reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

mnie potrafią boleć jajniki czasem przed owu czasem po więc różnie z tym bywa. Jeśli test owu miałaś pozytywny 15 dc to owu za 24-48h (czyli mogła być 16 lub 17dc)

Czyli najpewniej moja główka sobie coś tam wymyśliła albo bolało coś innego. Bo ja owulacje mam zawsze bezobjawowe, tzn bez bólu jajników czy piersi, jedynie śluz mam taki jak trzeba, i temp podskakuje później i tyle.

reklama
Ale mam przeboje🤣🤣 wczoraj moje labo mi zamknęli przed nosem, lecę tam dziś ma szybko patrzę nieczynne dzisiaj.. no fajnie..
Ale przypomniałam sobie ze na mojej wsi jest jeszcze jedno labolatorum myślę sobie no dobra idę PROGESTERON u nich 50zl.. u mnie 28.. przepłaciłam.. I jeszcze wynik przyjdzie mailowo w PONIEDZIALEK. TUZ TO SZOK.. to 50zl mnie zszokowało, no ale tyle czekać na wynik..

Ale mam przeboje🤣🤣 wczoraj moje labo mi zamknęli przed nosem, lecę tam dziś ma szybko patrzę nieczynne dzisiaj.. no fajnie..
Ale przypomniałam sobie ze na mojej wsi jest jeszcze jedno labolatorum myślę sobie no dobra idę PROGESTERON u nich 50zl.. u mnie 28.. przepłaciłam.. I jeszcze wynik przyjdzie mailowo w PONIEDZIALEK. TUZ TO SZOK.. to 50zl mnie zszokowało, no ale tyle czekać na wynik..
labolatorium majcher, szczerze nie słyszałam o tym wcześniej 😆😆

jak mi miło :-)

Naprawdę mam tak głowę zajęta, że nie mam czasu myśleć o staraniach. Eh.. ten wrzesień.
Może to dobrze, że głowa zajęta.
Jak się uda to będzie wielka radość.. jak nie… to będę czekać na październik.

Naprawdę nie wierzyłam, że te starania potrwają tak długo. Myślałam ze góra 3 miesiące 😂 heh jaka byłam naiwna.
A który to cykl starań u Ciebie? 😉
Ja tak samo, maksymalnie 3 miesiące.. ba, już w pierwszym myślałam, że jestem w ciąży! A tu już chyba 10 leci 😐

Zastanawia mnie jedna rzecz. Wy tu jesteście " znawcami"
Podczas ostatniej wizyty u gin akurat były dni płodne, śluz super owu miała być według lekarza za 3-5 dni. Wg testu się zgadzało bo pozytyw wyszedł 15dc, ale ból jajnika miałam dopiero może 18dc czy to mogła być ta owulacja? Czy poprostu tak się złożyło że ten jajnik bolał przed okresem? Nie byłam na monitoringu bo myślałam że to jeszcze nie ten czas żeby tak się pieklić z monitorowaniem się... wiem że nikt mi tego nie powie na 100% ale może podzielicie się swoimi opiniami na ten temat
Mógł to być ból po owulacji, przed lub w trakcie 😀
U mnie zazwyczaj ból jajnika występuje podczas owulacji i jakieś 2 dni po niej, ale wtedy już delikatniej. W dzień owulacji czuję dokładnie po której stronie jest, czasami ból jest dosyć mocny, czuję jajnik nawet jak chodzę.
W sierpniu jak byłam u gina to powiedział mi, że owulacja za 1-2 dni i jajnik zaczął mnie boleć dokładnie za 2 dni. Czyli zgadzałoby się z tym, że jest to ból związany z owulacją.
Martwi mnie ten cykl, bo dzisiaj już powinna być owulacja, a w moich jajnikach cisza jak nigdy. .. Jedynie śluz się zgadza:)
No i temperaturę ciała mam niższą niż zazwyczaj w tych dniach cyklu. Przed owulacją najczęściej mam 36.65, a teraz o 0,3 w dół codziennie. Wcześniej tylko był jednodniowy spadek przed owu.
Tak już po prostu mamy z tymi naszymi ciałami, mamy się domyslać :)

reklama
Chyba złapałam jakąś infekcje.. z objawów i tego co wyczytałam na internecie to infekcja grzybiczna ehhh a na weekendzie ma być owu :/ jal myślicie przekreśla to już szanse w tym miesiącu ? :(

Do góry