reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Podziwiam za wytrwałość, szczerze, naprawdę podziwiam za psychikę ❤️. Życzę Ci z całego serca zdrowego dzieciaczka ❤️❤️❤️.
Mi przykro czasami, że nie wróciło, nie mogę zajść, ale chyba wolę ta opcje niż to co Ty przeszłaś 😪zresztą wiele z Was przeszło pozamaciczne itd.
No niestety jest tu nas sporo z różnymi ciężkimi przejściami. 😢 Ciężkie jest to życie.

reklama
Nie robiłam w tym cyklu testów owulacyjnych ( chociaż w zeszłym tez nie bo mnie choróbsko złapało w płodne). W październiku będę testować bo sex wpada co 2 dni 🙈 Ale nie ma juz we mnie tego oczekiwania i odliczania jak kiedyś, chyba zaczynam akceptować sytuacje
owu według apki była wczoraj, bolało mnie tez najmocniej wtedy podbrzusze wiec w teorii dzisiaj 1dpo… zobaczymy co będzie :)

owu według apki była wczoraj, bolało mnie tez najmocniej wtedy podbrzusze wiec w teorii dzisiaj 1dpo… zobaczymy co będzie :)

Ja czekam na @ ma być za ok 3 dni, chociaż mam nadzieję że będzie wcześniej. I zaczynam październikowe starania, oby były owocne 🤞✊
Przez tamte miesiące każdy ból, skurcz powodowały u mnie podnietę bo na pewno się udało!!! I kończyło się niestety @ więc już w tym miesiącu jakoś się nie nastawiałam że się udało, i w październiku mam zamiar też na chłodno podejść do sprawy. Mam nadzieję że moja głowa i mózg będą ze mną współpracować 😏😏😏

A urodziłaś w terminie czy przed? Przepraszam, że tak wypytuje... Ale domyślam się co czułaś. Ja jak urodziłam 10.06. to przez 5 dni byłam w stresie jak mi lekarze nie chcieli do końca powiedzieć co się dzieje z moim dzieckiem. Choć kardiolodzy mowili ze w porzadku to lekarz prowadzący kręcił głową i ciągle chcial konsultacji z innymi kardiologami. Chyba z 3 badało go, i okazało się że nie mamy wady a infekcję. 🥺 Ale sam.. fakt ze lekarz szukał czegoś mimo zapewnienia przez innych, że to tylko infekcja.

Bardzo mi przykro. A można wiedzieć z jakiego powodu zmarł? Czy nie jesteś gotowa o tym pisać?
Urodził się w 41 tygodniu , poród sn . Synek bardzo dzielny bo poród trwal 22 godziny . U nas była ta mniej spotykana wersja serca jednokolorowego czyli hrhs- praktycznie brak prawej komory serca. Lekarze dawali nam duża nadzieję bo mówili że lewa komora ważniejsza no ale niestety ... Był bardzo dzielny i waleczny saturację miał prawie że idealna , lepsza niż ja teraz przy zapaleniu oskrzeli eh

Niestety właśnie często dzieci z zd mają jakieś wady serca.
Wiem, wiem. Mojej przyrodniej siostry córka się urodziła z zd. Biedna ma najgorszy stopień tej choroby. Nie dość, że nie jest samodzielna ani trochę nawet w zabawie to jeszcze choroby serca, wada słuchu, wzroku i jeszcze coś tam... No po prostu serce się kraja.

Urodził się w 41 tygodniu , poród sn . Synek bardzo dzielny bo poród trwal 22 godziny . U nas była ta mniej spotykana wersja serca jednokolorowego czyli hrhs- praktycznie brak prawej komory serca. Lekarze dawali nam duża nadzieję bo mówili że lewa komora ważniejsza no ale niestety ... Był bardzo dzielny i waleczny saturację miał prawie że idealna , lepsza niż ja teraz przy zapaleniu oskrzeli eh
Z tą lewą komorą jest prawda, ale no 🥺 życzę Ci dużo sił. Aniołeczek czuwa nad Tobą. Zawsze będzie w Twoim serduszku. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz po stracie. 🥺

Co do zapalenia oskrzeli to ja wlasnie w poniedziałek ide do lekarza bo chyba też coś mam z oskrzelami... 🙄

Niestety właśnie często dzieci z zd mają jakieś wady serca.
Nas namawiali na amniopunkcje właśnie żeby wykluczyć zd ale nie zrobiłam , nie miało to dla mnie znaczenia . Najważniejsze było działanie podczas porodu i tuż po ze względu na wadę serca a jeżeli by wyszło coś jeszcze po tym to już i tak bym to przyjęła , chciałam aby przetrwał te operacje i był z nami , niestety wyszło inaczej

reklama
Z tą lewą komorą jest prawda, ale no 🥺 życzę Ci dużo sił. Aniołeczek czuwa nad Tobą. Zawsze będzie w Twoim serduszku. Nawet nie mogę sobie wyobrazić co czujesz po stracie. 🥺

Co do zapalenia oskrzeli to ja wlasnie w poniedziałek ide do lekarza bo chyba też coś mam z oskrzelami... 🙄
Dziękuję nie jest łatwo , gdyby nie 8 letni syn to bym chyba w psychiatryku wylądowała

Co do oskrzeli to dramat ale wchodzą leki na rozrzedzenie to mam nadzieję ze do owu wyzdrowieje i śluz będzie jak złoto ;)

Do góry