reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

Tak tak widzialam ten post
**Anioł się uruchomił , widocznie coś jest nie tak...** czy na rzeczy.... nie pamietam dokładnie, bo został edytowany. Ale nie jestem tu dla ilości serduszek pod postem, tylko z zupelnie innego powodu...
Propo często wypisywanego **nie wyobrażam sobie prosić o pieniądze partnera**
My jestesmy rodziną, mamy wspolne dzieci, dom, łóżko i tez wspólnotę majątkową, nie wyobrażam sobie, ze muszę prosić. Kazde z nas ma dostęp do konta, i korzysta z niego na codzień...i to jest dla nas naturalne od kiedy jestesmy razem, czy pracowalismy oboje, czy aktualnie robi to jedno z nas.
**Anioł się uruchomił , widocznie coś jest nie tak...** 🤔🤔🤔 o co chodzi? 🤣

reklama
Czy gdybyście miały umowę na czas określony to decydowałybyście się na starania? Jestem ciekawa Waszych opinii w tym temacie. :)
Zaczęłam starania dopiero jak dostałam umowę na stałe. Teraz żałuję, że nie zaczęłam starań wcześniej, gdy miałam umowę na czas określony.
Jak większość dziewczyn przed staraniem o ciążę sądziłam, że zajdę od razu. Jak mogłoby być inaczej 😂
Teraz już jestem po 30stce i mam wrażenie, że czas ucieka.
Nie wiem jaką decyzję podjęłabym ponownie, ale teraz po czasie żałuję, że nie zaczęliśmy zaraz po ślubie.

Hej, jest sens badać dziś progesteron? Juto i w piątek nie mam jak 🤔

Załączniki

• 4a268d01-d75f-49f8-9d75-70a7449d06e9.jpeg
    4a268d01-d75f-49f8-9d75-70a7449d06e9.jpeg
    35,9 KB · Wyświetleń: 45
Zaczęłam starania dopiero jak dostałam umowę na stałe. Teraz żałuję, że nie zaczęłam starań wcześniej, gdy miałam umowę na czas określony.
Jak większość dziewczyn przed staraniem o ciążę sądziłam, że zajdę od razu. Jak mogłoby być inaczej 😂
Teraz już jestem po 30stce i mam wrażenie, że czas ucieka.
Nie wiem jaką decyzję podjęłabym ponownie, ale teraz po czasie żałuję, że nie zaczęliśmy zaraz po ślubie.
Tak, gdyby człowiek wiedział, że nie wyjdzie od razu to by inne decyzje podejmował :D ale wydawało się inaczej.
Też byłam durna i myślałam, że zajdę od razu. Pamiętam pierwszy cykl starań to nic nie piłam, oszczędzałam sie bo pewnie w ciąży jestem 😂 taaaa

przecież @black_angel wszystko sprostowała i wyjaśniła i nikt nic nie komentuje 🤦🏻‍♀️
I chyba wszystkie tu wiemy, że nie każda praca to 8h od poniedziałku do piątku 😅 każdy ma inną specyfikę pracy.
Aha 😁😁😁. Nikt nic nie komentuje ale się posypało.
Pisałam to przed zobaczeniem sprostowania posta, ale jeśli nawet nie byłby sprostowany to po co z góry oceniać czyjeś życie.. więcej zrozumienia, mniej oceniania. Tak po prostu. Do wszystkiego.

ja powiem z własnego doświadczenia, że dwójkę dzieci urodziłam nie mając umowy na stałe.
Było to kilka lat temu i mąż był w stanie nas utrzymać… W obecnej sytuacji nie zdecydowałbym się gdybym nie miała pracy „na stałe”…
Ale każda sytuacja jest inna.
Trzymam kciuki byś podjęła dobrą decyzje :-)
Ja czekałam , żeby mieć umowę na stałe bo w innym przypadku przejmowałabyś się jak to będzie tak mam spokojną głowę - też z umową terminową bym się nie zdecydowała

reklama
Do góry