reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

i w ogóle mam pytanie za milion dolców :D
Skoro po owulacji pojawia się ciałko żółte, które produkuje progesteron i w momencie kiedy progesteron spadnie pojawia się miesiączka to co sprawia, ze pojawia się miesiączka po cyklu bezowulacyjnym? Mam na myśli oczywiście niewywoływanie farmakologiczne

reklama
No to u mnie to wyglądało jak głębsze badanie ginekologiczne 😂
Ja się położyłam na fotelu, do którego mnie przypięli. Ginekolog razem z rezydentką sobie szykowali sprzęt i w sumie pytał mnie czy wszystko w porządku. Była pani anestezjolog, która pozapinała mi ciśnieniomierz i diody na klatce piersiowej. Wbili wenflon, wstrzyknęli coś w niego mówiąc że teraz mogę poczuć, że kręci mi się w głowie ale w sumie nic się nie stało. Założyli maskę na twarz, anestezjolog głaskała mnie po policzku i więcej niż nie pamiętam. Obudziłam się już na sali w łóżku przykryta kołderką. ;-)

Ja się położyłam na fotelu, do którego mnie przypięli. Ginekolog razem z rezydentką sobie szykowali sprzęt i w sumie pytał mnie czy wszystko w porządku. Była pani anestezjolog, która pozapinała mi ciśnieniomierz i diody na klatce piersiowej. Wbili wenflon, wstrzyknęli coś w niego mówiąc że teraz mogę poczuć, że kręci mi się w głowie ale w sumie nic się nie stało. Założyli maskę na twarz, anestezjolog głaskała mnie po policzku i więcej niż nie pamiętam. Obudziłam się już na sali w łóżku przykryta kołderką. ;-)
A Ty miałaś diagnostyczną czy operacyjną?

Ja bym najpierw zaatakowała starego a potem zeżarła całą paczkę chipsów 😎
Hahaha, zaatakuję starego i pójdę spać 😆 chipsy wieczorem i pobudka o 5 to dla mojego żołądka zbyt wiele 😆
Chylińska nagrała fajną piosenkę, mój rodzinny Bytom ❤️
ale nie o tym.. gra tutaj aktor z na dobre i na złe hahah I ja to jemu bym się dała zoperować tylko to jest kurła neurochirurg więc jedynie co mi może naprawić to mózg, żeby był pozytywnie nastawiony w każdym miesiącu ciążowych starań 🤣😀
Ty mogłabyś obdarzyć nas wszystkie swoim pozytywnym nastawieniem!!!! I jeszcze by Ci zostało go tyle, żeby opier... starego, który czeka pod salą operacyjną😅😅😅

Hahaha, zaatakuję starego i pójdę spać 😆 chipsy wieczorem i pobudka o 5 to dla mojego żołądka zbyt wiele 😆

Ty mogłabyś obdarzyć nas wszystkie swoim pozytywnym nastawieniem!!!! I jeszcze by Ci zostało go tyle, żeby opier... starego, który czeka pod salą operacyjną😅😅😅
No kurła! Niech zna swoje miejsce w szeregu ten stary... Ale wstyd haha Doooobra Spierdaaaaaalaj xDDDD

to ja tak miałam przy pierwszej cesarce, ale wybudzenie było gorsze, bo z rurą w gardle 😂

to ja tak miałam przy pierwszej cesarce, ale wybudzenie było gorsze, bo z rurą w gardle 😂
To od razu uspokajam, że tutaj nie ma żadnych rur w gardle, cewników itd ;-). To jest takie znieczulenie jak przy punkcji do ivf albo drożności (jeśli była w znieczuleniu). Przez pierwsze minuty po obudzeniu niektórzy pierdolą głupoty ale to mija :D.

To ja jak czekałam na łyżeczkowanie leżałam na sali z kobietą, która po narkozie miała pretensje do pielęgniarek, że nie leciała muzyka w trakcie zabiegu i ciągle powtarzała : ja nic nie spałam, nie spałam (tak jak alkoholik mówi : ja nic nie piłam) 😄 i rano nic nie pamiętała co mówiła. Potem wzięli mnie na zabieg i jak jechałam już do swojej sali to pamietam jak powiedziałam "faktycznie nie było muzyki" 😄

reklama
Do góry