reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

To ja mam pytanie🙂 jeśli była histero i nie zrobili biopsji endo tzn ze olali temat czy było według nich ok ?

Zazwyczaj chyba nie robią 😁
Nie jest to raczej standardem, mnie łyżeczkowali do badania histopatologicznego, ale w sumie nie zgłębiałam tematu nigdy jakoś mocno.
Nie chce wprowadzać w błąd, kojarzę że @lady_in_blue wie sporo na ten temat

reklama
Ale jak🥺😢🤨?

Jeju, ja to zdecydowanie ubóstwiam koty za ich niezależność. Tzn. kocham wszystkie zwierzaki i mam pieska, który jest rozpieszczony do granic możliwości, ale nooo wolę koty.
One nie robią, co im się każe, tylko mają wywalone xD.
Ja uwielbiam zwierzęta ale wole je u kogoś niż u siebie . Mamy psa bo brałam w pakiecie z mężem, ale wiem że już więcej zwierząt nie chce. To spory obowiązek a uważam że mając zwierzę wszystkie wyjazdy itp powinny być z nim a nie zawsze się tak da i trzeba szukać opieki .

Gratulacje dla wszystkich, którym się udało. ❤️
Dawno mnie tu nie było. Starałam się nadrobić, ale jakiś mi to nie idzie. Będę testować na samym początku października..
W tym miesiącu byłam chora wiec nie wiem czy coś z tego będzie… ale staraliśmy się intensywnie 😂🤞 wiec może akurat.
Ogolnie muszę przyznać, ze mam jakiś spadek energii i nastroju we wrześniu.. tez tsk macie❓
Dobrze Cię tu widzieć❤️ trzymam kciuki za październik 🥰

Nie jest to raczej standardem, mnie łyżeczkowali do badania histopatologicznego, ale w sumie nie zgłębiałam tematu nigdy jakoś mocno.
Czyli dwa razy robota teraz🤦‍♀️ Dwóch ginow powiedziało mi ze endo 15,5 w 11 dc jest ok, ten jeden mi padał jeszcze w 25dc i miało niecałe 17mm i powiedział ze ok. Teraz mam iść po okresie do niego sprawdzić jak wyglada. Ocipieje🤦‍♀️

a ten polkip był widoczny na ysg czy histero dopiero?
Ja nie robiłam takiej dalszej diagnostyki bo my już byliśmy pogodzeni z tym, że dziecka nie będzie.
On wyszedł dopiero w momencie, kiedy ja w końcówce ciąży dostałam krwawienia, chcieli mnie wysłać na porodówkę a tu w badaniu na fotelu wyszedł ten polip (bo było już rozwarcie).

Generalnie przewlekłego stanu zapalnego może nie być widać na oko i dlatego pobranie tych wycinków powinno być moim zdaniem standardem. Czytałam wiele historii w stylu w histero wszystko ładnie ale brak ciąż a potem się okazuje, że w badaniach hist pat wychodzi stan zapalny. U mnie było na odwrót, w wycinkach wszystko ok a dostałam antybiotyki, bo mojemu ginekologowi coś na oko nie pasowało.

reklama
Do góry