reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Nie. Owszem lubię lato, lubię jak jest gorąco, ale lubię też ogień w kominku, gorącą czekoladę pitą do serialu na Netflix. To też mój miesiąc urodzin więc też jakoś mam lepszy humor. No i nie będę kłamać, ze dużo oczekuję od tego miesiąca. Badania krwi wyszły w normie, pierwszy monitoring w sobotę, 3 dawki leków za mną także przebieram nogami na to co tam się dzieje.
Też jestem lekko podziębiona, ale w ogóle się tym nie przejmuję bo w każdej ciąży byłam chora :p można więc powiedzieć, że dla mnie to wręcz dobry znak

Widzę, że znalazłaś, ale gdyby ktoś miał problem to zapraszam, zapraszam :)

O to trzymam kciuki, żeby ci się udało! Daj znać po monitoringu. Może faktycznie te przeziębienia przyniosą nam ciąże 😁

reklama
W ogóle jak którąś interesuje jak to jest na stymulacji gonadotropinami (rekovelle) to po 3 dawkach w sumie nie odczuwam jakiś mocnych skutków jak na razie. Raz mnie pobolewa prawy raz, lewy jajnik ale bardzo delikatnie. Jedynie co to mam wrażenie jakbym miała masę śluzu czego wcześniej u siebie nie obserwowałam. A dzisiaj dopiero 7dc. Miałam z racji monitoringu nie mierzyć temperatury i nie robić testów owulacyjnych, ale może się jednak pobawię :D żeby sobie zobaczyć jak to wszystko razem będzie wyglądać. Niczym bób przykazał 😂

O to trzymam kciuki, żeby ci się udało! Daj znać po monitoringu. Może faktycznie te przeziębienia przyniosą nam ciąże 😁

Tu krążyła lista jakiegoś świra xD i on tam mówił, że kobieta jest najbardziej płodna w miesiącu swoich urodzin. Do tego, coś też było o wpływie pełni na ciąże, a u mnie owulacja szykuje się w jej okolicy. No i jeszcze wróżka mówi że skorpiony ciąż do końca roku, także no nie ma opcji na brak ciąży u mnie.
Nie będę też ukrywać, że w związku z rekovelle liczę na bliźnięta! 👶👶🍼🍼

W ogóle jak którąś interesuje jak to jest na stymulacji gonadotropinami (rekovelle) to po 3 dawkach w sumie nie odczuwam jakiś mocnych skutków jak na razie. Raz mnie pobolewa prawy raz, lewy jajnik ale bardzo delikatnie. Jedynie co to mam wrażenie jakbym miała masę śluzu czego wcześniej u siebie nie obserwowałam. A dzisiaj dopiero 7dc. Miałam z racji monitoringu nie mierzyć temperatury i nie robić testów owulacyjnych, ale może się jednak pobawię :D żeby sobie zobaczyć jak to wszystko razem będzie wyglądać. Niczym bób przykazał 😂

Tu krążyła lista jakiegoś świra xD i on tam mówił, że kobieta jest najbardziej płodna w miesiącu swoich urodzin. Do tego, coś też było o wpływie pełni na ciąże, a u mnie owulacja szykuje się w jej okolicy. No i jeszcze wróżka mówi że skorpiony ciąż do końca roku, także no nie ma opcji na brak ciąży u mnie.

To jest chyba ojciec sroka czy coś takiego 😂 Na jego liście jest, że kobieta powinna być zmęczona podczas stosunku 😂 a co do tego miesiąca urodzinowego to u mnie w maju nie zadziałało 🤷‍♀️
Oby te gwiazdy miały zapisaną ciążę dla Ciebie na ten rok 😁

Błondziorno!
Do testujących z dzisiaj: macie jeszcze dwa dni za zreflektowanie się za cały wrzesień xD. Liczę na pozytywny odzew.

Kurczę, ponad 9 lat słyszę o tej środzie 😄.
Tylko fakt jest taki, że żartowałam z tym rzyganiem lodami. Nie jestem aż tak dobrą żoną, żeby co środę się wykazywać oralnie xD.
Ej, ponad 5 lat po ślubie, to już rutyna się wkrada- seks co dwa dni na przykład 😂.
U mnie dziś negatyw.. Jakieś 12/13dpo i dupa, nawet cienia cienia 😔 Pobolewa mnie brzuch i zaraz ekspludują cycki więc pozostało już tylko odliczać do kolejnego cyklu.. Trzymam kciuki za pozostałe testujące!

No to nie ma innej opcji jak ciąża u mnie w październiku 🤣🤣🤣🤣
Co do pełni hmmm nie wiem kiedy ma być ale owu ma byc około 10 października 😁
A jak nie zajdę to tego " świra Srokę " znajdę i niech zmienia te swoje brednie w tej książeczce.... Bo ostatnio cały dom wysprzatalam, samochody ogarnęłam baaa nawet trawnik skosilam i drzewo do pieca narabalam , byłam padnięta a i tak ciąży nie było 😡😡😡😡 daje mu ostatnią szansę !!!!

No to nie ma innej opcji jak ciąża u mnie w październiku 🤣🤣🤣🤣
Co do pełni hmmm nie wiem kiedy ma być ale owu ma byc około 10 października 😁
A jak nie zajdę to tego " świra Srokę " znajdę i niech zmienia te swoje brednie w tej książeczce.... Bo ostatnio cały dom wysprzatalam, samochody ogarnęłam baaa nawet trawnik skosilam i drzewo do pieca narabalam , byłam padnięta a i tak ciąży nie było 😡😡😡😡 daje mu ostatnią szansę !!!!

Pełnia Księżyca wypada w niedzielę, 9 października o godzinie 22:54 :D

Załączniki

• IMG_3156.jpeg
    IMG_3156.jpeg
    52 KB · Wyświetleń: 68
Jeszcze u lekarza nie byłam :/
Ja starań też nie odpuściłam, dzisiaj jest 4 dpo więc dobrze, że rozłożyło mnie po owulacji. Mam nadzieje, że poczujesz się lepiej
I wzajemnie, dużo zdrowia. Jakby co, na gardło polecam octeangin, mi szybko pomógł, myślałam ze mam anginę, a to było zapalenie gardła i obyło się bez antybiotyku.

I wzajemnie, dużo zdrowia. Jakby co, na gardło polecam octeangin, mi szybko pomógł, myślałam ze mam anginę, a to było zapalenie gardła i obyło się bez antybiotyku.

Dziękuje bardzo, na razie mam tylko tantum verde tabletki (te znieczulające), ale skoczę jeszcze do apteki i dodatkowo zrobię sobie jakąś płukankę.

reklama
Do góry