reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Ja w zeszłym cyklu postawiłam na jakość. Lekarz mówił że pęcherzyk jest piękny i działać za 2 dni i tak zrobiliśmy i dupa ... W tym cyklu było w dni płodne codziennie a czasem po 2 razy dnia i też dupa 😱😱😱 także nie wiem może w październiku coś innego wymyślę 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Może tym razem 2-3x w tygodniu - takie są zalecenia WHO :D
My w tym miesiącu mieliśmy tylko dwie potencjalne szanse. Jeśli nic z tego się nie wykluje, to w przyszłym jedziemy właśnie 2-3x/tydz ;)

Ja w zeszłym cyklu postawiłam na jakość. Lekarz mówił że pęcherzyk jest piękny i działać za 2 dni i tak zrobiliśmy i dupa ... W tym cyklu było w dni płodne codziennie a czasem po 2 razy dnia i też dupa 😱😱😱 także nie wiem może w październiku coś innego wymyślę 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Niestety tak jak już tu dziewczyny pisały . W przypadku kiedy wszystko jest idealnie po stronie Kobiety i mężczyzny i do stosunku dochodzi w idealnym momencie jest tylko ok 30% szans że plemnior przejdzie casting u zostanie wpuszczony w czeluści komórki jajowej ... Ale warto próbować różnych rzeczy , ja tam zarzucam nogi na ścianę w dni płodne i mówię że póki któryś nie dopłynie do mety to nie wypuszczę ( wracając do tematu wiezni i zakładników 🤣🤣🤣) oczywiście to nic nie pomaga ale co mi tam 🤦‍♀️🤷😅

Niestety tak jak już tu dziewczyny pisały . W przypadku kiedy wszystko jest idealnie po stronie Kobiety i mężczyzny i do stosunku dochodzi w idealnym momencie jest tylko ok 30% szans że plemnior przejdzie casting u zostanie wpuszczony w czeluści komórki jajowej ... Ale warto próbować różnych rzeczy , ja tam zarzucam nogi na ścianę w dni płodne i mówię że póki któryś nie dopłynie do mety to nie wypuszczę ( wracając do tematu wiezni i zakładników 🤣🤣🤣) oczywiście to nic nie pomaga ale co mi tam 🤦‍♀️🤷😅

No ja leżakuje z 30 min czasem z nogami do góry ale częściej tylko leże. Ale też nie mogą dopłynąć chyba jakieś leniwe są te plemniory 😏😏😏😏😏 muszę męża energetykiem napoić przed to może wtedy dopłyną 🤯🤯🤯

Może tym razem 2-3x w tygodniu - takie są zalecenia WHO :D
My w tym miesiącu mieliśmy tylko dwie potencjalne szanse. Jeśli nic z tego się nie wykluje, to w przyszłym jedziemy właśnie 2-3x/tydz ;)

Ach tego też próbowaliśmy 🤯🤯🤯 nawet nad ranem się kochaliśmy bo podobno wtedy najlepszy moment na zapłodnienie... Kiedyś jakiś artykuł czytałam....
Mąż dokopał się do jakichś mądrości w necie ze kobieta powinna być padnięta i bierna a facet ma działać.... W październiku tak zrobimy 🤣🤣🤣🤣🤣

Ach tego też próbowaliśmy 🤯🤯🤯 nawet nad ranem się kochaliśmy bo podobno wtedy najlepszy moment na zapłodnienie... Kiedyś jakiś artykuł czytałam....
Mąż dokopał się do jakichś mądrości w necie ze kobieta powinna być padnięta i bierna a facet ma działać.... W październiku tak zrobimy 🤣🤣🤣🤣
🤣
O matko, to naprawdę sporo już próbowaliście 🙈 trzymam kciuki za skuteczność najnowszej metody :D

Mąż dokopał się do jakichś mądrości w necie ze kobieta powinna być padnięta i bierna a facet ma działać.... W październiku tak zrobimy 🤣🤣🤣🤣🤣
Ja gdzies wyczytałam że przed owulacja najlepiej, bo plemnik ma dluga drogę do przebycia i żeby zdążył do tej komórki to najlepiej dzien przed się kochać. A na studiach od mojego profesora słuchałam jak jemu się udało ustrzelić córeczkę i syna. xD

reklama
Do góry