reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Ja tylko sprostuje ze w moim przypadku lekarz od razu powiedział ze to może być CP albo poronienie i odmówił suplementacji progesteronem, obraziłam sie wtedy na niego i bardzo mocno nalegałam na proga. W szpitalu w zasadzie nikt nie mydlił mi oczu, realnie przedstawiali zagrożenia ale też mówili że musimy czekać aż się coś pokaże na usg. Więc ja nie byłam nastawiona wtedy na prawidłową ciążę mimo książkowych wzrostów bety na początku 🤷🏽‍♀️

Chodziło mi o to, że inne dziewczyny zawdzięczają mnie, Olce i Tobie swoje jajowody bo akurat nasza trójkę kojarzę najczęściej jak przewija się temat "podejrzanych" ciąż 😜

Czy to może być plamienie implantacyjne? Może dla bezpieczeństwa powinnam wziąść duphaston? Dziewczyny co myślicie?

Nie należy brać progesteronu przed uwidocznieniem ciąży w macicy chyba, że wcześniej miałaś zdiagnozowaną niedomoge. Zbadaj bete i przyrost po 48 godzinach plus progesteron

Nie wiem czy komuś się przyda - ale ja przy niedomodze (jak sie później okazało, kiedy w końcu dotarły do mnie wyniki z poradni leczenia niepłodności - po miesiącu) na początku ciąży miałam raczej plamienie, brudzenie w kolorze kawy z mlekiem niż żywą krew. I tak jak dziewczyny piszą, trzeba zbadać betę z progiem. Poza tym chyba niedawno któraś z dziewczyn pisała, ze na tych testach wychodzą fałszywe pozytywy (czy mi się już testy pomerdaly?)

Dziewczyny! Za 3 dni mam dostać @ 2 dni temu na papierze zauważyłam niteczke krwi byłam pewna że zaczyna się @ dzisiaj 3 dzień przed miesiączka plamienie takie różowe delikatne z głupia zrobiłam test teraz po południu i po 2 minutach takie coś. Dodam że nie mam żadnych objawów.
kurczę trzymam kciuki, żeby to było to, ale nie wiem czy te testy nie oszukują? Może spróbuj siknąć na inny i zobaczymy co wyjdzie 😉

reklama
Do góry