reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Panowie delikatniejsi😂 mój te 6 jest histeryczka i od razu dostał elke na 2 tygodnie i antybiotyk 😂
Ja zaraz po wyrwaniu do roboty, a z ostatniej to już szwy wyjęłam sama😂
Ale mam super chirurga i jeżdżę do niego 400 km. Raz poszłam do polecanego w okolicy, skasował jak za implant, zmęczył mnie przez 45 minut, rozjebał pół twarzy i cierpiałam tydzień. A mój chirurg z pantomogramem i zapłaceniem równe 11 minut 😁 polecam serdecznie
U nas to ja jestem histeryczką😆 planuję wyrwać tego zęba od roku, przez ten czas ładnie wylazł na wierzch, więc może nie będzie źle:)
Myślę że wyrywanie ósemek to generalnie lepiej robić odpuszczając starania na ten jeden cykl, bo jak się coś popaprze to będzie dopiero problem :p. Ale jak już jest po fakcie i mogło dojść do zapłodnienia, to ja bym powiedziała dentyście mimo wszystko.
Za późno😆 No ale zdaje sobie sprawę, że mogło nam się nie udać i w ciąży nie będę.
Chociaż wczoraj zanim zasnęłam podniosłam nogi do góry... mąż się załamał jak to zobaczył 😅 powiedział mi, że jak ma być to będzie i żebym nie świrowała 😁 to później zwlekałam z siku i prysznicem, tak że chyba dopiero po godzinie wyszłam z łóżka... komedia 😄

reklama
@DobreMyśli 3 bliskie mi osoby plamily i krwawiły żywą krwią we wczesnej ciąży i to były za każdym razem krwiaki. Moja koleżanka natomiast na pierwszej wizycie dowiedziała się, że ma krwiaka, musiała się oszczędzać a na następnej już go nie było - wchłonął się

U mnie covid przechodził bardzo łagodnie, więc wspomagałam się tylko wit C i D i kroplami do nosa.
Ale polecam też stosowanie kropli z Propolisu - działa mega, a jest niedoceniany!

Bardzo mnie dziwi czytając tu posty, że tak wiele z Was faszeruje się tymi śmieciami typu Teraflu, Gripex itp. Z jednej strony dbacie o to, żeby się dobrze odżywiać, bierzecie witaminy i inne wspomagacze płodności, a z drugiej strony ją zabijacie tak lekkomyślnie.
Te preparaty to nie cukierki, a często mają skutki uboczne. Już nawet zwykłe leki przeciwbólowe, które są stosowane doraźnie mają negatywny wpływ np na nasienie. Pewnie na nasze komórki jajowe również.
Podobnie nie ufam zadnej chemii i w ciąży z migreną oraz bolami głowy nigdy nie brałam nawet paracetamolu. Po prostu nie ufam chemii w ciąży. A w cyklach bez ciazy nawet ma bole miesiaczkowe czy glowy rzadko stosuje tabletki przeciwbolowe czy inne cuda. Wyjątkiem jest tylko gorączka i ból zęba... ale to rzadko się zdarza.

Mam bardzo intymne pytanie do dziewczyn, dla których ten cykl był szczęśliwy.. ;)
Jak często przed owu i w czasie były u Was seksy? :D
Cały czas zastanawiam się czy kluczem do sukcesu nie będzie tu czasem seks co 2-3 dni. No i czy podnosiłyście te nogi do góry? 😅🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja w czasie owulacyjnym uprawiałam seks w 10 dc, 14 dc i 17 dc. Owu miałam chyba w 17 lub 18 dc.
I nie, nie trzymałam nóg w górze 😋

reklama
Hmm a jak czytam o badaniach prenatalnych za darmo to tam nic nie ma o poronieniach🤔
Kurcze, myślę, że coś jest. Moja koleżanka straciła ciążę w 8 tc, po jakimś czasie zaszła w następną, szczęśliwą. Miała darmowe prenatalne, a nie miała jeszcze 35 lat. Nie wiem czy miała jakieś inne wskazania 🤔

Do góry