reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

To ja mam pytanie🙂 jeśli była histero i nie zrobili biopsji endo tzn ze olali temat czy było według nich ok ?

Zazwyczaj chyba nie robią 😁
Nie jest to raczej standardem, mnie łyżeczkowali do badania histopatologicznego, ale w sumie nie zgłębiałam tematu nigdy jakoś mocno.
Nie chce wprowadzać w błąd, kojarzę że @lady_in_blue wie sporo na ten temat

reklama
Ale jak🥺😢🤨?

Jeju, ja to zdecydowanie ubóstwiam koty za ich niezależność. Tzn. kocham wszystkie zwierzaki i mam pieska, który jest rozpieszczony do granic możliwości, ale nooo wolę koty.
One nie robią, co im się każe, tylko mają wywalone xD.
Ja uwielbiam zwierzęta ale wole je u kogoś niż u siebie . Mamy psa bo brałam w pakiecie z mężem, ale wiem że już więcej zwierząt nie chce. To spory obowiązek a uważam że mając zwierzę wszystkie wyjazdy itp powinny być z nim a nie zawsze się tak da i trzeba szukać opieki .

Gratulacje dla wszystkich, którym się udało. ❤️
Dawno mnie tu nie było. Starałam się nadrobić, ale jakiś mi to nie idzie. Będę testować na samym początku października..
W tym miesiącu byłam chora wiec nie wiem czy coś z tego będzie… ale staraliśmy się intensywnie 😂🤞 wiec może akurat.
Ogolnie muszę przyznać, ze mam jakiś spadek energii i nastroju we wrześniu.. tez tsk macie❓
Dobrze Cię tu widzieć❤️ trzymam kciuki za październik 🥰

Nie jest to raczej standardem, mnie łyżeczkowali do badania histopatologicznego, ale w sumie nie zgłębiałam tematu nigdy jakoś mocno.
Czyli dwa razy robota teraz🤦‍♀️ Dwóch ginow powiedziało mi ze endo 15,5 w 11 dc jest ok, ten jeden mi padał jeszcze w 25dc i miało niecałe 17mm i powiedział ze ok. Teraz mam iść po okresie do niego sprawdzić jak wyglada. Ocipieje🤦‍♀️

a ten polkip był widoczny na ysg czy histero dopiero?
Ja nie robiłam takiej dalszej diagnostyki bo my już byliśmy pogodzeni z tym, że dziecka nie będzie.
On wyszedł dopiero w momencie, kiedy ja w końcówce ciąży dostałam krwawienia, chcieli mnie wysłać na porodówkę a tu w badaniu na fotelu wyszedł ten polip (bo było już rozwarcie).

Generalnie przewlekłego stanu zapalnego może nie być widać na oko i dlatego pobranie tych wycinków powinno być moim zdaniem standardem. Czytałam wiele historii w stylu w histero wszystko ładnie ale brak ciąż a potem się okazuje, że w badaniach hist pat wychodzi stan zapalny. U mnie było na odwrót, w wycinkach wszystko ok a dostałam antybiotyki, bo mojemu ginekologowi coś na oko nie pasowało.

reklama
Do góry