reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Cześć 😊 podczytuje Was od jakiegoś czasu, raz na jakiś czas coś napiszę, ale mam nadzieję, że teraz częściej tu będę 😉
Dziś mam 11dc byłam u ginekologa na NFZ po skierowanie na badania i dostałam, ale tylko część z 1 i 2 etapu (zdjęcie), resztę zrobię prywatnie.

Czy jeżeli w tym cyklu nie zrobiłam badań 3 dnia to zrobić inne badania (tarczycowe itd.) niezależnie od dnia w 2 fazie, a w następnym cyklu zrobić te z 3dc czy lepiej mieć badania z jednego cyklu?

Z waszego doświadczenia radzicie od razu zrobić badania z 2 etapu wraz z 1 etapem?

Załączniki

• 2ef745dd-87ca-47db-b03d-99d794ee5c34.jpeg
    2ef745dd-87ca-47db-b03d-99d794ee5c34.jpeg
    30,9 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Cześć 😊 podczytuje Was od jakiegoś czasu, raz na jakiś czas coś napiszę, ale mam nadzieję, że teraz częściej tu będę 😉
Dziś mam 11dc byłam u ginekologa na NFZ po skierowanie na badania i dostałam, ale tylko część z 1 i 2 etapu (zdjęcie), resztę zrobię prywatnie.

Czy jeżeli w tym cyklu nie zrobiłam badań 3 dnia to zrobić inne badania (tarczycowe itd.) niezależnie od dnia w 2 fazie, a w następnym cyklu zrobić te z 3dc czy lepiej mieć badania z jednego cyklu?

Z waszego doświadczenia radzicie od razu zrobić badania z 2 etapu wraz z 1 etapem?

Generalnie badania z drugiego etapu jak dla mnei są raczej podstawowe więc bym nie zwlekała. Nie wiem czy tam wyżej masz hemoglobine glikowana razem z glukozą i insuliną ale też warto.
Co do badań tarczycy obozy są 2. Jeden mówi ze bez różnicy jest w jakim dc wykonasz, ale moich lekarzy (endokrynolog i lekarz od niepłodności, z którym się konsultowałam) interesują tylko wyniki z 2-3 dc więc skoro dla reszty bez różnic to tarczycowe te 6 robię tylko wtedy

Tak, ja

Sorka, ale dla mnie to brzmi mega słabo. Nie wyobrażam sobie, że mąż mi coś by celowo zniszczył

I w ogóle z innego wątku mam tipa dla tych którym się nie chce wstawać za jakieś 2.5 tys. :D

Zobacz załącznik 1445649
Olu a długo po odstawieniu zajęło Ci unormowanie cykli, owulacji? Chociaż u Ciebie nadal są chyba długie, ale przed też tak miałaś?

reklama
Do góry