reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁 We wrześniu dwie kreseczki ⏸, wysikają wszystkie wątkowe laseczki! 🍂

reklama
Ja mam pytanie z innej beczki. Czy uprawiacie jakieś sporty przy staraniu się?
ja do tej pory standardowa aktywność to minimum 10 000 kroków dziennie ale kupiłam karte MultiSport i zamierzam już na dniach (dzis powinien mi się skończyć @) ruszyć na jakieś zajęcia ale nic hardcorowego - jakiś zdrowy kręgosłup albo pilates 😌

Z pozytywów, to poszłam wczoraj rano spontanicznie do nowej endokrynolog i o dziwo nie powiedziała mi, że taka moja uroda (podwyższone androgeny), a przepisała metformine 😛 chciałam metformine ze względu na krzywą insulinową podobna do Twojej @LadyCaro, ale dała na coś innego 😛 dzisiaj albo jutro zaczynam 💪 jaką Ty masz dawkę?

Z pozytywów, to poszłam wczoraj rano spontanicznie do nowej endokrynolog i o dziwo nie powiedziała mi, że taka moja uroda (podwyższone androgeny), a przepisała metformine 😛 chciałam metformine ze względu na krzywą insulinową podobna do Twojej @LadyCaro, ale dała na coś innego 😛 dzisiaj albo jutro zaczynam 💪 jaką Ty masz dawkę?
Ja mam dawkę 750xr. Czyli tej wolnouwalniającej się. A co Ty dostałaś? Bo mówisz, ze przepisała metformine i nie przepisała metforminy :D

Ja mam dawkę 750xr. Czyli tej wolnouwalniającej się. A co Ty dostałaś? Bo mówisz, ze przepisała metformine i nie przepisała metforminy :D
Haha w sensie, że stwierdziła, że moja krzywa jest git, ale dała metformine na moje androgeny 😛 więc na jedno wyszło, jestem zadowolona z wizyty 😁
Też mam właśnie 750 tej wolnouwalniajacej. Przez 2 tygodnie mam brać połówkę żeby się przyzwyczaić, a potem całą do kolacji. Czujesz się po niej spoko?

reklama
Haha w sensie, że stwierdziła, że moja krzywa jest git, ale dała metformine na moje androgeny 😛 więc na jedno wyszło, jestem zadowolona z wizyty 😁
Też mam właśnie 750 tej wolnouwalniajacej. Przez 2 tygodnie mam brać połówkę żeby się przyzwyczaić, a potem całą do kolacji. Czujesz się po niej spoko?
Przez pierwszy miesiąc czułam sie źle w tym sensie, że byłam okropnie "odęta". Ogromny brzuch jak balon, nie mogłam normalnie do kibla iść.
A po miesiacu jak ręką odjął i teraz czuję się juz nornmalnie. Nie schudłam nic niestety :D Ale ja diety tez tak pilnuje tylko trochę.
Mi też 2 endo powiedziało, że ta krzywa jest dobra, a 3 powiedział, ze IO.

Do góry