reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Dziewczyny, zaczynam lekko schizowac. Wczoraj na sierpniowej grupie napisałam, ze dostałam okres, bo śluz był lekko różowy i miałam jakieś brązowe jednorazowe plamienie. Przyjęłam, ze to okres z jednodniowym opóźnieniem. Brzuch cały czas boli jak na @, a podpaska cały czas biała od wczoraj.
Do tego paskudnie się czuje od kilku dni, brałam po kilka ibupromow zatoki na ból głowy i mydocalm na rwę kulszowa 😟 przez cała noc nie spałam, bo męczyło mnie jakieś zapalenie gardła, ale bałam się już brac cokolwiek.
Jakoś nigdy wcześniej okres nie rozkręcał mi się tak długo, miałyście tak moze?
Ja tak niestety miałam i przyszedł 😪

reklama
Heheheh takie nie jakieś bardzo ważne ale chodzi np. o to że w pracy wypowiedzieli mi umowę bo zostawiaja Ukraine. Do 10 wrzesnia jestem na wypowiedzeniu. Po 5 latach przydalo by się jeszcze podziekowanie od firmy za poszanowanie Polaka. Po drugie teściowa musi isc na operację nóg, ja pracujac nie mialabym jak się nią zajać chociaż troszkę. Chodzi głownie o gotowanię obiadow. Bo nie wyjdzie ze szpitala póki nie stanie na nogi. Wiec dzwigac nie bedę. A trzecia sprawa że mam juz 33 lata i boję się że to moze byc juz koncowka mojej plodnosci.
Skoro do 10 września pracujesz to nawet jeśli teraz zajdziesz to zostajesz bez pracy więc nie wiem jakie to rozwiązanie problemu. 😅
A co do płodności to możesz zbadać np AMH- wtedy się dowiesz jak dużą masz rezerwę i czy masz dużo czasu na macierzyństwo. 🙂

Skoro do 10 września pracujesz to nawet jeśli teraz zajdziesz to zostajesz bez pracy więc nie wiem jakie to rozwiązanie problemu. 😅
A co do płodności to możesz zbadać np AMH- wtedy się dowiesz jak dużą masz rezerwę i czy masz dużo czasu na macierzyństwo. 🙂

Jeśli to umowa na czas nieokreślony pracodawca (chyba) ma obowiązek przywrócić do pracy, anulować wypowiedzenie

Nie moga mnie zwolnic. Musza cofnać wypowiedzenie. Az do czasu porodu.

Aha, czyli poprostu postanowiłaś zajść w ciążę żeby nie szukać innej pracy. Już rozumiem. Trzeba było tak odrazu. Niestety to nie jest takie proste jak się wydaje. 🙂
Nie nie o ciąże staramy się już jakiś czas. Jeśli teraz nie zajdę w ciąże to wyjeżdżam do niemiec do pracy. I tu jest kolejny problem bo z P bedziemy widywać się rzadziej i nie bedzje juz tak latwo o ciążę.

reklama
Do góry