pluto_nova
Moderator
masz ERROR?Muszę to zgłębić bo mi mózg wybucha
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
masz ERROR?Muszę to zgłębić bo mi mózg wybucha
Na początku dostawałam okres normalnie, po jakimś pół roku okres zniknął na pół roku. Potem wrócił i cykle były po 30-33-37 dni. Dopiero po 3 latach udało się zajść w ciążę, donoszoną, bez większych problemów (problemy dopiero przy końcówce).A jak długo po odstawieniu Ci się cykle unormowało, samopoczucie, owulację itp.?
Ja nie mówię nikomu. Przez dwa miesiące nie powiedziałam nawet mężowi Skumał dopiero jak się poryczałam przy negatywnym tescie i zobaczył, że mam takich więcej. A poważanie nie zamierzam o tym rozmawiać ani z rodziną ani ze znajomymi... nie chciałabym czuć jeszcze większej presji, bo czasem zdarzyło się, że ktoś nam powiedział, że powinniśmy już postarać się o dziecko. W pracy też nie mam zamiaru mówić, że się staram o dziecko. W jakim celu? Będę w ciąży to powiem poza tym coś przebąkują o awansie, który wiązałby się przede wszystkim z podwyżką. Nie zamknę sobie takich drzwi, bo w razie ciąży wyższa pensja się przydaA w ogóle mówicie, nie wiem koleżankom, najbliższym, ze staracie się o dzidzię? Ogólnie nic nie mówię, nawet mi do głowy nie przyszło (ale u mnie to mimo wszystko początek starań), ale kojarzę sytuacje jak właśnie w rodzinie się mówiło otwarcie, to samo w pracy co ciekawe szybko zawsze te dziewczyny w ciąże zachodziły, JAK pytam z czystej ciekawości
dorbze już wpisuję@pluto_nova wpisz mi okres No sad reactions dorbze, że się nie spóźnił
nie do mnie pytanie ale ja brałam bardzo dlugo - jakieś 10-11 lat.A jak długo brałaś jeśli mogę wiedzieć, jak szybko tak organizm się ustabilizował, że tak ujmę
Olu a długo po odstawieniu zajęło Ci unormowanie cykli, owulacji? Chociaż u Ciebie nadal są chyba długie, ale przed też tak miałaś?