reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Zrobiłam dziś, ale jeszcze nie ma wyniku, czekam 😑 a odstawiłam duphaston w pon wrrr.. No nic.. czekamyyy
O kurcze, skoro brałaś duphaston to w sumie Twój progesteron był wyższy niż te 0,2 i może przez to ta beta nadal rośnie lub rosła...
Mi przy jednej z ciąż przy niskim progu (napewno mniej niż 4ng był) też beta rosła ale później sama zaczęła spadać jak prog całkiem spadł.

Beta 181 czyli rośnie :/ proga jeszcze nie ma... Mam nadzieję, że da się to lekami ogarnąć a nie operacyjnie.. Gdzie tam 19.30🤯
Niestety stymulacja owulacji zwiększa ryzyko CP a mało który lekarz o tym informuje ... jeśli chcesz to czekaj do wizyty ale jeśli to prywatna i lekarz będzie podejrzewać CP to i tak wyślę cie do szpitala

W pon 19 i od rana okres, taki jak zawsze obfity, aż do dziś, dalej mam i dziś beta 181 a proga miałam w pon 0.20

Moze wynik proga był błędny.
Zrobiłam dziś, ale jeszcze nie ma wyniku, czekam 😑 a odstawiłam duphaston w pon wrrr.. No nic.. czekamyyy

To, że odstawiłaś dupka to akurat bardzo dobrze. W takich ciążach nie należy suplementowac progesteronu do czasu uwidocznienia ciąży na usg. Zdrowa cisza sobie z tym poradzi przez kilka dni, a chorej nie chcemy zazwyczaj podtrzymywać bez sensu.
Koniecznie daj znać jak progesteron.
W tym wypadku dobrze byłoby zrobić przyrost bety w niedzielę, ale to pewnie nierealne więc w poniedziałek. No i ja umówiłaby się na usg. Oczywiście ciąży lekarz nie zobaczy ale dobrze byłoby zobaczyć jak wyglądają jajniki, jajowody, jama macicy no u przede wszystkim czy nie ma krwawień.
Leków poronnych na tym etapie w Polsce nikt Ci nie poda. Nawet jeśli wszystko będzie wskazywało na poronienie czy cp. Niestety taki mamy klimat. Sama się tak bujałam ze skaczacymi betami, a lekarkę mam wspaniałą i wiem że gdyby miała jakąkolwiek furtkę to by mi podała leki

Moze wynik proga był błędny.

To, że odstawiłaś dupka to akurat bardzo dobrze. W takich ciążach nie należy suplementowac progesteronu do czasu uwidocznienia ciąży na usg. Zdrowa cisza sobie z tym poradzi przez kilka dni, a chorej nie chcemy zazwyczaj podtrzymywać bez sensu.
Koniecznie daj znać jak progesteron.
W tym wypadku dobrze byłoby zrobić przyrost bety w niedzielę, ale to pewnie nierealne więc w poniedziałek. No i ja umówiłaby się na usg. Oczywiście ciąży lekarz nie zobaczy ale dobrze byłoby zobaczyć jak wyglądają jajniki, jajowody, jama macicy no u przede wszystkim czy nie ma krwawień.
Leków poronnych na tym etapie w Polsce nikt Ci nie poda. Nawet jeśli wszystko będzie wskazywało na poronienie czy cp. Niestety taki mamy klimat. Sama się tak bujałam ze skaczacymi betami, a lekarkę mam wspaniałą i wiem że gdyby miała jakąkolwiek furtkę to by mi podała
Masakra jakas.. no progesteron 1,80 także dupa blada

reklama
Do góry