reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Moze szyjka sie rozwierać i moze boleć i to nieziemsko, mąż chcial do szpitala mnie wieść, bo temperatura po 5 ibupromach spadła tak, ze termometr pokazywał mi bład. Ale tak musiało być, dziwię się, ze lekarze nie ostrzegają kobiet - ja bylam przerażona ale domysliłam się co się dzieje, a mąż był zly na lekarzy, ze o tym nie powiedzieli.
A liczyć go już jako pierwszy cykl czy nie? 🤷

reklama
Każdy by tak chciał, niestety nieraz to tak nie działa. Chyba musicie pogadać bo jak na tym etapie już was ogarnia frustracja, to co będzie (tfu tfu) dalej?

Właśnie problem w tym że z nim się ostatnio ciężko rozmawia. Krzyczy, a jaku mu zwracam uwagę to mówi że się czepiam. Czasem myślę że on też ma PMS ... i czasem się zastanawiam czy warto się starać o to dziecko... Nie wiem może mu przykro było że się nie udało i tak zareagował.

No to skąd u Ciebie wzrost proga? 🤔
Nie wiem 🤷🏻‍♀️😬

Właśnie problem w tym że z nim się ostatnio ciężko rozmawia. Krzyczy, a jaku mu zwracam uwagę to mówi że się czepiam. Czasem myślę że on też ma PMS ... i czasem się zastanawiam czy warto się starać o to dziecko... Nie wiem może mu przykro było że się nie udało i tak zareagował.
Każdy z nas ma prawo do swoich emocji, nasi partnerzy tez przezywają nieudane starania i kolejne miesiące niepowodzeń, ale to nie jest powód żeby się wyżywać na sobie wzajemnie i krzyczeć. Musicie pogadać, nic innego Wam nie pomoże.

Przyatakowałam wieczorem, rano odpuściłam... nie mam siły 😆 jeszcze jutro wieczorem możemy działać, choć nie wiem czy jest sens (chyba, że dla samego funu). Od wczorajszego popołudnia pobolewa mnie podbrzusze, pulsuje mi jajnik, jest śluz płodny...

A pro po pulsowania jajniki. Kiedyś pisałyście chyba, że owulki z lewego jajnika są słabsze niż z prawego. Serio tak jest? Bo mnie praktycznie zawsze boli lewy ;)
Dobrze, ze lewy straciłam a nie prawy uff🤞💪🤭

Dziewczyny polećcie mi jakieś testy owu. Wszystkie oprócz home easy. Muszę zamówić za pobraniem żeby mąż nie wiedział bo wczoraj taka awantura wyszła o testy że brak słów ... Bawił się w lekarz co @Kejcik była. Bo ja się nakręcam i o to się nie udaje, wszystkie testy mi nożyczkami porozcinał i mam zakaz testowania. No ale bez jaj on chyba zwariował całkiem.
I muszę zamówić za pobraniem żeby czasem w historii przelewów nie znalazł.
Mi podeszly akurat testeo z shopee. Mąż zwariował 🤯😵😂🤣😜

Dziewczyny polećcie mi jakieś testy owu. Wszystkie oprócz home easy. Muszę zamówić za pobraniem żeby mąż nie wiedział bo wczoraj taka awantura wyszła o testy że brak słów ... Bawił się w lekarz co @Kejcik była. Bo ja się nakręcam i o to się nie udaje, wszystkie testy mi nożyczkami porozcinał i mam zakaz testowania. No ale bez jaj on chyba zwariował całkiem.
I muszę zamówić za pobraniem żeby czasem w historii przelewów nie znalazł.
Ja z amazona zamówiłam babyplany, niewiele ich co prawda posikałam, ale działają, hehe, na oko jak nalezy.

a dasz link, z którego zamawiałaś?
Nazwa mnie bawi - test owulacyjny dla niemowląt :p

reklama
Z pewnością bierze to wszystko do siebie. Mój zawsze najpierw widzi w sobie problem - tutaj też, to ON nie umie zrobić dziecka, inne czynniki nie są w jego oczach tak ważne. Twój może być bardziej ekspresyjny i tę frustrację samym sobą odbija na Tobie. Jak dziewczyny piszą - porozmawiajcie na spokojnie jak emocje opadną, tak o całokształcie starań.

Do góry