łączy zagrożenie życia matki i powtarzający się, chyba dla niektórych lekarzy wygodny argument - nie możemy nic zrobić bo ustawa.

Ja wlasnie siedze i czekam na mojego bylego meza. Ma przyjechac po naszego syna. I najgorsze jest to ze musimy mu powiedziec ze jego dziadek zmarl dzisiaj nad ranem ;(. Nie wiem jak rozmawiac. Jestem zdruzgotana. Bardzo kochal swojego dziadka. Przepraszam ze tak tu z takim problemem. Ale musialam to komus powiedzieć. Synek moj jeszcze we wtorek odwiedzil dziadka w szpitalu.

Ja wlasnie siedze i czekam na mojego bylego meza. Ma przyjechac po naszego syna. I najgorsze jest to ze musimy mu powiedziec ze jego dziadek zmarl dzisiaj nad ranem ;(. Nie wiem jak rozmawiac. Jestem zdruzgotana. Bardzo kochal swojego dziadka. Przepraszam ze tak tu z takim problemem. Ale musialam to komus powiedzieć. Synek moj jeszcze we wtorek odwiedzil dziadka w szpitalu.
A ile lat ma syn?

To będzie trudna rozmowa, ale na pewno sobie poradzicie.
Dzieci zazwyczaj przyjmują takie wiadomości dużo "lepiej" niż się spodziewamy. Trzymajcie się

reklama
Do góry